Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

Ben soyledigimin arkasındayım, tam tersi olarak düşünüyorum. Google ulasim iç ve dış ticaret yazarsanız ne olduğunu neler yaşandığını görürsünüz
Her şeyi siyasete bağlamaktan vaz geçin artık. Ülkemizin sorunları büyük iken gelip alınan araçları siyasete bağlamak aşırı saçma. İnsanlar bu ülkede doğru düzgün geçinemiyor bile, neyse fazla bir şey demeyeceğim. Konu dışına çıkmasın. Ama lütfen sizden ricam siyasi olarak düşünme yerine ihale sonuçlarına bakıp analiz edip en doğru düşünce ile konuşmanız olacaktır.
Pek verimli değil açıkçası
Verimli olmadığını düşünüyorsun o zaman verimli olmayan konuları maddeler halinde tek tek yazar mısın?

Her şeyi siyasete bağlamaktan vaz geçin artık. Ülkemizin sorunları büyük iken gelip alınan araçları siyasete bağlamak aşırı saçma. İnsanlar bu ülkede doğru düzgün geçinemiyor bile, neyse fazla bir şey demeyeceğim. Konu dışına çıkmasın. Ama lütfen sizden ricam siyasi olarak düşünme yerine ihale sonuçlarına bakıp analiz edip en doğru düşünce ile konuşmanız olacaktır.

Verimli olmadığını düşünüyorsun o zaman verimli olmayan konuları maddeler halinde tek tek yazar mısın?
En ufak bir siyasi düşüncem, konuşmam yoktur, konuyu zaten siyasete de bağlamadım. Siyasi konuşma söz konusu işin baltalanmasi anlamına gelir ki pek sevmem açıkçası. Sadece bir soru sormak istiyorum, ihalede bmc,isuzu varken neden ismi cismi bilinmeyen bir firmaya verirsiniz ? Iett haricinde alan belediyeler bile bir elin beş parmağını geçmezken? Ve firma IFLAS esigindeyken konuyu uzatmayacağım.
Ikinci soruya gelecek olursam
Motor
Bakım
Şoförün konforu
Dijital aynaların verimli olmaması
Yedek parça
Olarak gider

En ufak bir siyasi düşüncem, konuşmam yoktur, konuyu zaten siyasete de bağlamadım. Siyasi konuşma söz konusu işin baltalanmasi anlamına gelir ki pek sevmem açıkçası. Sadece bir soru sormak istiyorum, ihalede bmc,isuzu varken neden ismi cismi bilinmeyen bir firmaya verirsiniz ? Iett haricinde alan belediyeler bile bir elin beş parmağını geçmezken? Ve firma IFLAS esigindeyken konuyu uzatmayacağım.
Motor
Bakım
Şoförün konforu
Yedek parça
Olarak gider
İsmi cismi bilinmeyen firmanın bir çok otobüsü hala yollarda…
Şoför konforu gayet iyi ve bunu şoför abilerle sohbet ederken ve garajda bizzati olarak denedim.
Dijital aynalar verimsiz değil, yazılımsal olarak geliştirilse gayet güzel.
Yedek parçası bulunabilir, araç ülkemizde üretiliyor.
Gider olarak ise bu konuda fazla yorum yapmama gerek yok. Hangi marka alınırsa alınsın gider tabi ki olacak, her şey bedava değil sonuçta??

Konuyu dağıtmak istemem fakat şu konuya değinmeden de geçemeyeceğim , Iett, özel üretim araçları kullanmayı seven bir kurum. Yıllar önce alınan OPTARE'leri ve MJT'leri de kimse kullanmıyordu.

Motor
Bakım
Şoförün konforu
Yedek parça
Olarak gider
Ha ayrıca kamu kurumu olduğu için en düşük ücret veren firmanın seçilmesi gayet doğal. Konu meclisten dışarı, son dönemde BMC kadar kalitesiz araç üreten firma yoktur. Habaş bile bu yeni kasalardan daha iyi. 2017 dönemi İETT’ye atılan kazık araçlar yollarda ve alt takımları çürük içinde. Bir çok BMC garajda yatıyor, bakımsızlık desen, evet bakım olarak eksiklikler var ancak 2007’de alınan Citarolar bile taş gibi sağlamken bu araç nasıl oluyor da kısa süre içerisinde paslanabiliyor?

Konuyu dağıtmak istemem fakat şu konuya değinmeden de edemeyeceğim, Iett, özel üretim araçları kullanmayı seven bir kurum. Yıllar önce alınan OPTARE'leri ve MJT'leri de kimse kullanmıyordu.
Özel üretim araçlar kaliteli oluyor ekstradan. Bunun en büyük örneği 2013 model Otokar Kent 290LF’lerdir. 2012/2013 arası Otobüs A.Ş.‘nin almış olduğu Otokar marka araçlarda çok fazla sıkıntı vardı.

İsmi cismi bilinmeyen firmanın bir çok otobüsü hala yollarda…
Şoför konforu gayet iyi ve bunu şoför abilerle sohbet ederken ve garajda bizzati olarak denedim.
Dijital aynalar verimsiz değil, yazılımsal olarak geliştirilse gayet güzel.
Yedek parçası bulunabilir, araç ülkemizde üretiliyor.
Gider olarak ise bu konuda fazla yorum yapmama gerek yok. Hangi marka alınırsa alınsın gider tabi ki olacak, her şey bedava değil sonuçta??
Konuyu uzatmak istemiyorum, söylediklerimin arkasındayım. Gider derken şunu kastetmiştim dahada çıkar da ben yazmak istemiyorum anlamında bir söylem. Akıa batmanın eşiğinde iken sonunun tezeller olacağı kanaatindeyim

Ha ayrıca kamu kurumu olduğu için en düşük ücret veren firmanın seçilmesi gayet doğal. Konu meclisten dışarı, son dönemde BMC kadar kalitesiz araç üreten firma yoktur. Habaş bile bu yeni kasalardan daha iyi. 2017 dönemi İETT’ye atılan kazık araçlar yollarda ve alt takımları çürük içinde. Bir çok BMC garajda yatıyor, bakımsızlık desen, evet bakım olarak eksiklikler var ancak 2007’de alınan Citarolar bile taş gibi sağlamken bu araç nasıl oluyor da kısa süre içerisinde paslanabiliyor?
Bmc kalitesine bir şey demek istemiyorum, gören göz kılavuz istemiyor öho,ıett halen 2017 ve üstü bmclerden oldukça memnunlar, hala yollardalar, bakımsız araç elbetteki kötü durumda olur 2017 yılından itibaren oho araçlarından ekseriyeti gayet iyi dönüşler alındı suç bmc nin değildir bu konuda, mercedesler sağlam araçlardır bakımı aksatsaniz bile halen yollarda kahrımızi çekmeye devam ediyorlar, karsanlar bile bakimsizliga rağmen yola devam ediyorlar. Bu konuda iett yönetiminin yanlışı da vardır doğrusu da hepsi vatandaşa yansır

Konuyu dağıtmak istemem fakat şu konuya değinmeden de geçemeyeceğim , Iett, özel üretim araçları kullanmayı seven bir kurum. Yıllar önce alınan OPTARE'leri ve MJT'leri de kimse kullanmıyordu.
Iett özel sözleşme yoluyla araç üretimi yaptırıyor, İstanbula özel araçlar olur genelde ve mutlaka birinci kalite malzeme kullanması sağlanır bu konuda çok serttir, katıdır denetimi oldukça iyidir ondan dolayı araçlar uzun süre yollardadir

Geri