Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Personel alımına gerek yok bence. Römorka da validatör konur, araçta bir sürü kamera var bir tanesi de o validatöre bakar. İnterkom sistemi, imdat butonu, şöförle konuşmayı sağlayan buton da oluyor bunlarda. (Körüklüye de konabilir bence bunlar imdat butonu kesin vardır da)
Merkeze fazladan otobüs göndermiş olyoruz bunla. Römork’la 1.5 otobüs gibi bir şey oluyor.
Römork sistemi bana göre metrobüs gibi ödeme sistemi dışarıda olan araçlarda daha başarılı olur.

Eğer belediye nüfusa güvense idi GKÖ hatlarında orta ve arka kapıdan biniş olurdu. Ancak bunu yapmayacak insanların sayısı fazla olduğundan ve sizin yapabileceğiniz pek bir şey olmayacağından böyle bir şeyin ücretsiz hatlar dışında olacağını düşünmüyorum.

Teoride güzel ancak pratikte bol sıkıntılı bir sistem olacağını düşünüyorum. Ayrıca körüklü ve römorklu otobüslerin ehliyet gereksinimleri farklı. Bu da ek şoför eğitimi demek.

Römork sistemi bana göre metrobüs gibi ödeme sistemi dışarıda olan araçlarda daha başarılı olur.

Eğer belediye nüfusa güvense idi GKÖ hatlarında orta ve arka kapıdan biniş olurdu. Ancak bunu yapmayacak insanların sayısı fazla olduğundan ve sizin yapabileceğiniz pek bir şey olmayacağından böyle bir şeyin ücretsiz hatlar dışında olacağını düşünmüyorum.

Teoride güzel ancak pratikte bol sıkıntılı bir sistem olacağını düşünüyorum. Ayrıca körüklü ve römorklu otobüslerin ehliyet gereksinimleri farklı. Bu da ek şoför eğitimi demek.
Körüklü ve römorklu eğer araştırmalarım doğruysa ülkemizde aynı ehliyet sınıfına giriyor (DE)

Yapılabilecek bir şeyler var elbette römorkta ödemeyenler için. Halkta bilinç geliştirilebilir vs.

Körüklü ve römorklu eğer araştırmalarım doğruysa ülkemizde aynı ehliyet sınıfına giriyor (DE)

Yapılabilecek bir şeyler var elbette römorkta ödemeyenler için. Halkta bilinç geliştirilebilir vs.
Bende bir bilgi tazeleme yapiyim dedim.
Körük sonrası ağırlığına göre değişiyor hocam, ama aşağı yukarı körük sonrası 1 kapı varsa D, daha fazla varsa DE sınıfı.
Römorklu otobüslerde kesinlikle DE ancak Römorkta canlı taşınmaz olarak geçiyor.

Bundan dolayı yasa değişmeden ne yazık ki mümkün değil.

Şubat başında atacağım demiştim 1 Şubatta atmayı unuttum
Alttaki tablo 1 Ocaktan beri bindiğim tüm hat,otobüs,metro,vapuru gösteriyor.
Bazı hatların karşısı boş çünkü daha hiç binmedim, en başta genellikle bindiğim hatları yazmıştım.

Ekli dosyalar

• IMG_4302.jpeg
    IMG_4302.jpeg
    122.3 KB · Görüntüleme: 0
Şubat başında atacağım demiştim 1 Şubatta atmayı unuttum
Alttaki tablo 1 Ocaktan beri bindiğim tüm hat,otobüs,metro,vapuru gösteriyor.
Bazı hatların karşısı boş çünkü daha hiç binmedim, en başta genellikle bindiğim hatları yazmıştım.
Ben de 1 Şubat’tan beri tutuyorum ama şu güne kadar 5 kere M1 dışında bir şeye binme gereği duymadım haftasonları biraz daha değişiklikler olabilir İşçievleri Son Durak-Hatay Metro arası çok fazla opsiyonum var

Konu sahibi
Konak-Çankaya arasında tramvay yapiyim dedim, trenler hava da güzel olunca çakılı geliyordu, bir de durağı da çok dolu görünce metro ile gittim. Öğlen 13.30 gibi yaşandı bu olay.

Bi de neden Karşıyaka'nın içinde doğru düzgün saati olan otobüs hattı yok? Ya saatte 1 kalkıyorlar ya da 45dkda bir. Yok mu şöyle Karşıyaka-Şemikler dolmuşu (pik saatlerde 5dk da 1 kalkıyor) ile yarışacak hat?

Karşıyaka Şemikler arası o kadar yolcu var mı ya 5 dk 1 kalkıyor. Ya da güzergah üzerinde inen binen çok mu oluyor ?
İsminin Karşıyaka-Şemikler olmasına bakmayın, güzergahı;
Karşıyaka İzban - Anadolu Caddesi - Demirköprü İzban - Diş Hastanesi - Atakent - Mavişehir - AVMler - Mavişehir İzban
Özellikle Okul giriş-çıkış saatlerinde dolmuşların insan atladığını bilirim. Öyle bir hat.

Güzel yer buldun mu binmesi keyifli oluyor, ama öbür türlü işkence.
Yeni setler geldiğinde seferleri artar umarum. Ben her zaman vatmanın arkasında gidiyom ayakta f.altaydan binsem bile binicek yer bulamıyorum , bulsam da yaşlılara yer vermek için oturmuyom.
İsminin Karşıyaka-Şemikler olmasına bakmayın, güzergahı;
Karşıyaka İzban - Anadolu Caddesi - Demirköprü İzban - Diş Hastanesi - Atakent - Mavişehir - AVMler - Mavişehir İzban
Özellikle Okul giriş-çıkış saatlerinde dolmuşların insan atladığını bilirim. Öyle bir hat.
O hattın güzergahını hiç bilmiyorum doğrusu çoğu dolmuşun güzergahını bilmiyorum bir tek güzelbahçe f.altay dolmuşunu biliyom onu da kullanalı en son 6 7 yıl oldu.

827'nin güzergahı bu şekilde değiştirilebilir Egekent 2 Son Durak'a uzatılmasından bahsetmiştik şu anki düzenleme ile yine Ulu Koop ve Harmandalı'dan geçecek ayrıca sadece 695'in geçtiği 35 Evler ve Harmandalı Siteler civarından da Bostanlı'ya giden hat olur.
Screenshot_20260204_001730_Samsung Internet.jpg

Geri