Tema düzenleyici

Ankara (Keçiören) Ovacık, (Yenimahalle) Yakacık Haberleri

şuan meclis gündemi neredeyse tamamen imar planına odaklanmış durumda , bakın çok enteresan şeyler oluyor Kocaeli, Sakarya, İstanbul kısmen organize sanayi bölgeleri büyük fabrikaların üretim hatları İç Anadolu bölgesine taşınıyor ! Bu kaçınılmaz bişey olası İstanbul depreminde Ülkenin ayakta kalabilmesi için kilit rol oynayan bi plan .. Başta Ankara Kuzey aksı .. Kazan , Akyurt , Anteks hattı alt yapı sebebiyle ilk öncelik verilecek yerler !
Malesef dediğiniz bölgelerin taşınacak fabrikalar ile hiç alakasi yok.

şuan meclis gündemi neredeyse tamamen imar planına odaklanmış durumda , bakın çok enteresan şeyler oluyor Kocaeli, Sakarya, İstanbul kısmen organize sanayi bölgeleri büyük fabrikaların üretim hatları İç Anadolu bölgesine taşınıyor ! Bu kaçınılmaz bişey olası İstanbul depreminde Ülkenin ayakta kalabilmesi için kilit rol oynayan bi plan .. Başta Ankara Kuzey aksı .. Kazan , Akyurt , Anteks hattı alt yapı sebebiyle ilk öncelik verilecek yerler !
Bu bilgiyi nereden aldınız? Doğruluk payı nedir?

Ankara deprem açısından güvenli dense bile o iş hiç de öyle değil.
2007'deki 5.7'lik deprem buna örnek. Bala 6,5'a kadar deprem üretecek potansiyele sahip. 2007'de 40 kilometrelik yarılma sonrası 50-52 kilometrelik bir yarılma beklemede. Bu da yaklaşık 6 büyüklüğünde bir deprem demek. Neyse konu bu değil.

Benim de duyduğum Ankara'nın konut bakımından batıya, fabrika ve depolama sahaları açısından da kuzeye doğru büyümesi planlanmış durumda.
2038 imar planları zaten bu yönde çiziliyor. İptal edilen durumlar olsa da asıl amaç, batıya konut büyümesi, kuzeye fabrika büyümesi.

Üst haçıl depolama alanı olarak planlandı. Konuta dönme ihtimali yok, gerekirse istimlak edilir.
Bağlum'daki villalıkların çok katlı döneceği de şehir efsanesi.
Hükümet, Esenboğa metrosunu 3-5 yıl daha öteleyecekti ama çok sıkıştırılınca startı vermek zorunda kaldı.
Kuzey tarafa metro yapılması, nüfusun oralara doğru kayması da anlamına geliyor. Hükümet buna bir nevi mecbur kaldı.
Şu an olsa Ovacık tamamen depolama alanı olarak planlanırdı, ancak artık çok geç. 30-35 katlı binalar dikildi ve bu durum mevcut planlamaya tamamen ters.

2008 yılında ovacık tan 160 metrekare yer aldım 3 kat imarı vardı Eryaman da emlak işiyle uğraşan arkadaşımın tavsiyesi üzerine şuan 30 kat imarı var deniliyor. Bağlum hisar mahallesinde villalıklar hissem var arkadaşım kesinlikle satma önerisinde bulundu yeni plan yapılacakmış bilmiyorum arkadaş villalıklar için şehir efsanesi diye yazmış merak ettiğim ovacık tan yer alırken bataklık diye endişe etmiştim ama şuan 30 kat verilmiş villalıklar arsalar için bildiğiniz birşey varsa paylaşabilir isiniz.

Hisar villa parsellerinin olduğu bölgede geçen yıl derin metrajlı zemin etüdü yapıldı. Bu işlem genelde çok katlı imar hazırlığı yapılan bölgelerde yapılmakta. Hali hazırda o bölgedeki mevcut imar planının; gerek ticari gerek yeşil alan gerekse sosyo kültürel alanların eksikliği sebebiyle revize edilmeye ihtiyaç duyulduğu ayan beyan ortada. Kamulaştırma yapılarak bu alanları oluşturmak pek mümkün değil. Dolayısıyla yüksek gerilim altına gelmeyen kısımlarda çok katlı yapı imarına dönülmesi sürpriz olmayacaktır. (Hazır bahçe işlerinden bıkmışken böyle bi karar ziyadesiyle kabulümdür☺️)

Mesele çok katlı olması değil zaten villalıklar herzaman iyidir yeterli ruhsata açık olsun esasında amacım Eryaman tarafı ovacık tarafında altyapı eksikliği otopark sorunu var inşaat şirketi 160 metrekare ye 1 dairenin yüzde 75 ini veriyor başkent caddesi ne sıfır konumda genelde ovacık ta gamador inşaat var onların projeleri güzel diğer firmalar zayıf kalıyor keşke yakacık tarafına gamador gibi firmalar gelse herşeyin hayırlısı bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar yukar haçıl imar planı vs ruhsatlar açıldığında depolama vs konut birde bulvar yolunun açılmasıyla gerçekten beklenen gelişimi yakacık kuzey yıldızı görecekmidir arsa bakıyorumda kuzey yıldızından yakacığa göre daha avantajlı bir yer diyorlar bilmiyorum

Geçen ay bölgeye bi gittim baya yüksek katlı binalar yapılmış bulvarında açılmasıyla yakacıktan daha hızlı gelişeceğini daha elit bir yere dönüşeceğini yakacıklılardan da duydum hayırlısı bakalım

Ekli dosyalar

• IMG_3892.jpeg
    IMG_3892.jpeg
    181.3 KB · Görüntüleme: 0
Geçen ay bölgeye bi gittim baya yüksek katlı binalar yapılmış bulvarında açılmasıyla yakacıktan daha hızlı gelişeceğini daha elit bir yere dönüşeceğini yakacıklılardan da duydum hayırlısı bakalım
MK265 konutları onlar.
Haçılın bitişindeki 4 blok.
Üst taraflar sinek avlıyor.
Nora da Ovacık aşağı haçılda 1+1 projesi. Arkadaşım yapıyor.

Metrekaresi 2000 liranın altında ise alın.
Çok yukarıda. Neredeyse 43844/5'in hemen yakınında. Oraların uzun zamana ihtiyacı var.
Bana Kuzey Yıldızı göbekten (43780) 4500 liradan yer geldi, almadım. Ne zaman geldi dersen, daha 2-3 ay oldu.

şimdi belediyeyle görüştüm karar neden yayınlanmadı diye. karar geri çekilmiş bu ay tekrar gündeme alınacak ve görüşülecekmiş. 10 sayfa gerekçe var diyo ama içeriğini söylemedi. cuma günü meclis gündemi yayınlanacakmış muhtemelen salı günü görüşülür diyo.

şimdi belediyeyle görüştüm karar neden yayınlanmadı diye. karar geri çekilmiş bu ay tekrar gündeme alınacak ve görüşülecekmiş. 10 sayfa gerekçe var diyo ama içeriğini söylemedi. cuma günü meclis gündemi yayınlanacakmış muhtemelen salı günü görüşülür diyo.
iyi bişey mi olacak yoksa süreç mi tıkandı anlamak da zor

Geri