Tema düzenleyici

İETT Güzergâh Revizyon Önerileri / Hat ve Durak İstekleri

Biri cevizli, biri kartal metro, güzergahları farklı nasıl express oldu bu ikiside 1,5 saat sürüyor bu nasıl exprees hat 😀
KM12'ye cevizli peron deparı eklettirdim. şu anlık sadece haftaiçleri 2 gidiş 2 dönüş. 130E bir de normal tek biletli hat. KM12 metro entegre besleme hat. İkisi de Cevizli'ye gidiyolar fakat hedef kitleleri farklı. KM12 metro 130E banliyö treni

KM12'ye cevizli peron deparı eklettirdim. şu anlık sadece haftaiçleri 2 gidiş 2 dönüş. 130E bir de normal tek biletli hat. KM12 metro entegre hat. İkisi de Cevizli'ye gidiyolar fakat hedef kitleleri farklı. KM12 metro 130E banliyö treni
Buna express denmez aynı yönde giden her durağa uğramayan hatlara express hat denir örneğin e-58, tabi bu hatları express hat takviyesi olursa güzel olur

Başlıkları birleştirdim. İsim değişikliği isterseniz, yeni ismi yazın ismi de güncellerim
Emeğinize sağlık, başlık şu şekilde olabilir, bu başlığa ek olarak iett hat ve durak istekleri yaparak bunu geniş acıya başlayabiliriz sadece hat değilde durak istekleri de eklenebilir toplu konu hale gelmiş olur

76GB: GÜRPINAR - BAHÇEŞEHİR

Gürpınar
Beykent (145T)
İhlas Marmara (145)
Tem Bağlantı Yolu
Atlı Meydan (HS2,142T)
Esenyurt Meydan
(147, 144A, 76D, 142B, 146, 142, 142E)
Esenkent
(144K, 146F, E-58, E-59, 146T, MR51)
Bahçeşehir (76D,144M)

İki mahalleyi bağlar, aktarma sağlar.

76GB: GÜRPINAR - BAHÇEŞEHİR

Gürpınar
Beykent (145T)
İhlas Marmara (145)
Tem Bağlantı Yolu
Atlı Meydan (HS2,142T)
Esenyurt Meydan
(147, 144A, 76D, 142B, 146, 142, 142E)
Esenkent
(144K, 146F, E-58, E-59, 146T, MR51)
Bahçeşehir (76D,144M)

İki mahalleyi bağlar, aktarma sağlar.
Çok zor, hatta imkansız kadar diyebiliriz

Burada belediye başkanının bir fonksiyonu yok, garaj uzak, 500t gibi bir ağababaları varken o bölgeye ne hat açılır, nede ek veya depar sefer konur
500T’nin tuzladan kalkıyor fakat tuzla’nın merkezi şifa değil. Garajın uzak olması bir bahane olmamalıdır. Gerektiğinde Sultangazi Çatalca’ya dahi gidiyor. Tuzla’da özellikle Orhanlı TOKİ, Konaşlı gibi önemli yerler UKOME kararı geçtiği halde (133AK Konaşlı TOKİ deparı hala açılmadı), belediye başkanının çabalarına ve halkın isteklerine rağmen İETT buralara araç göndermiyor. Hem buralar Kurtköy garajına da yakın yerler. Benim ve halkın vergi verdiği bir kamu kurumunun hizmet sunmamak için bir bahanesi olmamalıdır, olamaz. Dolmuşlara kıyılamadığından ötürü koskoca Tuzla Marmaray’dan sadece BİR İETT hattı geçiyor. 130T gibi çok işe yarayabilecek bir hat dolmuşların ekmeğine taş doğramamak için Tuzla Marmaray’a gitmiyor. Orhanlıların da şikayet ettiği 133Ü hattı da öyle. İETT hizmet etmek zorunda değil, Öztaş gibi ÖHO’larda kullanılabilir İETT’nin istemediği yerlere hizmet götürmeye.

500T’nin tuzladan kalkıyor fakat tuzla’nın merkezi şifa değil. Garajın uzak olması bir bahane olmamalıdır. Gerektiğinde Sultangazi Çatalca’ya dahi gidiyor. Tuzla’da özellikle Orhanlı TOKİ, Konaşlı gibi önemli yerler UKOME kararı geçtiği halde (133AK Konaşlı TOKİ deparı hala açılmadı), belediye başkanının çabalarına ve halkın isteklerine rağmen İETT buralara araç göndermiyor. Hem buralar Kurtköy garajına da yakın yerler. Benim ve halkın vergi verdiği bir kamu kurumunun hizmet sunmamak için bir bahanesi olmamalıdır, olamaz. Dolmuşlara kıyılamadığından ötürü koskoca Tuzla Marmaray’dan sadece BİR İETT hattı geçiyor. 130T gibi çok işe yarayabilecek bir hat dolmuşların ekmeğine taş doğramamak için Tuzla Marmaray’a gitmiyor. Orhanlıların da şikayet ettiği 133Ü hattı da öyle. İETT hizmet etmek zorunda değil, Öztaş gibi ÖHO’larda kullanılabilir İETT’nin istemediği yerlere hizmet götürmeye.
Ben size muhalefet olmadım, dediklerinize %100 katılıyorum. Ama iett artık böyle bir durum yaşamak zorunda, araç yok, özel kabul etmiyor, burada belediyeyle ilgili bir sorunda değil ondan dolayı işlevsiz diyorum, konu siyasi değil konu sahadaki sorun

11ST'nın UM koduyla ve Metro Entegrasyonu ile çalışması gerektiğini düşünüyorum. UM13 gibi

Geri