tramvay durağı olandan bahsettiğimize emin miyizEvka-5 e asla metro olmaz bayağı engebeli bir yer eğer yapılırsa durağa inmek için yaklaşık 10 dakikanızı harcamanız gerekir.
tramvay durağı olandan bahsettiğimize emin miyizEvka-5 e asla metro olmaz bayağı engebeli bir yer eğer yapılırsa durağa inmek için yaklaşık 10 dakikanızı harcamanız gerekir.
hayır bildiğimiz evka 5 ten bahsediyorum tramvay durağı olandan değil ki orada metro olsa hiçbir işe yaramaz Anadolu Caddesinden geçmesi lazım.tramvay durağı olandan bahsettiğimize emin miyiz
Belki biraz alçak olan kısmına istasyon yapılabilir ama yine Evka 5'de oturanların çoğu otobüs kullanmak zorunda kalır metroya yakın oturanlar dışında daha yukarılarda oturanlar otobüsle metroya aktarma yaparlar.Evka-5 e asla metro olmaz bayağı engebeli bir yer eğer yapılırsa durağa inmek için yaklaşık 10 dakikanızı harcamanız gerekir.
tramvay durağının olduğu yer balatçık aslında rastgele isim yapmışlar ha tabii en azından daha saçma bir şey yapmadıklarınada şükretmek lazımtramvay durağı olandan bahsettiğimize emin miyiz
evet ilk durak isimlendirmelerini görünce çok şaşırdım orasıyla evka 5 in alakası bile yok yanitramvay durağının olduğu yer balatçık aslında rastgele isim yapmışlar ha tabii en azından daha saçma bir şey yapmadıklarınada şükretmek lazım
evet ilk durak isimlendirmelerini görünce çok şaşırdım orasıyla evka 5 in alakası bile yok yani
Şubat ayında İzmir'e dönüyorum (problem olmazsa) o zaman rahat bir şekilde bakabilirim. Öncesi için garanti veremem.@kısayolunuzunu hocam haritamda birkaç düzenleme yaptım. Detaylı bir şekilde ne zaman inceleyebilirsiniz?
Ona gerek kalmadı @Ayaz hocamla kritiğini yaptıkŞubat ayında İzmir'e dönüyorum (problem olmazsa) o zaman rahat bir şekilde bakabilirim. Öncesi için garanti veremem.
Hocam siz de @StarChaser 'ın haritasını inceleyebilir misiniz?
Ama gene de benim yapılacak milyon tane HRS ‘m var İzmir ne kadar dağlıkmış diyorum artık HRS9 olduOna gerek kalmadı @Ayaz hocamla kritiğini yaptık![]()
Otogar Buca metrosu yapsana mantıklı olabilir gibiHaritayı biraz fazla oldu ellemeyeli, acaba M3’ü Körfez-geç mi yapsam yoksa başka bir proje olarak mı alsam onu
M6 var oradan M2’e aktarma imkanı sağlayacağımOtogar Buca metrosu yapsana mantıklı olabilir gibi
Hocam yeniden merhabalar; Yine 0'dan başlıyorum, kademe kademe yapacağımdan uzun süreblir.@kısayolunuzunu hocam Metrodreamin haritamda bir sürü düzenleme yaptım. Tekrar inceleyebilir misiniz?
30.01 Güncellemesi:@Ulaşımcı Muhammed
Şimdi fark ettim, haritaya branch atabiliyormuşuz. Öyle yapıp size döneyim.
Ayrıca, metroları olabildiğince çapraz geçirmek yerine yanaş ayrıl şeklinde yapmaya çalışacağım.
Ekli dosyayı görüntüle 105059
Örnek M6 için düşündüğüm rota
![]()
MetroDreamin' | [Branch] Hayalimdeki İzmir Raylı Sistemleri (tramvay hatları hariç)
[Branch] Hayalimdeki İzmir Raylı Sistemleri (tramvay hatları hariç) | MetroDreamin' map by Oyunun adresi com türkmetrodreamin.com
Şimdilik M6 ile M11a/b 2'yi yapabildim.
M6 biraz bambaşka hat gibi oldu, umarım anlayışla karşılarsınız.
M4 hattı:30.01 Güncellemesi:
Bitmiş hatlar:
M1 : Seferhisar Kavşağı - Evka 3 - (Bornova Merkez - Aşık Veysel)
M1s: Seferhisar Kavşağı - Yelki (M1'e bağlı shuttle servis gibi düşünün)
M6: Pınarbaşı - Esbaş
M11a : Şevket İnce - Otogar - Kemer
M11b : Kızılay - Otogar - Kemer
-----------------------------------
Yaptığım düzenlemeler;
M3s : Gaziemir Stadyum - Sarnıç Meydan/Pazaryeri
M8 : İYTE - Seferhisar Kavşağı
(Normalde düzenleme yapacaktım, süresi dolmuş)
Sıra M4'e geldiğinde bunu da inceleyim.M4 hattı:
Hat Yamanlar,Nafiz Gürman,Cengizhan,Alpaslan duraklarına uğraması lazım.
Hat Sakarya Caddesinden giderse bütün Evka-3 Metro hatları rahatlar.
Serinkuyu durağı biraz daha geriye alınarak durağın adı Karşıyaka Devlet Hastanesi olarak değiştirilmeli.
Karşıyaka Cumhuriyet durağı biraz daha yukarıya alınmalı.
Üniversite durağı Ahıska Toki civarında olacak,
Çiğli Cumhuriyet durağı ise Harmandalı Son Durak civarında olacak,
İstiklal durağı biraz daha yukarıda olacak,
İnönü ve Harmandalı durakları çok yakın İnönü durağı biraz daha aşağı alınabilir,
Atatürk Mahallesi durağı eklenmeli. Gürpınar tarafındaki hat ayrı şekilde yapılmalı zaten bu kadar uzun bir hat iken gürpınara kadar gitmesi saçma olur Gürpınar-Evka-3 yapılabilir o taraf.
Hattın Çiğli İçerisinden gitmemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü o bölgeden yolcu alma potansiyeli çok düşük Çiğli,Küçükçiğli-Egekent,Evka-5-Balatçık-Harmandalı şeklinde giderse en azından 800,608,602,428,İzBan,827,820,295,128 hatlarının doluluğunu Çiğli İstasyonunu kullanarak azaltır.

Benim M4 daha allak bullak sırf devlet hst’den geçirecem diyeSıra M4'e geldiğinde bunu da inceleyim.
Yamanlar + Cengizhan + Alparslan + İmbat gibi yerlerin yokuşu ve rakım farkı çok fazla, istasyon ulaşımının metro gelse bile sıkıntı olacağını düşünüyorum. Ancak güzel bir rota bulursam o şekle getirmeye çalışayim
M4 mü tüm harita mıHocam bir göz ucu ile baktım da, bana çok karışık geldi
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.