İstanbul modeli gibi. Bence bu yöntem şehri bilmeyen biri için karışık.Sadece sayı ancak şehrin her yerinden otobüs giden fakat peronu olmayan yerlere kod şeklinde yapardım.
Örnek;
Şehir içi ; 8 - 35 - 527 - 832 vb.
Şehir Hastanesi ; SH - 10, SH - 2 vb.
Havaalanı; H - 3 , H - 6 vb.
Otogar; OT - 1 , OT - 5
Express hatlar; E - 8, E - 9
Yerleşke hatları; (Yerleşkesi olan ünilere kod vererek örnek Ege Üni 10lu, 9Eylül 20livb.) Y-10, Y-32 vb.
Asıl İstanbul Modeli karışıkİstanbul modeli gibi. Bence bu yöntem şehri bilmeyen biri için karışık.
k2'nin 130h'nin e-3'ün neresi karışık. hepsi hat hakkında okur okumaz bilgi veriyor sadece yerlilerin anlayabileceği 3-4 haneli sayıların aksineAsıl İstanbul Modeli karışık
Ben anlamıyorum şimdi çok ta güzel karıştırırsın mesela 38E ve 38F var diyelim harika şekilde karıştırırsın bu numaralarla çok ta güzel karıştırmazsın hem turist nerden bilecek 15in Beykoz falan olduğunu yanik2'nin 130h'nin e-3'ün neresi karışık. hepsi hat hakkında okur okumaz bilgi veriyor sadece yerlilerin anlayabileceği 3-4 haneli sayıların aksine
Değil hocam, benim dediğim modelde 50B diye bir hat olamazken İstanbul'da olabiliyor.İstanbul modeli gibi. Bence bu yöntem şehri bilmeyen biri için karışık.
Hat Narden başlıyorsa bölge veya nereye gidiyorsa harf ona göre veriliyor diye biliyorumDeğil hocam, benim dediğim modelde 50B diye bir hat olamazken İstanbul'da olabiliyor.
Mantık şu biraz, Şehrin heryerinden otobüs gidiyorsa ve peron yoksa başında gittiği yerin harf kodu olacak. diğer durumlarda 1/2/3 haneli sayı.
Sadece Sayı
Sayı + Harf
Sadece Harf
hepsinin kendi karmaşıklığı var ama bana göre en kolayı sadece sayı çünkü harf olduğu zaman bir beklentiye girebiliyorsun ve bu beklenti karşılanmayınca garip oluyor.
Sadece Harf zaten dolmuşlar![]()
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.