Tema düzenleyici

Anket Yeni Kurulan Şehrinizin Belediye Başkanısınız ve Güzergahlarla ilgili bu kararı siz vereceksiniz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ankete Katılabilirsiniz

yeni kurulan bir şehriniz var ve şehiriçinde Ulaşım Güzergahlarında Hangi Kod türünü Kullanırsınız?

• Numara 100'den sonra (101, 102 103 ...)

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    22
Konu sahibi
Sadece İstanbul değil, genel olarak Marmara Bölgesi'nin nüfusu düşürülmeli.

Bunun için AYGM'nin DÜZGÜN BİR PLANLAMA VE UYGULAMA ile diğer illere yatırım yapıp nüfusu oraya çekmeli. Ama burada da şöyle bir sorun çıkıyor, para sınırlı olunca kaynağın nereye gitmesi gerektiği konusu siyaset olayına dönüyor. :/
İstanbul'un nüfusu 10 Milyona düşürülmeli. yakında 20 milyon olacak ve yer kalmayacak

Konu sahibi

Bunun için AYGM'nin DÜZGÜN BİR PLANLAMA VE UYGULAMA ile diğer illere yatırım yapıp nüfusu oraya çekmeli. Ama burada da şöyle bir sorun çıkıyor, para sınırlı olunca kaynağın nereye gitmesi gerektiği konusu siyaset olayına dönüyor. :/
doğuya doğru gönderecekler mecbur göç edecekler. yoksa başka şeyi yok.

Konu sahibi

veya herkesi kendi memleketine yallah tazik.

Konu sahibi
Uzun planlama olarak olabilir ama daha gerçekçi bir hedef olarak 15M daha mantıklı amma 100K yeni hane yapılarak olacak iş değil bu :/
(Ben böyle gidersem kendimi tutamayacağım, konu devam ederse cevap vermeyeceğim.)
Belliki Büyük istanbul depremini bekliyorlar nüfusu düşürmek için.

veya herkesi kendi memleketine yallah tazik.
Hocam, memleket meselesini nasıl açıklayacaksınız peki? Örneğin;

Annesi : A şehirli
Babası : B şehirli

Kendisi : C'de doğmuş ; C-D yaşamış ; E ' gençliğini geçirmiş ve şu an F'de yaşayan birinin memleketi veyahut gitmesi gereken yer neresidir?

Konu sahibi

Kendisi : C'de doğmuş ; C-D yaşamış ; E ' gençliğini geçirmiş ve şu an F'de yaşayan birinin memleketi veyahut gitmesi gereken yer neresidir?
nüfus'ta Kütüğün neresiyse oralısın.

Kimseyi zorla bir yere gönderemezsin. Göndermeye teşvik etmelisin. Öyle bir teşvik etmelisin ki insanlar İstanbul'u kendi istekleriyle terk etmeliler

Konu sahibi

TÜİK’in son açıklanan nüfus istatistiklerine göre İstanbul’da 15 milyon 56 bin 806 kişi ikamet ediyor. Bunlardan sadece 2 milyon 152 bin 878 kişi İstanbul nüfusuna kayıtlı.

Belliki Büyük istanbul depremini bekliyorlar nüfusu düşürmek için.
Çok konu dışına çıkıyoruz ama bir yerin nüfusu düşürülmek için deprem bekleniyorsa buralara;

İstanbul-Kocaeli-Bursa
İzmir
Antalya
Bingöl

gibi şehirlerimizi örnek verebiliriz, ki ben böyle bir şeyin gerçekleşeceğini sanmıyorum. Hem İstanbul hem de İzmir tarihinde çok büyük depremler yaşamış şehirler, sonrasında bir fark yok. Büyük yıkıma rağmen halen hayat devam etmiş ve halen bolca nüfusa sahipler.

Bundan dolayı bir doğal afetin beklendiğini düşünmüyorum, böyle bir genel taşıma işlemi hem maliyetli hem de politik olarak ayağına sıkma gibi bir durum.

Konu sahibi
Çok konu dışına çıkıyoruz ama bir yerin nüfusu düşürülmek için deprem bekleniyorsa buralara;

İstanbul-Kocaeli-Bursa
İzmir
Antalya
Bingöl

gibi şehirlerimizi örnek verebiliriz, ki ben böyle bir şeyin gerçekleşeceğini sanmıyorum. Hem İstanbul hem de İzmir tarihinde çok büyük depremler yaşamış şehirler, sonrasında bir fark yok. Büyük yıkıma rağmen halen hayat devam etmiş ve halen bolca nüfusa sahipler.

Bundan dolayı bir doğal afetin beklendiğini düşünmüyorum, böyle bir genel taşıma işlemi hem maliyetli hem de politik olarak ayağına sıkma gibi bir durum.
Bingöl'ün nüfusu 285 bin'di yanlış değil isem.

Bingöl'ün nüfusu zaten az istanbul izmire göre

TÜİK’in son açıklanan nüfus istatistiklerine göre İstanbul’da 15 milyon 56 bin 806 kişi ikamet ediyor. Bunlardan sadece 2 milyon 152 bin 878 kişi İstanbul nüfusuna kayıtlı.

Hocam öyle bakmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bakarsanız benim nüfusum (Kütük) İstanbul/Fatih amma velakin şimdiye kadar yaşadığım/aile bireylerimin olduğu şehirlerde kaldığım süreyi sıralarsam İstanbul ilk 5'te bile bulunmaz.

Benzer şekilde dedesi küçük yaşlarda İstanbul'a gelmiş ondan sonra komple İstanbul'da yaşayıp da kütüğü farklı yerlerde olan çok fazla insan var.

Her ne kadar ben de İstanbul'daki insanların gitmesini istesem de (kendim dahil), düzgün bir fırsat verilmedikten sonra insanlar yine bu tercihi yapacaktır.
Bunun arasında benim gibi sadece eğitim için gelen on binlerce öğrenci var. Bu öğrenciler mezun olduğu zaman birçoğu yine İstanbul'da iş bulacak ve belki ailesini buraya getirecek.

Kısa kesecek olursak; insanlara düzgün bir alternatif sunulduğu sürece insanlar İstanbul'u bırakmaya başlayacaktır.

Geri