Tema düzenleyici

Türkiyedeki İnsanlar Neden İngilizce Bilmiyor?

Türkiyedeki İnsanlar Neden İngilizce Bilmiyor?
Bilmek için bir sebepleri yok da ondan.

Kitap okuma, Araştırma yapma gibi bir yerleşmiş alışkanlığımız yok.
Dublaj sektörümüz gelişmiş bir sektör. İnsanlar orijinalini duyma hissiyatı hissetmiyorlar.
İngilizce eğer küçük yaşta öğrenmedi isen bizim dil yapımıza göre öğrenmesi zor bir dil.

Eğitim kalitesi orta ve pratik etmek için (yerli) insan yok. Türkler Türklerle İngilizce konuşmaya çalışıyor. Bu da hem gerilemeye hem de Türklish dediğimiz karma dile yol açıyor.

Benim düşüncelerim bunlar.

Bence bunu eğitim sistemine de bağlayabiliriz bu sene ortaokuldan mezun oldum okulumuzda ek olarak ingilizce dersi alıyoduk sınıfta ingilizceyi ana dili gibi bilen de vardı bilmeyende okullarda 4 ders ingilizce dersi vardı materyaller o kadar kalitesiz yani bide öğrencinin kendi azmine kalmış birşey ama öğretmen diye geçinen kimseler bir kelime bile öğretemiyorken temel yetersizken binanın dışını modern göstermek bir şey değiştirmez

Dublaj sektörümüz gelişmiş bir sektör. İnsanlar orijinalini duyma hissiyatı hissetmiyorlar.
Kesinlikle katılıyorum. Millet altyazı okumaya üşendiği için %60'ı dublaj izliyor. Ben oyuncuların gerçek seslerini duymadan izleyemiyorum takıntı oldu. Ayrıca ister istemez bilinç altınıza ingilizce kalıplar da yerleşiyor orijinal dilinde izleyince

Kesinlikle katılıyorum. Millet altyazı okumaya üşendiği için %60'ı dublaj izliyor. Ben oyuncuların gerçek seslerini duymadan izleyemiyorum takıntı oldu. Ayrıca ister istemez bilinç altınıza ingilizce kalıplar da yerleşiyor orijinal dilinde izleyince
Hocam bi konuda size katılmıyorum.
Altyazı bence filmin tadını kaçırıyor. Ondan dolayı eğer amaç İngilizce öğrenmek değilse Dublaj daha mantıklı bir seçim oluyor.

Zaten sinemaya yılda bir gidiyoruz onu da keyfiyle izleyelim. ( Orijinal >> Dublaj >>>>>> Tr altyazı >> İng altyazı )

Hocam bi konuda size katılmıyorum.
Altyazı bence filmin tadını kaçırıyor. Ondan dolayı eğer amaç İngilizce öğrenmek değilse Dublaj daha mantıklı bir seçim oluyor.

Zaten sinemaya yılda bir gidiyoruz onu da keyfiyle izleyelim. ( Orijinal >> Dublaj >>>>>> Tr altyazı >> İng altyazı )
Saygı duyarım tabiki ama Haruncan dublajları hariç full Türkçe Altyazılı izlerim alışkanlık oldu artık. Sinemada da Türkçe Altyazılı olmasına önem gösteririm

Ben İngilizlerle cok konusuyorum diye anadilim gibi oyunlardan ogrendik Ingilizceyi artik babamla oynamiyorsak Turkce tama indirmiyorum cunku gerek yok
Örnek İngilizce öğrenimi bu zaten. Dilin yerlisi ile konuşmak ve dili hayatına empoze etmek

Geri
Üst Alt