Tema düzenleyici

Türkiye de en çok kullanılan araba marka modeli kasa tipi ( yarış,sedan,hatchback,station wagon )

Konu sahibi
Bu tür araçlar kullanılıyor
1000047235.jpg
1000047236.jpg
1000047237.jpg
1000047238.jpg

Bu bilgiler ne kadar doğru bilmiyorum ama Fiat sedan araba konusunda linea ve egea ile çok büyük satış rakamları yakaladı

Konu sahibi
Bu bilgiler ne kadar doğru bilmiyorum ama Fiat sedan araba konusunda linea ve egea ile çok büyük satış rakamları yakaladı
ama en çok kullanılan yine renault çıkıyor zaten hem sarı sitede otomobil olarak renault ilan verilen arasında bi de renault em çok kullanılan arasında

ayberk filolar artık eskisi kadar renaulta talep göstermiyor. azıcık dikkat edersen kiralık araçların fiat peugeot gibi markaların giriş seviyesi araçları olduğunu görecelksin

Konu sahibi
ayberk filolar artık eskisi kadar renaulta talep göstermiyor. azıcık dikkat edersen kiralık araçların fiat peugeot gibi markaların giriş seviyesi araçları olduğunu görecelksin
ama mal sahipler en çok hem renault hem volkswagen hem opel hem fiatı tercih ediliyor

Türkiye'de arabalar çok pahalı. Bu yüzden alınmaz. Geçen gün 1994 model serçe arka camına 190 bin TL'ye satılık yazısı yapıştırmışlar. Sesli güldüm.

ama mal sahipler en çok hem renault hem volkswagen hem opel hem fiatı tercih ediliyor
VAG grubunda tek eski popülerliğini koruyan bence skoda ve audi. Diğerlerinin eski arabaları daha yaygın, cupra diye bir şey çıkarmışlar yollarda rahatlıkla görülebiliyor ama ne kadar tercih edilecek söylemek için biraz daha erken bence

hem mal sahipleri tercih etse ne yazar ki? onlar filo sahipleri kadar araçlara sahip değiller. baz modellerin özelliklerini filo şirketleri dikte ediyor.

En çok kullanılan araçlarda yanlış hatırlamıyorsam Renault Toros hala en çok kullanılan araç.

Filo araçları olarak genel olarak yeni filolar Giriş segmenti için FIAT Egea Sedan, giriş-orta için ise Renault Megane tercih ediliyor.

Not: Yanlış hatırlıyormuşum. Ne kadar doğru bir kaynaktır bilmiyorum ama TGRT

Gemini'a göre

SıraMarkaTahmini Toplam Satış Adedi (2000-2025)Pazar Hakimiyetinin Nedeni
1Renault~3.200.000+Mutlak Lider. 1968'den beri Türkiye'de üretim yapması, Symbol/Clio/Megane gibi uzun yıllar süren şampiyon modelleri listeye taşıması ve güçlü yerel ağı.
2Fiat~2.800.000+10 Yıllık Kesintisiz Liderlik. Egea serisinin (2015-2024) rekor satışları ve Linea, Palio gibi filo odaklı modellerin gücü.
3Volkswagen~1.800.000+İthalat Gücü. Türkiye'de üretim yapmamasına rağmen, Passat ve Golf modelleriyle istikrarlı bir şekilde yüksek satış adetlerini koruması.
4Opel~1.200.000+Özellikle 2000'li yılların başında ithal araç pazarının lideri olması ve Astra/Corsa gibi popüler modelleri.
5Ford~1.100.000+Focus ve Fiesta gibi başarılı binek modellerinin yanı sıra, ticari araç pazarındaki güçlü konumu (binek satışlarını dolaylı olarak destekler).
6Hyundai~1.000.000+Yerli üretim tesisleri ve Accent Era, i20 gibi uygun fiyatlı modellerle kriz dönemlerinde bile güçlü kalması.

Benim de yaptığım kontrollerde tersini söyleyecek bir şey bulamadım.

Gemini'a göre

Benim de yaptığım kontrollerde tersini söyleyecek bir şey bulamadım.
Fiat'a Palio değil de Punto veya Albea dese daha doğru olurdu.
Hyundai'ye Accent Era diyip belirli bir nesille kısıtlamak yerine sadece Accent dese daha doğru olurdu. ülkemizde 3 ve 4. nesil rahatlıkla görülebiliyor. 5'e pek rastlamadım.

Wolkswagen'in en yeni Transporter'ı (T7) ve Caravelle'si Gölcük'te Ford OTOSAN'da üretiliyormuş bu arada.

Geri