Tema düzenleyici

TOGG

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowuye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yinede daha uyguna çıkıp sürümden kazanarak çıkış yapabilirdi. Ya da yurt dışı fiyatı daha tuzlu olsaydı
Yurt dışı fiyatı aslında daha Tuzlu (marka için), orada destek bizde ek vergi olduğu için böyle.

Bu arada aracın fiyatı özelliklerine göre uygun sadece siyasete alet edildiği için pahalı gibi duruyor. Bu aracın muadili 2.5-3m bandındaki araçlar.

Bu arada aracın fiyatı özelliklerine göre uygun sadece siyasete alet edildiği için pahalı gibi duruyor. Bu aracın muadili 2.5-3m bandındaki araçlar.
Aslında modern çağın hastalığından bahsetmek istemiştim. Kaliteye değilde markaya verilen dökülen paralar. TOGG içinde aynısı bu. Kaliteli olabilir fakat bir bilindik marka değil. Markaya para veren insanlarda bu oluşuyor bu paraya marka almak varken neden TOGG'a vereyim?

Ben marka takıntılısı biri değilim. Benim için önemli olan yolda bırakmasın kaliteli olsun yeter. Genel olarakta her konuda japoncuyum. İlerde bu paraya ikinci el bile olsa japon araç alıp kalanını cebimde bırakmayı tercih ederdim

Aslında modern çağın hastalığından bahsetmek istemiştim. Kaliteye değilde markaya verilen dökülen paralar. TOGG içinde aynısı bu. Kaliteli olabilir fakat bir bilindik marka değil. Markaya para veren insanlarda bu oluşuyor bu paraya marka almak varken neden TOGG'a vereyim?

Ben marka takıntılısı biri değilim. Benim için önemli olan yolda bırakmasın kaliteli olsun yeter. Genel olarakta her konuda japoncuyum. İlerde bu paraya ikinci el bile olsa japon araç alıp kalanını cebimde bırakmayı tercih ederdim

Siyasi popülarite sayesinde zaten reklamı olan bir firma idi ayrıca TOGG tam olarak yeni bir marka değil, arkasındaki şirketlerin zaten halihazırda satış ağları, otomotiv bilgileri olan markalar (veya bu bilgileri piyasadan alabilecek). Üretimin de sınırlı olması zaten satış derdinin çok fazla olmamasının bir sebebi.

Eğer amacınız ucuz araba üretmek değilse ilk arabanızın uygun fiyatlı olması pek mantıklı değil. Ayrıca fiyatı düşürmek için belirli bir yerden sonra araç kullanıp tipini karma (şehir içi/dışı) kullanımdan sadece şehir içine çekmeniz gerekir ki bu da ayrı sıkıntılar çıkarır.

Daha uygun fiyatlı model çıkabilir miydi? Evet
Çıksaydı bu kadar f/p olur muydu? Belki
Ticari olarak doğru bir karar olur muydu? Sanmıyorum

2. Kısımda size kesinlikle katılıyorum, 2m'ye 0 giriş-orta sagment araba almak yerine 1.5mye orta segment 5-10 yaşında araba alır ve onu kullanırım .

Togg devletin verdiği milyon tane desteklerle alınıyor (en son şu yeni ailelere de destek çıkacaktı)

Ve Toggu alan markasından değil siyasi duruşundan ötürü alıyor.

Togg devletin verdiği milyon tane desteklerle alınıyor (en son şu yeni ailelere de destek çıkacaktı)

Ve Toggu alan markasından değil siyasi duruşundan ötürü alıyor.
Araba alacak olsam ve araba alma nedenlerime 50 tane sebep listelesem benim için siyasi sebep ilk 50'ye bile girmezdi

Önünde yıldız veya halka olup da kötü olan araç modelleri de var.

Araba alacak olsam ve araba alma nedenlerime 50 tane sebep listelesem benim için siyasi sebep ilk 50'ye bile girmezdi
İlk 10 ve 25i anlarım ama ilk 50 biraz abartı gibi

Her ne kadar alakası olmaması gerekse de eğer şirket yeni ise biraz hükümet desteğine bakar.

Ama bu demek değil ki marka hükümet yanlısı olsun (dünya geneli), sadece hükumetin tersinde olmaması gerekiyor yoksa şirketin, dolayısı ile aracın, gelecek güvencesi olmuyor.

Geri
Üst Alt