5444852038Ben vidar kooperatifi üyesiyim. WhatsApp grubuna beni ekleyebilirsiniz.teşekkürler..
5444852038Ben vidar kooperatifi üyesiyim. WhatsApp grubuna beni ekleyebilirsiniz.teşekkürler..
Açığı kapatmak için Uygun Alkan'a %10 pay verme işini tezgahlayan kimdi zaten?25 senedir bitmeyen ve şu an bitmek üzere olan plana açığı olan birlik başkanı kendinin gibi ahkam kesmesin önce 90.000 metrekare Birlige olan açığını kapatsın ondan sonra plana söz hakkı olsun
1) Hisse hatalarından kaynaklı hukuki yollara müracaat edenlerden dolayı yürütme durdurma ve imar iptal olabilir mi?Tapudaki hisse hatalarının çok sıkıntı yaratacağını 6 senedir her tarafta yazıp durdum. Hatta 2020 senesinde bütün hisse hatalarının listesini çarşaf çarşaf yayınladım. Maalesef ne belediye ne de kooperatifler bu hataların düzeltilmesi için tapuya baskı yapmadı, herkes oturdu seyretti. Forumlarda herkesi tapuya gitmeye, mesaj atmaya çağırdım, sadece 3-5 kişi mesaj attı.
Yıl sonuna kadar bu hataların giderileceğine de açıkçası inanmak zor. İçlerinde 2-3 dönüm, veya 1 dönümden fazla kaybı olan hissedarlar var. Bunlar her halükarda mahkeme yoluyla zararının tazmin edilmesini talep edecekler. Bilirkişi makul piyasa rakamlarından tazminat çıkarmazsa ona da itiraz vesaire işler uzayacaktır.
Herkesin karıştırdığı, bu hatalardan farklı olan kadastrodaki ölçüm hatalarının düzeltilmesi işi bile sanırım yeni bitti. 2018'de ölçülüp, 2019 yılında tapuya teslim edilen doğru kadastro ölçüm sonuçlarında kaybı olup da bilirkişinin çok düşük emsal bedel belirlemesi nedeniyle tazminat davaları sürenlerle daha 1-1,5 yıl önce yazıştığımı hatırlıyorum.
İmar konusunun tarafları (belediye, kooperatifler) beraberce tapuyu çalışmaya zorlamazlarsa bu iş uzayacaktır.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.