Tema düzenleyici

Savaş Petrol Araçları Hakkında

Bu savaş petrol işi boka sarmış İstanbul'un her yerine otobüs veriyorlar el2 ne ya😀😀😀 arada 50h ye de gitsinler İETT leri yerine yemin ederim neler oluyor bu periyotta neler
İsteyerek vermemişler maalesef. İETT istek dışında araçları dağıtmış

Okudum birisi, uzun uzun paylaşmış İETT sanki mahkeme kararından sonra savaşa ceza vermeye çalışmış gibi birşey bu tatil bitimine kadar bunun çözülmesi lazım ama
Aynen öyle abi. Olan araçların şoförüne oldu. Yazık adamlar yolu bilmiyorlar, hatta alışana kadar başka hatta gidiyorlar. Karışık karışık zor hatlardalar. En şanslılar 146 hattı olabilir

Konu sahibi
Aynen öyle abi. Olan araçların şoförüne oldu. Yazık adamlar yolu bilmiyorlar, hatta alışana kadar başka hatta gidiyorlar. Karışık karışık zor hatlardalar. En şanslılar 146 hattı olabilir
Çünkü alibeyköy de sultangazi araçları çok aşırı artmis gözümün önünde o kadar çok otokar vardı ki ilk gününde bile böyle gormemistim şu tm16 ya gidene kadar procitylerine denk gelirsem eskileri yad ederim 😃 yeni araçtan eğlenceli birşey çıkacak mı bakariz

En şanslılar 17'dekiler. İULAŞ zamanları vardı zaten bu hattın. Perondan çıkıyorsun, Mostar Köprüsü, Pendik YHT'ye gidiyorsun (tabelalar var zaten ve oralardan da çok hat geçiyor biliyorlardır), hastaneden Minibüs Caddesi'ne döndükten sonra otopilot Kadıköy'e kadar dümdüz
Ekran Resmi 2026-01-21 23.07.00.png

En şanslılar 17'dekiler. İULAŞ zamanları vardı zaten bu hattın. Perondan çıkıyorsun, Mostar Köprüsü, Pendik YHT'ye gidiyorsun (tabelalar var zaten ve oralardan da çok hat geçiyor biliyorlardır), hastaneden Minibüs Caddesi'ne döndükten sonra otopilot Kadıköy'e kadar dümdüzEkli dosyayı görüntüle 102873
Doğrudur, anadolu yakasını hiç bilmiyorum. Avrupa'da en rahat şu an 79K ve 146'dır bence. 142F de olabilir

Savaş Petrol'ün çalıştığı önceki hatlarla günümüzün karşılaştırması:

A bölgesi:
1000059310.jpg

B bölgesi:
1000059313.jpg

C bölgesi:
1000059316.jpg

2023 ya da 2024 (Bundan önce de 150-151-152'ye Savaş araçlarının 1 haftalığına girdiği dönem. Memnuniyetsizlik nedeniyle bu hatlardan çıkmışlardı.)'deki son büyük bölge değişikliğinin ardından bu da oldukça şaşırtıcı oldu. Sebebi kesin olarak bilinmese de İETT ya da Savaş'ın niçin böyle bir adım attığı merak konusu. Bu süreçte en çok zararı görenler şoförler olacak maalesef ki. Allah onlara sabır versin.

İlk başta bahsettiğim o önceki bölge değişiminde de olduğu gibi belki bu değişiklikten de kısa süre içinde vazgeçilme olasılığı da var.

İlk başta bahsettiğim o önceki bölge değişiminde de olduğu gibi belki bu değişiklikten de kısa süre içinde vazgeçilme olasılığı da var.
Öncekin de isteyerek gitmemişler miydi? Şu an ortada istek yok.

Dedikodulara göre bir anda araçlara bambaşka görev yazılmış ve gitmek istemeyen şoförler bile olmuş. Zorla gidiyorlarmış. Savaş'ın da isteyerek yaptığını düşünmüyorum

Ayrıca araçlar kendi garajlarına dönüyor seferler bitince

Ekli dosyalar

• IMG_20260122_002710.jpg
    IMG_20260122_002710.jpg
    257.3 KB · Görüntüleme: 20
Öncekin de isteyerek gitmemişler miydi? Şu an ortada istek yok.

Dedikodulara göre bir anda araçlara bambaşka görev yazılmış ve gitmek istemeyen şoförler bile olmuş. Zorla gidiyorlarmış. Savaş'ın da isteyerek yaptığını düşünmüyorum
Yani daha kesin şu sebeple oldu diyemiyoruz maalesef. Kamu kurumu olan İETT'nin bir dava sonucundan ötürü kendisine hizmet eden bir şirket ile inatlaşıp cezalandırdığını pek olası bulmuyorum. Savaş'ın da bu değişikliği önerdiğini düşünmüyorum.

Bence en olası ihtimal: Olası bir kontak kapatma eyleminin hatlara olan etkisinin azaltılması için araçlar birer ikişer hatlara dağıltılmış olabilir.

Diğer ihtimaller de tabiki hala geçerli.

Dikkatimi çeken şey ise özellikle Anadolu'da bazı hat geçişlerinin çok alakasız olması. Örneğin, 15F'de 1 gün çalışan aracın 1 gün için 11ÇB'ye (bu ikisi Beykoz hattı) geçişinde arada 132C'ye (Sultanbeyli hattı) 1 gün gönderilmesi. Bir diğer örnek ise, 3 gün çalışılan 18K hattıyla 3 gün çalışılan 18Ü hattının (bu ikisi Sultanbeyli hattı) arasında 1 gün için 19F'ye (Kadıköy hattı) gönderiliyor.

Bu kasten mi yapılmış bilemiyorum fakat Anadolu için oldukça verimsiz bir rotasyon olduğu aşikar.

Dikkatimi çeken şey ise özellikle Anadolu'da bazı hat geçişlerinin çok alakasız olması. Örneğin, 15F'de 1 gün çalışan aracın 1 gün için 11ÇB'ye (bu ikisi Beykoz hattı) geçişinde arada 132C'ye (Sultanbeyli hattı) 1 gün gönderilmesi. Bir diğer örnek ise, 3 gün çalışılan 18K hattıyla 3 gün çalışılan 18Ü hattının (bu ikisi Sultanbeyli hattı) arasında 1 gün için 19F'ye (Kadıköy hattı) gönderiliyor.

İşte bu dediğin, birbirlerinden alakasız yerdeki hatlara saçma araç ataması yüzünden bir sıkıntı olduğu ortada.Ölü kilometre artıyor.Alakasız yerlere birer gün arayla araç göndermek mantıksız.Mevcut İETT yönetiminin ölü kilometreyi azaltmak için garaj yaptığını düşünürsek,İETT’nin misyonuna ters bir durum.Mazot paraları tamamen İETT tarafından karşılanıyor.

He şu vardır; İETT Savaş Petrol araçlarını koyduğu hatlardaki kendi şoförlerini işten çıkartıyordur yani hatlarda hem araç azaltılıyordur hem de maliyeti azaltmak için
şoförler işten çıkartılıyordur.O zaman mevcut hareketin gelir-gider dengesi İETT lehine değişir ki böyle bir durum da yok.

Misal 97M’den çıkan 6 Savaş Petrol aracı yerine İETT hiç kendi aracını koymazdı ama direk 6 araç yerine 6 araç koydu.Savaş petrol araçlarının çıktığı diğer bütün hatlar için de geçerli bu durum.) Sefer saatlerini azaltırdı.Anlardım.

Denilenlere göre şoförlerin haberleri bile yokmuş.Bu, bana göre bu hareketin aniden alınmış bir karar olduğunu gösteriyor.Önceden böyle bir kararın alınabileceği düşünülüyor bile olsaydı,Savaş petrol şoförlerinin haberleri olurdu mutlaka.Söylentileri olurdu.

Son olarak da Savaş Petrolün mahkemeyi kazanmasıyla, bu durumun aynı zamanda ortaya çıkması tesadüf değildir bana göre.

Bence bir sıkıntı var.Burda olan maalesef şoförlere oluyor.

Son düzenleme:
Son olarak da Savaş Petrolün mahkemeyi kazanmasıyla, bu durumun aynı zamanda ortaya çıkmadı tesadüf değildir bana göre.

Bence bir sıkıntı var.Burda olan maalesef şoförlere oluyor.
Eğer mahkeme iddiaları doğruysa bende böyle düşünüyorum.

Örneğin 79K hattına verilen araç o kadar saat dilimi varken hattın son seferlerinden biri olan Yenibosna Metro 00:05 kalkışını da vermişler. Geceyi genelde İETT yapardı

Geri