Tema düzenleyici

Marmaray (Halkalı-Gebze)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O kapıya koskocaman arızalı kağıdı yapıştırılmalı, içeriden de bariyerle izole edilmeliydi. Bir de vaga tv’de övünüyorlar marmaray trenlerini bilmem kaç yüz kontrolden geçiriyoruz diye 60-70 tl bayıldığım ve devlete ait bir sistemde böyle şeylerin yaşanmaması gerek
Bu konuda katılıyorum. Eskiden yunuslarda kapının açılması için düğmeye basmamız gerektiğinden İzmir'de nadir yaşanıyor ama dikkat etmeyince sıkıntı oluyor. ( Arada arızalı diye kağıt yapıştırılıyor, yine okumayıp bekleyenler oluyor.)

O kapıya koskocaman arızalı kağıdı yapıştırılmalı, içeriden de bariyerle izole edilmeliydi. Bir de vaga tv’de övünüyorlar marmaray trenlerini bilmem kaç yüz kontrolden geçiriyoruz diye 60-70 tl bayıldığım ve devlete ait bir sistemde böyle şeylerin yaşanmaması gerek
Benzer sorunu M4 metrosunda yaşamıştım. En arka kapı açılmıyordu ve herhangi bir yazı yoktu.

Kapı sıkışmış olacak ki, uyarı ışığı normal çalışıyordu.

Yaklaşık bir saat önce Göztepe'de Stadler HB 8500 lokomotif gördüm
İZBAN gibi yolcu taşınmayan saatlerde başka trenler kullanıyor hattı. İnternette gece işletmesinde araba taşıyan trenlerden geçtiğini çekmişler

Marmaray ile ilgili üç önerim var.
1. Marmaray 7/24 çalışacak şekilde ayarlanmalıdır.
2. Marmarayda banka/kredi kartı ile ödeme gelmelidir. QR ve NFC ile ödetme var mı göremedim.
3. Gebze - Üsküdar işletmesi olmalı.

2. Marmarayda banka/kredi kartı ile ödeme gelmelidir. QR ve NFC ile ödetme var mı göremedim.
3. Gebze - Üsküdar işletmesi olmalı.
QR ödemesi var. NFC bir tek tünelde var şu anlık diye biliyorum

Gebze-üsküdar yerine Ayrılıkçeşmesi-Yenikapı seferleri artsa ya da Pendik-Ataköy Tuzla’ya uzatılsa daha güzel olur bence

İZBAN gibi yolcu taşınmayan saatlerde başka trenler kullanıyor hattı. İnternette gece işletmesinde araba taşıyan trenlerden geçtiğini çekmişler
Aynen genellikle akşam 21.00'dan sonra kullanıyorlar. Bazen istisnai olarak gündüz de kullandırdıkları oluyor. Mesela Çin'e giden yük trenlerinden biri gündüz saatlerinde Marmaray hattını kullanmıştı.

Gece çalışan yük trenleri var ve çoğu durakta yolcu ihtiyacının pek fazla olmayacağını düşünüyorum. Ekstra maliyete değmeyecektir fakat Bakırköy-Pendik arası express şekilde 30dk veya 45 dk gibi bir aralıkta çalıştırılabilir.
Bakım için de haftanın bir günü belirlenip o gün gece seferleri yapılmaz.

Gece çalışan yük trenleri var ve çoğu durakta yolcu ihtiyacının pek fazla olmayacağını düşünüyorum. Ekstra maliyete değmeyecektir fakat Bakırköy-Pendik arası express şekilde 30dk veya 45 dk gibi bir aralıkta çalıştırılabilir.
Bakım için de haftanın bir günü belirlenip o gün gece seferleri yapılmaz.
Onun da kolayı var gece yarım saatte bir Gebze - Halkalı olarak normal çalıştır. Güvenliği vardiyalı getirt. İstasyonu kullanan bir kişi bile olsa kullanır. Gece seferlerinde kullanılacak araçları gündüz depolamalarda yatır. Makinistleri vardiyalı çalıştır. Bir hafta gündüz bir hafta gece. New Yorkta, Los Angeleste metro ve banliyö 7/24 kesintisiz çalışıyor.

Onun da kolayı var gece yarım saatte bir Gebze - Halkalı olarak normal çalıştır. Güvenliği vardiyalı getirt. İstasyonu kullanan bir kişi bile olsa kullanır. Gece seferlerinde kullanılacak araçları gündüz depolamalarda yatır. Makinistleri vardiyalı çalıştır. Bir hafta gündüz bir hafta gece. New Yorkta, Los Angeleste metro ve banliyö 7/24 kesintisiz çalışıyor.
New York ve Los Angeles'ta metro 7/24 çalışıyor fakat oradaki metroların çoğu şu an bağımsızlıktan yaşam desteğinde çalışıyorlar.

Vardiyalı çalışma konusunda gece vardiyası farkının en az 1.75 kat olduğunu belirtmek isterim. Personel giderini %60 oranında arttırıyorsunuz bu durumda

Bunlardan dolayı Halkalı-Gebze çalışacak olsa bile ne 30dk sıklıkta ne de bütün istasyonlarda duracak şekilde (ülkemizde) yapılacağını düşünmüyorum.

VAGA TV’de ulaşıma zam yok diyordu. Sanırım marmaraya zam yapılmayacak çok hızlı geçti görmedim.

Bir de trenlerimizin içini ve dışını temiz bıraktığınız için teşekkür ederiz yazıyordu o biraz güldürdü
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı metrolarda da zam yapılmayacak.

Halkalı-Gebze olarak pek yoğun talep görmez bence. Pendik-Ataköy olup gitmeyen istasyonlara İETT ring servis düzenlerse daha gerçekçi vir plan olur

Hatta şöyle bir çılgınca öneride bulunayım:
Trene duracak butonları takılsın. Halkalı-Gebze olsun, basılmayan duraklarda durmasın

VAGA TV’de ulaşıma zam yok diyordu. Sanırım marmaraya zam yapılmayacak çok hızlı geçti görmedim.

UAB, TCDD'YE bağlı ve ortaklı trenlerin hiçbirine zam gelmeyeceğini açıklamıştı.

Geri
Üst Alt