Tema düzenleyici

M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ahmet26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çevre düzenlemesi de bitti. Belki şu aralar açılmış olabilir ama ben açıldığına henüz şahit olmadım. Bilgisi olan varsa yeşillendirirse sevinirim.
Screenshot_20251128_043451_Opera.jpg

dün yapılan açıklamada bostancı istasyonu ötesinde makas altında inşa edilen otoparkın 2026'nın şubat ayında açılması hedeflendiği belirtildi. muhtemelen ya burayla birlikte ya da daha önce açılacaktır

bu otopark ve çıkış ile beraber m8'in tamamlanmayan parçaları arasında sadece huzur ve modoko-keyap istasyonlarındaki 2 çıkış ile kozyatağı otoparkı kalacak

Son düzenleme:
M8 Bostancı-Parseller Metro hattı;
15-30 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılması zorunlu testler nedeniyle 21:00’e kadar sefer yapılacak.
21:00’den sonra İETT hattı devreye girecek.

Sanırım M5 hattının entegrasyonları sebebiyle.

Ekli dosyalar

• IMG_8817.jpeg
    IMG_8817.jpeg
    209.9 KB · Görüntüleme: 14
M12 Ümraniye Göztepe Metro İçin Trenleri Orada Geçecek Sonra Ayşe Kadın Makas Ayrı Tunel Sokulup O Hat Girmiş Olacaktır

Daha önce çeşitli platformlarda tartışıldığını biliyorum ama ben yine de ileride bir gün M12 ve M8'in belki aralarında yer alan transfer tünelinin yanına yeni bir tünel açılarak çapraz 4-5 dk aralıklarla ile çalıştırılabileğine inanmak istiyorum.

Daha önce çeşitli platformlarda tartışıldığını biliyorum ama ben yine de ileride bir gün M12 ve M8'in belki aralarında yer alan transfer tünelinin yanına yeni bir tünel açılarak çapraz 4-5 dk aralıklarla ile çalıştırılabileğine inanmak istiyorum.
Nasıl bir avantajı olur?

Hayal tabi ki ama olsa Göztepe- Dudullu diye ayrı bir metro hattı aynı duraklara hizmet edebilirdi. AYnı şekilde Bostancıdan direkt Finans merkezine, Ümraniye'ye ayrı bir hat olurdu.
makas yapısı biraz zorlayıcı olur ama aynı şekilde olimpiyat-bakırköy ve kayaşehir-ataköy seferleri güzel olurdu

"21:00’den sonra İETT hattı devreye girecek." Umarım 30 Aralık'tan sonra normale döner . Ama zaten son metro seferi 23:00 da değil mi? çok şey farketmez gibi

Geri