Tema düzenleyici

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu araclar M3 veya M9 hattında kullanılamaz mi?

Bence cok yakisir..
ben de öyle düşünüyorum dar tasarımı Alstom trenlerine çok benziyor acaba uygun mudur? Çünkü M3 ve M9 goa2 düzeyindeydi. Zaten Bozankaya Alstom sertifikasıyla bu trenlerin üretimini yapıyormuş. Aynı şekilde gebze osb trenleri de öyleymiş. Eurasiarail fuarında yetkili bir çalışan böyle demişti.

Bu araçlar yeni araçlar mı yoksa mevcut araçlar bakım mı görüyor anlayamadım ama her halükarda yeni gibi görünüyorlar . İnternette gördüm ama açıklama pek yoktu

1765219159135.png

Full 4 vagonlu uygulama hâlâ devam ediyor mu yoksa bir 4'lü bir 8'li uygulamaya geri dönüldü mü?

M4 hattında istasyonlarda aydınlatma yenileme projeleri devam ediyor mu ? Bir çok istasyonda bazı yerlerde tamamen beyaz ışıklandırmalara geçilmişti. Son durum nedir acaba ?

Fotoğraflarda da görüldüğü üzere, gerçekten çok güzel görünüyor açıkçası.

Hat ilk açıldığında aydınlatma sisteminde gün ışığı (daylight) rengi tercih edilmişti; hatta bazı CAF setlerinde bile kullanılmaya başlanmıştı.

Açıkçası bu gün ışığı rengi oldukça göz yorucu ve uyku getiren bir ton.

Tüm istasyonlarda beyaza geçişi çok beğendim; umarım aydınlatmaların tamamı beyaz renge dönüştürülür.

Ekli dosyalar

• IMG_1648.jpeg
    IMG_1648.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1647.jpeg
    IMG_1647.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1669.jpeg
    IMG_1669.jpeg
    3.9 MB · Görüntüleme: 19
bu 100 vagon Tuzla etabı içinde yeterli olur mu sizce?

Sabiha Gökçen uzatması açıldıktan sonra yolcu sayısında belirgin derecede bir artış oldu.

Bazen P+R yaparak kullanıyorum bu metro hattını. (Pik Saatlerde)

Şuan bile kapasiteyi zorluyor. Zaten bu hat kapasiteyi zorladığından ötürü iBB 4’lü işletme modeline geçti.

Fakat bekleneni karşılayamadığı için eski işletme modeline tekrardan geçildi bazen 4+4’e denk geliyorum.

Bu hat ilk açıldığında Bostancı’da ara bir istasyon inşa edildi.

Yani; Bostancı-Kadıköy
Bostancı-SGH gibi. işletilebilir. Yolcu yoğunluğunu minimize etmek amaçlı.

M5 hattında ara işletmeler yapılıyor. Bu hatta da benzer yapılabilir.

Tuzla etabı açıldıktan sonra muhtemelen bu işletme modelini de yeniden ele alacaklarını düşünüyorum.

100 Vagon Tuzla Etabı için yeterli, fakat güzergah konusunda kararsızlıklar var.

Öncelikle yeterli olup olmadıkları hattın güzergahına göre belli olacak.

Bu konuyla ilgili de masa da 2 farklı görüş ayrılığı var.

Bir taraf E5’den devam edelim diyor.

Bir taraf hayır yukarı mahallelere çıkalım diyor.
(Kavakpınar vs)

Zaten şuan da proje de revizyonlar yapılacak diye biliyorum. Bu revizyonlar da Kaynarca etabı açıldıktan sonra belli olacak.

Ki bu konuda zaten resmi kaynaklarda mevcut.

iBB Pendik-Tuzla Metrosu için belirli bir tarih koymamakla beraber yapım aşaması için
(2024-2029 dönemini işaret etmişti.)

Çünkü; reklamlarda görülen Pendik-Tuzla metrosu henüz aslında resmiyette yok.

İhalesi bile yapılmadı. Çünkü; halen projeyle ilgili çalışmalar devam ediyorlar.

Eğer içmeler m4’e peron kurulursa + ilk güzergahla giderse 1000 vagon yeter ancak

Bu biraz metroyu nasıl işlettiğinize bağlı.
1000 vagonu bütün hatta kullanırsan: bu seferde trenler daha çok yavaşlamış olacak.
İstenilen hıza ulaşılmadığında olumsuz bir etki olacak hat üzerinde.

Ve ayrıca : 1000 vagonlu hattı ele aldığımızda trenler arası mesafe kısa olduğundan çok verimli olmaz.

İçmeler de mi sonlanır yoksa başka bir yerde mi sonlanır orası ayrı.

Bu biraz metroyu nasıl işlettiğinize bağlı.
1000 vagonu bütün hatta kullanırsan: bu seferde trenler daha çok yavaşlamış olacak.
İstenilen hıza ulaşılmadığında olumsuz bir etki olacak hat üzerinde.

Ve ayrıca : 1000 vagonlu hattı ele aldığımızda trenler arası mesafe kısa olduğundan çok verimli olmaz.

İçmeler de mi sonlanır yoksa başka bir yerde mi sonlanır orası ayrı.
1000 vagonun hepsi işlefmeye konulmaz elbette. Gönül ister ki Gebze’de sonlansın

Marmaray örneği düşünülebilir bence bu kadar uzunluğu olan hatların ara işletmelerinde olumsuz engel bir durum yok nihayetinde.

Yani sorun sadece vagonlar değil, onları nasıl işletme modeliyle sunduğundur.

Geri