İnşallah bu ihale sonucuyla hayata geçirip bitiririz inşaatıKirazlı-Halkalı uzatması hakkında bilgiler:
Sözleşme Tarihi:27.12.2024
İnşaat İş Süresi:1440 gün/48 ay
Bitiş Tahmini Tarih:6.12.2028
Açılış:2029
İstanbul raylı sistemlere katkı sunuduğunun reklamını yapıp aslında sunmayan bir başkan olarak tarihe geçti sayın başkan. Göreve geldiğinden bu yana nedense hep bir acelecilik içindeydi. Merak etmeyin projeler devam edecektir. umuyorum yeni gelecek kişi ve ekibi hizmet etmeye gelir. Umuyorum engelleniyoruz vs kıreş çocuğu belediyeciliği son bulur. Ankara İzmir'de böyle bir şey görmedi vatandaş.Kirazlı Halkalı inşaatı ve yenileme inşaatını unutun arkadaşlar.
Maalesef Ekrem İmamoğlu tutuklandı.
Ve yeni gelenlerin başlayacağını sanmıyorum İstanbul raylı sistemleri projelerini mahveden bir yönetim olarak tarihe geçtiler.
Belediye çalışıyor.Sabahhattin Zaim Üniversitesi metro hattıysa eğer Allah aşkına artık bir şeyler yapılsın ya. Burada en az 9-10 yıl önce en azından Halkalı Meydanda Lunapark vardı sırf metro için yıkıldı lunaparak 10 yıldır da metro yapılacak yazık valla
3 farklı belediye 2 farklı parti gördü. Buranın durumu artık çok farklı bir şey bahtsızlık mı diyeyim ne diyeyim anlamadımBelediye çalışıyor.
Evet bu hattın güzergahında felaket trafik oluyor. M1 hattınında kapasite arttırma süreçleri ve sinyalizasyonu bir an önce bitirilmesi gerekiyordu. Bu sabah kirazlıdan bindim sürekli ara duraklarda bekliyordu. Trenler yeter artık ömrüm doldu benim diye bağırıyor. Yeni tren almak yerine trenleri sürekli tamir etmek ne kadar mantıklı? İBB başa geldiği gibi bu hatta çalışmaları hızlandırması gerekirdi. M1 hattı İstanbul'un ana omurgalarından biri mesela M2'nin seferleri oldukça verimli bir şekilde aynısı M1 de de olabilirdi. Hatırlıyorum pik saatlerde M2 hattında tren istasyondan kalkar kalkmaz arkasından 1 dakika olmadan başka tren geldi bu şekilde seferleri olmalı M1, M3,(yoğun saatlerde 5 dakikada bir 4'lü set gelse bile yeterli), M4, M7(altyapısı hazır olduğu için araç alımları yeterli), hatları da bu şekilde olmalı insanlar nüfus artışından dolayı böyle olduğunu belirtiyorlar da bu yoğunluk yaşanan hatlara M2 hattı gibi sefer işletmesi yapılsa yoğunluğu bir miktar olsa da azaltır. (Bu arada İstanbul da nüfus artışının olduğunu reddetmiyorum tabii ki bunun için düzenlemeler gereklidir ancak bunun üstesinden gelinmesi içinde gerekli tedbirler alınabilir yeni araçlar alınıp sistem altyapısı iyileştirilmeleri yapılarak)3 farklı belediye 2 farklı parti gördü. Buranın durumu artık çok farklı bir şey bahtsızlık mı diyeyim ne diyeyim anlamadım
Evet başlaması iyi oldu ama bu hatta ekstra ödenek ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Umarım süreç hızlıca biter bilmiyorum ama 2030'dan önce bitmez bence hattın bulunduğu güzergah ve Halkalı meydan istasyonunun derin olması gibi faktörlerden ötürü 5 yıldan önce bitmez. 2019 da ödeneği alınsaydı şimdi değil de 1 seneye açılırdı sinyalizasyon sistemiyle beraber onunla alakalı eski ibb yönetimi döneminde M1 hattıyla alakalı bir animasyon vardı bulabilirsem linkini paylaşacağım.Çalışmaların başlaması çok iyi oldu.
Yıllardır Halkalı bölgesinde sorun var.
Bu inşaat yüzünden sürekli trafik oluyor.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.