Tema düzenleyici

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kocatepe forum istasyonuna bir üst geçit bağlantısı yapılıyor.
Aynı Axis Bayrampaşa istasyonu gibi bir bağlantı olacak.

Ak Parti zamanında bayrampaşa sağmalcılar gibi istasyonları zaten uzatıp 8 li sete hazırlanmasına başlamışlardı. Muhtemelen arkasından araçların alımı alınıp hat yenilenecekti.

Ortada hala bir şey yok maalesef

Aslında M1-M2 metro hattını birleştirip tek metro olarak hizmet verse çok güzel olurdu Hacıosmandan başlayan bi hat kesintisiz havalimanı ve kirazlıya ulaşım sağlar. M1A Hacıosman - Havalimanı ve M1B Hacıosman - Kirazlı olarak hizmet verse yolcu verimliliğide artabilir. Tabi metro araçlarınında yenilenmesi gerek.

Konu sahibi
Aslında M1-M2 metro hattını birleştirip tek metro olarak hizmet verse çok güzel olurdu Hacıosmandan başlayan bi hat kesintisiz havalimanı ve kirazlıya ulaşım sağlar. M1A Hacıosman - Havalimanı ve M1B Hacıosman - Kirazlı olarak hizmet verse yolcu verimliliğide artabilir. Tabi metro araçlarınında yenilenmesi gerek.

Bu teknik olarak imkansiz.

Kocatepe M1 Yeni Çıkış İnşaatı. r/transitTurkey sayfasından alındı.​

1754239950041.png

İBB fen işleri ekipleri ile viyadük inşa edilip M1a hattı otogardan -> Esenler askeriye bolgesinden -> Şişli'ye uzatılabilir bence...

Umarım m1A ve m1b hatlarını birbirinden ayıracak radikal bi çözüm bulunur.
Suanki sistemde otogarda bekleme oluyor çünkü...

M2 ağır metro hattı.
M1 hafif raylı bir sistem.
Birleşmesi bu ve daha bir sürü faktörden ötürü imkansıza yakın

Uzun süredir M1 hattının A ve B kollarını kullanmıyordum. Bugün A kolu olan M1A'yı kullandım.

Kesinlikle en sevmediğim metro hattı oldu. Nedeni güzergahı veya verimsizlik değil. Tren seti o kadar eski ki müzeye koysan tarihi eser olarak geçer. Geçtiği güzergah ve yoğunluk açısından çok verimli ve yoğun bir hat fakat bu kadar eski bir tren setiyle devam etmesi pek mantıklı değil.

Bugün uzun süre sonra bindikten sonra yolda kaldık. Otogar durağında birden trenin tüm ışıkları söndü ve karşı perondaki diğer trene binin anonsu yapıldı. Kirazlı yönünden Yenikapı yazan trene binip kalan güzergahı öyle gittik. Ayrıca trenin ışıkları o kadar kötü ki sürekli sanki ışık patlayacakmış/sönecekmiş hissi veriyor. Hızı da yavaş geldi pek beğenemedim

Bugünden çektiğim fotoğraflar

IMG_20251111_130106.jpg

IMG_20251111_130155.jpg

IMG_20251111_130348.jpg

IMG_20251111_142033.jpg

IMG_20251111_130518.jpg

IMG_20251111_130549.jpg

Fotoğraflar 11 Kasım 2025 tarihinde Yenibosna durağında çekilmiştir

Uzun süredir M1 hattının A ve B kollarını kullanmıyordum. Bugün A kolu olan M1A'yı kullandım.

Kesinlikle en sevmediğim metro hattı oldu. Nedeni güzergahı veya verimsizlik değil. Tren seti o kadar eski ki müzeye koysan tarihi eser olarak geçer. Geçtiği güzergah ve yoğunluk açısından çok verimli ve yoğun bir hat fakat bu kadar eski bir tren setiyle devam etmesi pek mantıklı değil.

Bugün uzun süre sonra bindikten sonra yolda kaldık. Otogar durağında birden trenin tüm ışıkları söndü ve karşı perondaki diğer trene binin anonsu yapıldı. Kirazlı yönünden Yenikapı yazan trene binip kalan güzergahı öyle gittik. Ayrıca trenin ışıkları o kadar kötü ki sürekli sanki ışık patlayacakmış/sönecekmiş hissi veriyor. Hızı da yavaş geldi pek beğenemedim

Bugünden çektiğim fotoğraflar

Ekli dosyayı görüntüle 91124

Ekli dosyayı görüntüle 91125

Ekli dosyayı görüntüle 91126

Ekli dosyayı görüntüle 91121

Ekli dosyayı görüntüle 91122

Ekli dosyayı görüntüle 91123

Fotoğraflar 11 Kasım 2025 tarihinde Yenibosna durağında çekilmiştir

ben yavaş olduğuna inanmıyorum. öyle sesler çıkarıyor ki hızlı gitmiyorsa da hızlı gidiyormuş hissi veriyor. hafif raylı sistem bu zaten. metro hızlarına sahip değil. rengi de çok güzel. her şeyiyle mükemmel bir metro benim için

ben yavaş olduğuna inanmıyorum. öyle sesler çıkarıyor ki hızlı gitmiyorsa da hızlı gidiyormuş hissi veriyor. hafif raylı sistem bu zaten. metro hızlarına sahip değil. rengi de çok güzel. her şeyiyle mükemmel bir metro benim için
bazen Tem otoyolundan geçerken bayrampaşa civarinda metro'yla yanyana paralel gidiyoruz:

Trafikli yol zaten 30'la gidiyoruz metro bizi zar zor geçiyor.... Sen düşün m1'in yavasligini...

Son düzenleme:
@Rick Grimes

M1 hattının sinyalizasyon sistemi yenileniyor. Bu konuyla ilgili olarak İBB bugün tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu.

Trenler maalesef eski. M1 hattının devamı niteliğinde olan Kirazlı-Halkalı Üni. Etabı tamamlanır tamamlanmaz yeni trenler devreye alınacak.

Tahmini olarak 2027 yılında trenler hizmete girmiş olur.

@Rick Grimes

M1 hattının sinyalizasyon sistemi yenileniyor. Bu konuyla ilgili olarak İBB bugün tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu.

Trenler maalesef eski. M1 hattının devamı niteliğinde olan Kirazlı-Halkalı Üni. Etabı tamamlanır tamamlanmaz yeni trenler devreye alınacak.

Tahmini olarak 2027 yılında trenler hizmete girmiş olur.

2027'de Kirazlı-Halkalı Üni. etabı mı tamamlanacak 😅😅

Geri