Hiç çözüm bulmazlar bahane bulurlar şimdi baskanda gitti ya bahaneleri bu zaten olur.
Aslında M1-M2 metro hattını birleştirip tek metro olarak hizmet verse çok güzel olurdu Hacıosmandan başlayan bi hat kesintisiz havalimanı ve kirazlıya ulaşım sağlar. M1A Hacıosman - Havalimanı ve M1B Hacıosman - Kirazlı olarak hizmet verse yolcu verimliliğide artabilir. Tabi metro araçlarınında yenilenmesi gerek.
M2 ağır metro hattı.Aslında M1-M2 metro hattını birleştirip tek metro olarak hizmet verse çok güzel olurdu Hacıosmandan başlayan bi hat kesintisiz havalimanı ve kirazlıya ulaşım sağlar. M1A Hacıosman - Havalimanı ve M1B Hacıosman - Kirazlı olarak hizmet verse yolcu verimliliğide artabilir. Tabi metro araçlarınında yenilenmesi gerek.
Uzun süredir M1 hattının A ve B kollarını kullanmıyordum. Bugün A kolu olan M1A'yı kullandım.
Kesinlikle en sevmediğim metro hattı oldu. Nedeni güzergahı veya verimsizlik değil. Tren seti o kadar eski ki müzeye koysan tarihi eser olarak geçer. Geçtiği güzergah ve yoğunluk açısından çok verimli ve yoğun bir hat fakat bu kadar eski bir tren setiyle devam etmesi pek mantıklı değil.
Bugün uzun süre sonra bindikten sonra yolda kaldık. Otogar durağında birden trenin tüm ışıkları söndü ve karşı perondaki diğer trene binin anonsu yapıldı. Kirazlı yönünden Yenikapı yazan trene binip kalan güzergahı öyle gittik. Ayrıca trenin ışıkları o kadar kötü ki sürekli sanki ışık patlayacakmış/sönecekmiş hissi veriyor. Hızı da yavaş geldi pek beğenemedim
Bugünden çektiğim fotoğraflar
Ekli dosyayı görüntüle 91124
Ekli dosyayı görüntüle 91125
Ekli dosyayı görüntüle 91126
Ekli dosyayı görüntüle 91121
Ekli dosyayı görüntüle 91122
Ekli dosyayı görüntüle 91123
Fotoğraflar 11 Kasım 2025 tarihinde Yenibosna durağında çekilmiştir
bazen Tem otoyolundan geçerken bayrampaşa civarinda metro'yla yanyana paralel gidiyoruz:ben yavaş olduğuna inanmıyorum. öyle sesler çıkarıyor ki hızlı gitmiyorsa da hızlı gidiyormuş hissi veriyor. hafif raylı sistem bu zaten. metro hızlarına sahip değil. rengi de çok güzel. her şeyiyle mükemmel bir metro benim için
@Rick Grimes
M1 hattının sinyalizasyon sistemi yenileniyor. Bu konuyla ilgili olarak İBB bugün tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu.
Trenler maalesef eski. M1 hattının devamı niteliğinde olan Kirazlı-Halkalı Üni. Etabı tamamlanır tamamlanmaz yeni trenler devreye alınacak.
Tahmini olarak 2027 yılında trenler hizmete girmiş olur.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.