Tema düzenleyici

M14 Altunizade-Çamlıca Camii-Ümraniye Spor Köyü Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crypton
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hepimiz bu hattın neden inşaat edildiğini biliyoruz o yüzden bir performans beklememiz doğru değil. Ne yazık ki M11 / U1 gibi düşük kullanıma sahip metro hattı olacak.

En kötü yanı tünellerin tek tüp inşaat edilmesi, ileride uzatma yapılsa bile kapasite arttırılamayacak.

Hepimiz bu hattın neden inşaat edildiğini biliyoruz o yüzden bir performans beklememiz doğru değil. Ne yazık ki M11 / U1 gibi düşük kullanıma sahip metro hattı olacak.

M11 / U1 & U2 hattın Halkalı uzatma sayesinde yolcu sayesinde yıllar içerisinde artış görüleceğini düşünüyorum.

M3, M9, Marmaray ve aynı zamanda YHT /Bölgesel Trenler (Halkalı-Edirne & Halkalı-Uzunköprü) vasıtasıyla yolcu sayılarında önemli bir artış gözlenecektir.

En kötü yanı tünellerin tek tüp inşaat edilmesi, ileride uzatma yapılsa bile kapasite arttırılamayacak.
Keşke funikuler yapılsaydı
Çamlıca tepesi - Altunizade arası ama neyse artık M14 yapıliyor %85 ilerlemesi var.

1 seneye açılır hayırlı olsun...🙏

Bu hat yerine 3 istasyonlu;

Üsküdar Sahil - Altunizade - Çamlıca Tepesi(cami) funikuler hattı yapılsa daha iyi olmaz miydi?

Gerçi mesafeler uzun funikuler fizibil olur mu?

Şahsen bu bölgede ikamet ediyorum 20 yılı aşkın bir süredir.
Maalesef füniküler hattı tek başına kaldırmaz.
Tek tüp konusunda haklısınız. Bu hattaki: Yapılan en büyük hatalardan biri o.

Bence M14 hattı zaten 15C, 14F hatlarında yaşanan yoğunluğu biraz da olma minimize edecek.

Ve Bosna Bulvarı’nda istasyonu olması sebebiyle doğrudan 14R hattını da etkileyecek.

Ki Üsküdar-Ümraniye M5 metrosuna entegrasyonu için 14R hattının -1 depar servisi geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde sisteme yeni dahil edilmişti.

Biz uzun zamandır kısacası ben de dahil olmak üzere M14 hattını bekliyoruz.

Metro olmasına rağmen ciddi derecede trafik yükü artmaya başladı.

Maalesef füniküler hattı tek başına kaldırmaz.
Tek tüp konusunda haklısınız. Bu hattaki: Yapılan en büyük hatalardan biri o.

Bence M14 hattı zaten 15C, 14F hatlarında yaşanan yoğunluğu biraz da olma minimize edecek
Yani 3 vagonlu metro mu daha çok insan taşır yoksa yeni nesil funikuler sistemi mi🤔🤔

Neyse hayırlı olsun o mahallelere. Üsküdar çok trafikli bi yer diye biliyorum zordur orası...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu metroyu elinde sonunda açacak.

Bosna Bulvarın’a kadar açılsa bile büyük ölçüde rahatlama olacaktır bu bölgede!

Yani sadece cami üzerinden siyasi bir proje olarak görünmesi de ayrı bir saçmalık!

Böyle bir zihniyet varsa yazık!
Bu proje tamamen siyasi bir proje. Durum o kadar vahim ki bir önceki yerel seçim sırasında tüm komşu ilçe belediye Başkanı adayları hattı kendi ilçesine doğru uzayacağını söylüyordu :) seçimde hükümet partisi sadece Ümraniye yi kazanabildiği için metro Ümraniye ye doğru uzadı

Bu projeyle siyasetin ilgisi yok demek asıl saçmalık.

Bu proje tamamen siyasi bir proje. Durum o kadar vahim ki bir önceki yerel seçim sırasında tüm komşu ilçe belediye Başkanı adayları hattı kendi ilçesine doğru uzayacağını söylüyordu :) seçimde hükümet partisi sadece Ümraniye yi kazanabildiği için metro Ümraniye ye doğru uzadı

Bu projeyle siyasetin ilgisi yok demek asıl saçmalık.
Bu hat uzamayacak ki 3 vagon tek hat bi sistem nasıl uzasın??

Uzatma lafları tamamen popülist...

Seneye biter açılır bu hat daha da uzama vs olmaz hiçbir yere..

Yani 3 vagonlu metro mu daha çok insan taşır yoksa yeni nesil funikuler sistemi mi🤔🤔

Neyse hayırlı olsun o mahallelere. Üsküdar çok trafikli bi yer diye biliyorum zordur orası...
3 vagonlu metro bence daha çok insan taşır ama bence bu hatta gömülecek parayla BRTvari bir sistem yapıp arta kalan paralarla halkı cağ kebab yemeye götürmek daha mantıklı olacaktır

İstesende istemesende bu metro açılacak günün sonunda. Her ne kadar eleştiri yağmuru gelsede Bakanlık bu metroyu bitirecek. TIPKI DİĞER METRO HATLARINDA OLDUĞU GİBİ.
Kaldı ki %85’lik GENEL İLERLEME ORANI kaydedilmiş bir hat.
Ayrıca bu bölgeyi bilmeyenler lütfen de yorum da yapmamalı.
Şahsi aracım olmasına rağmen Altunizade’ye gitmek için en yakın metro istasyonunda aracımı park ediyorum. O da Ümraniye.
Çünkü; Her sabah köprü trafiğinden ötürü yollar tıkalı.
NİHAYETİNDE BU METRO AÇILDIĞINDA BİZ ( BÖLGE HALKI OLARAK) DAHA ÇOK FAYDALANMIŞ OLACAĞIZ !

İstesende istemesende bu metro açılacak günün sonunda. Her ne kadar eleştiri yağmuru gelsede Bakanlık bu metroyu bitirecek. TIPKI DİĞER METRO HATLARINDA OLDUĞU GİBİ.
Şahsi aracım olmasına rağmen Altunizade’ye gitmek için en yakın metro istasyonunda aracımı park ediyorum. O da Ümraniye.
NİHAYETİNDE BU METRO AÇILDIĞINDA BİZ ( BÖLGE HALKI OLARAK) DAHA ÇOK FAYDALANMIŞ OLACAĞIZ !
Kimse yapılmasını eleştirmiyor. Her metro hattının kendi avantajı kendi yolcusu olacaktır, özellikle sitemizden birisinin işine yaraması mutluluk verici :) Ama soru şu ki; 16 milyonluk şehir için öncelikli yapılması gereken metro bu muydu yoksa planlanan / vaat edilen başka metro hatları mıydı?

Kimse yapılmasını eleştirmiyor. Her metro hattının kendi avantajı kendi yolcusu olacaktır, özellikle sitemizden birisinin işine yaraması mutluluk verici :) Ama soru şu ki; 16 milyonluk şehir için öncelikli yapılması gereken metro bu muydu yoksa planlanan / vaat edilen başka metro hatları mıydı?
Altına imzamı atarım. Hem siyasi emeller hattı kirletti

Bölgeyi iyi bildiğim için ilçe belediye başkanları üzerinden örnek vermiştim :) evet eninde sonunda tabi ki inşaat bitecek , eleştirimiz hattın verimlilik hususunda… Ümraniye Belediye başkanı da bir sonraki seçimde vaat olarak bu metroyu Hekimbaşı ‘ na uzatacağım diyecek , aha da buraya yazıyorum :) 1,5 yılda inşaatını bitireceğini söylediği ama 5 yıldır tamamlayamadığı Hekimbaşı toki evlerini de birlikte açarlar artık

Tünelin yanına aynı şekilde 1 tunel daha yapılıp gidiş-dönüş çift hat yapılmaz mı?🤔

Yeni yapılacak tüp'e Yürüyen merdivenleri denk getirmek zor olursa 2 asansör koyulur iniş-çıkış için👌

Ayrıca umarım 2 durak Yavuztürk + kazım Karabekir olarak uzar çift hat yapılıp🙏🤲

G9VrCyuWkAAmmgV.jpeg

ilk etabın bu şekilde inşa edilmesinden sonra uzatma ihtimalini zayıf görüyordum. bakanlık yıllar içinde birkaç farklı tasarım tanıttı ama bosna bulvarı ile ümraniye spor köyü arasının ihale edilmesi benim için şaşırtıcı oldu

kısacası uzatma inşa edilmesi mümkün ve ediliyor, neyse ki bu etap çift tüplü tasarlandı

Geri