Tema düzenleyici

M12 Göztepe-Ümraniye Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M12 hattı 2026 yılının son çeyreğinde açılacakmış.

Bu hattaki 4.kez açılış takvimi yeniden revize ediliyor.

Hattın fiziki gerçekleşme oranı %90 oranına ulaşmış.

Hat üzerinde kapanan yollar birer birer açılacakmış.

Umarım son kez revize edilmiş olur ve artık 2026’nın sonbahar aylarında hizmete girmiş olur.

Umarım son kez revize edilmiş olur ve artık 2026’nın sonbahar aylarında hizmete girmiş olur.
Yolu geçenlerde kullandım , kaliteli olmuş.

Yolu geçenlerde kullandım , kaliteli olmuş.

Göztepe bölgesinde kapanan yolların da bir an önce açılmasını şahsen istiyorum.

Özellikle Sahrayıcedit tarafında ciddi bir trafik yüküne sebep oluyor.

Umarım kapatılan yollar bir an önce açılır. Zaten Şubat ayı içerisinde sinyal testlerine başlanacak. Bu da demek oluyor ki nereden baksan 6-7 aylık bir süreç.

Umarım Eylül ayına yetişir. 🙏

Bu trafiğe açılan yerdeki durağın ismi Batı Ataşehir ya da Ataşehir Barbaros Mah. durağı olmaylıydı. Ataşehir diyince benim aklıma Migros Genel Müdürlük civarı, Atatürk mahalesi geliyor.

hattın sinyalizasyon testlerine de şubat ayında başlanacağı bilgisi verilmiş

en son gördüğümüz kadarıyla henüz döşenmeyen ray ve katener parçaları vardı diye hatırlıyorum. o zamana kadar tamamlanır umarım

hattın sinyalizasyon testlerine de şubat ayında başlanacağı bilgisi verilmiş

en son gördüğümüz kadarıyla henüz döşenmeyen ray ve katener parçaları vardı diye hatırlıyorum. o zamana kadar tamamlanır umarım
Sinyal testlerine normalde Eylül-Ekim bandında başlanacaktı. Fakat kredi onayı geç tanımlandığı için Şubat ayına sarktı.

Hattın açılışı da otomatik olarak 3-4 aylık bir gecikmeyle yine ötelenmiş oldu.

Doğru hatırlıyorsunuz çünkü hattın bazı kesimlerinde ray serimi & katener işleri devam ediyordu.

Önümüzdeki ilkbahar aylarında (2026 yılının Nisan ve Mayıs aylarında) hattın açılış takvimi netleşmiş olur tabi bir finansman krizi çıkmazsa yine eğer..

Çünkü 4 kez açılış takvimi verildi ve sürekli ertelendi..

1. 2019’da ilk kazma vurulduğunda 2022 yılında burayı açmayı hedefliyoruz denildi.
  2. Fakat hat COVID -19 Pandemi sürecinden kaynaklı olarak hattın açılışı 2023 yılına ertelenmiş oldu.
  3. 2023 yılına geldiğimizde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından finansman krizi ortaya çıkıyor ve hattın açılışı. 29 Ekim 2025 tarihine ertelenmiş oluyor.
  4. Hattaki finansman yetersizliği sebebiyle yeniden kredi onayına başvuruluyor ve kredi onayı yine her seferinde geç tanımlandığı için bu sefer de hattın açılışı 2026 yılının sonbahar aylarına ertelenmiş oluyor.

Geri