Keşke dediğin gibi olsa, Arnavutköy Fenertepe Kayaşehir halkının hayatı kurtulur, yaşam seviyeleri uçar, çağ atlarlar. Ama ne yazık ki İstanbul'un UAB'nin umrunda olduğunu sanmıyorum. Mutlaka cafcaflı devasa açılış yapmak için inat edeceklerdir.
Ataşehir'de otururken tanıklık etmiştim, İBB M8 metrosunda 2023 başı açılacak sözünü tutmak için 2022 sonunda ne kadar işçi personel varsa M8'e yığmıştı, üst düzey bürokratlar istasyonlardan çıkmıyordu. Açıldığında eksikleri vardı evet, hat göstergesi yoktu anons yoktu temiz değildi istasyonlarda tek çıkış açıktı hatta bazı istasyonlara asansör bile takılamamıştı.
Seçim olmamasına rağmen sırf o sözü tutmak için metro astronomik bir çalışmayla tamamlanıp eksik de olsa kullanılabilir duruma getirilip açılmıştı.
Bir o anlayışa bakın, bir de UAB'nin anlayışına bakın. Kafaya koysalar aşırı kısa sürede bitebilecekken savsaklıyorlar ve metroya aşırı muhtaç bölgeye zulüm ediyorlar. Sorumluluklarındaki İncirli-Söğütlüçeşme ve Sefaköy-İncirli metrolarını umursamamazlık seviyelerinden bahsetmiyorum bile.
Yazık, çok yazık.