Tema düzenleyici

Kuzey Marmara Otoyolu / O-7 Başakşehir-Nakkaş Kesimi İnşaatı

3 katli bogaz tuneli iptal edileli birkaç yil oldu hocam... Ki attigin sitedede 2017-2023 diyor.

Suan Incırlı - Sogutlucesme metro projesine cevrildi o tunel...

Insallah Incirli-Sogutlucesme metro hatti icin 2026'ya odenek ayrilir ve baslanır insaata.
Ben Şükrü Bey'in:
"Mahmutbey çözülür o trafik başka yerlere yığılır malesef."
Cevap olarak yazmıştım. Yani Proje şu an Hasdal'da tıkanacak.

3 Katlı proje iptal. bunu arkadaşlar da biliyorlar.
tek bir tünel yerine 2 tünel düşünülüyor.
tek katlı tünel çapı basınçtan dolayı biraz problemli.
maliyetten dolayı bunu yapmak istiyorlardı ama iş güncel teknolojide 2 tüp ile yapmak daha güvenli.
Maliyet artacak ama ilerleyen yıllarda hem raylı hem de lastik araçlar için 2 tane tünel yapılacak.

Kuzey Marmara bağlantı otoyolu Zero segment donatı montajı
1763299657999.jpg
1763299661323.jpg
1763299664863.jpg
1763299648001.jpg

Kaynak: Riza ŞEKER (Linkedin)

ıspartakule-hadımköy aralığında çok uzun süredir ilerleme veya çalışma göremiyorum, nakkaş-hadımköy arasında zaten hiç çalışma olmuyor.

bu projeyi ikiye ayırmış olabilirler mi, başakşehir-ıspartakule ve ıspartakule-nakkaş şeklinde? ilk önce başakşehir-ıspartakule arasını açarlar gibi görünüyor bu aralıkta çalışma ilerlerken diğer hatta çalışma yok denecek kadar az görünüyor

ıspartakule-hadımköy aralığında çok uzun süredir ilerleme veya çalışma göremiyorum, nakkaş-hadımköy arasında zaten hiç çalışma olmuyor.

bu projeyi ikiye ayırmış olabilirler mi, başakşehir-ıspartakule ve ıspartakule-nakkaş şeklinde? ilk önce başakşehir-ıspartakule arasını açarlar gibi görünüyor bu aralıkta çalışma ilerlerken diğer hatta çalışma yok denecek kadar az görünüyor
Başakşehir kısmın neredeyse bitmiş gibi zaten 2-3 ay'a açılabilir.

Umarım önümüzdeki yaz
Başakşehir-Bahcesehir arası açılmış olur

Şu anda en öncelikli yer Başakşehir (O-7) Olimpiyatköy kavşağı arasının açılması. Bu sayede Mahmutbey trafiği biraz da olsa azalacaktır. Olimpiyatköy'den sonra Sazlıdere köprüsüne kadar kavşak olmadığı için erken bitirilmesinin bir anlamı olmayacak. Diğer taraftan Hadımköy Ispartakule Arnavutköy tarafları bu otoyola muhtaç olmadıkları (Sazlıdere köprüsüne muhtaçlar) için köprü inşaatına paralel olarak inşaatları devam edebilir, ki buralarda büyük yapılar olmadığı için inşaatı hızlı yapılacaktır.

Benim anlamadığım Ispartakule kavşağına dair bir iz yok. Sanırım Karayolları Genel Müdürlüğü hala buraya nasıl bir kavşak yapacağını projelendiremedi. Öyle bir kavşak olmalı ki Esenyurt, O-3, Ispartakule ve Başakşehir trafikleri çorba olmadan O-7'ye bağlanabilmeli.

Geri