Tema düzenleyici

Konsolların Sonu Geliyor Mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Atabey

Binbaşı
Konu sahibi
Teknolojiyle ilgilenen @Rick Grimes @Hermes @Karatas10 gibileri dahil olması için etiketledim. Neyse Konsollar zamanında bilgisayarları yok etmişti oyun endüstrisinde herkes konsol istiyor ve alıyordu ve Dvd gibi şeyleri oynayabilen PS3 gibi sistemler popülerdi. Ama günümüzde konsollar yavaş yavaş pay kaybediyor çünkü bir bilgisayar size yüksek fps bazı konsola çıkmayan indie games olarak tanınan (Expedition 33 gibi) oyunlar ve kısa bir zaman önceye kadar Xbox steam ve epic gamesi yeni konsollarına getirmesini açıklamadan önce 2 platformun oyunlarını geçte olsa PCden oynama imkanınız vardı. Bilgisayarların yükseliş devam ediyor Nintendo Switch 2 başarılı olmasının nedeni Nintendo'nun oyunlarını sadece Switchten oynamanız yoksa performans olarak Xbox Rog ally (çıkıcak yakında steamlr hemde) dahaa iyi yine steam deckte daha iyi
Genelde konsolların çocuklar tarafından istendiği yetişkşn ve genç oyuncularınsa Bilgisayar (oyun için) Alıyor yani çocukların hypeı bitse konsollar artık ölü olucak gelecekte konsollar tamamen çağ dışı olucak birde Rockstar gibi şirketler daha kolay optimize dese de tek amaçları konsol sattırmak bu yüzden pcye hemen çıkarmıyorlar. Zaten normal Ps5 ve Series Xte 30 fps PS5 Proda sadece 60 Fps olucak neden PS5 Pronun PS4 Prodam kötü satması yani şirketler konsolların satışını arttırmaya çalışıyorlar. 2035 gibi Konsollar kaybolacak (bence)
Siz ne düşünüyorsunuz yorumları bekliyorum.

Bundan tek etkilenmeyen Nintendo olacaktır ondan eminim. Konsolun kendisinden daha çok içindeki oyunların kitlesinin genişliği bunun tek sebebi falan olabilir. PS5/Xbox'ta böyle oyunlar yok değil ama kendilerini ayrı bir deneyim değilde PC alternatifi olarak tanıttıklarından kendi kitleleri içinde bu oyunları isteyen kişi sayısı az hem de aynı oyunların (özellikle Xbox) F/P ve erişebilirlik oranı daha yüksek olan PClerde oynanabilmesinden 2018'den beri ikisi de düşüşte. Nintendo ise 2017'de çıkardığı Switch'i herhangi bir PC alternatifi olarak değilde (Wii U gibi başarısız bi deneyimi saymazsak) apayrı deneyim olarak sattığından hem yeni kitlelere hem de 2006'da Wii ile kurdukları (neredeyse bütün dünyadan izole) kitleye hitap ettiler ve yanlış bilmiyorsam PS2'den sonra en çok satılan konsol oldu.

Diğerleri PC'ye yakınlık kovalarken, Nintendo kendi kitlesine hitap edip yenilik getirmeye devam etti ve girmediği bir konsol savaşından kazançlı çıktı.

Son düzenleme:
Teknolojiyle ilgilenen @Rick Grimes @Hermes @Karatas10 gibileri dahil olması için etiketledim. Neyse Konsollar zamanında bilgisayarları yok etmişti oyun endüstrisinde herkes konsol istiyor ve alıyordu ve Dvd gibi şeyleri oynayabilen PS3 gibi sistemler popülerdi. Ama günümüzde konsollar yavaş yavaş pay kaybediyor çünkü bir bilgisayar size yüksek fps bazı konsola çıkmayan indie games olarak tanınan (Expedition 33 gibi) oyunlar ve kısa bir zaman önceye kadar Xbox steam ve epic gamesi yeni konsollarına getirmesini açıklamadan önce 2 platformun oyunlarını geçte olsa PCden oynama imkanınız vardı. Bilgisayarların yükseliş devam ediyor Nintendo Switch 2 başarılı olmasının nedeni Nintendo'nun oyunlarını sadece Switchten oynamanız yoksa performans olarak Xbox Rog ally (çıkıcak yakında steamlr hemde) dahaa iyi yine steam deckte daha iyi
Genelde konsolların çocuklar tarafından istendiği yetişkşn ve genç oyuncularınsa Bilgisayar (oyun için) Alıyor yani çocukların hypeı bitse konsollar artık ölü olucak gelecekte konsollar tamamen çağ dışı olucak birde Rockstar gibi şirketler daha kolay optimize dese de tek amaçları konsol sattırmak bu yüzden pcye hemen çıkarmıyorlar. Zaten normal Ps5 ve Series Xte 30 fps PS5 Proda sadece 60 Fps olucak neden PS5 Pronun PS4 Prodam kötü satması yani şirketler konsolların satışını arttırmaya çalışıyorlar. 2035 gibi Konsollar kaybolacak (bence)
Siz ne düşünüyorsunuz yorumları bekliyorum.
Bana göre PC her zaman dahi iyi PC daha çok fos kasabiliyorsun daha çok iş yapabilirsin ama konsol oynayan 35 yaş üstü grup unutmamak lazım onlar konsola alışkın olduğu için çevremde alan çok

Eskiden Laptop PC'ler bu kadar güçlü değilken anlamlıydı ama artık pek bir anlamı kalmadı. Diğer bir nokta ise günümüzde akıllı bir cihazın tercih edilmesinde birden çok işi yapabilmesi önemli. Akıllı telefonların kamera sistemlerinin gelişmesiyle dijital fotoğraf makinelerının geri plan düşmesi gibi, ses sistemlerinin gelişmesiyle mp3 çalarların geri plana düşmesi gibi. Oyun konsolları bir dönem modaydı ama artık pek rağbet kalmadı. Bugün birçok kişinin evinde PC ya da laptop PC mutlaka vardır ama oyun konsolu o kadar yaygın değildir. Sözün özü teknoloji açısından baktığımızda günümüz de yaygın olması çok da gerekli cihazlar değiller. Ama tüketim ekonomisi açısından bakarsak yaygınlaştırılması,tekrar popüler edilmesi olası cihazlar.

Ben pc toplamıştım fakat keşke konsol alsaymışım diyorum. Dev televizyonda aynı oyunu daha büyük görmek daha çok hoşuma gidiyor
Şöyle düzenleme yapayım. 50 küsür milyara toplamıştım ocak ayında bilgisayarı. Onun yerine PS4/PS5 alıp yanına da orta segmentli bilgisayar alsam ikisi birden de olsa daha mutlu olabilirmişim

çıkardığı Switch'i herhangi bir PC alternatifi olarak değilde (Wii U gibi başarısız bi deneyimi saymazsak) apayrı deneyim olarak sattığından hem yeni kitlelere hem de 2006'da Wii ile kurdukları (neredeyse bütün dünyadan izole) kitleye hitap ettiler ve yanlış bilmiyorsam PS2'den sonra en çok satılan konsol oldu.

Diğerleri PC'ye yakınlık kovalarken, Nintendo kendi kitlesine hitap edip yenilik getirmeye devam etti ve girmediği bir konsol savaşından kazançlı çıktı.
wii u pc alternatifi olarak düşünülmedi, düşünülse 90lardan kalma bir işlemci ailesinden bu kadar güç çıkarmakla uğraşmazlardı

Konsol alırsanız mutlaka yurtdışından getirtin. Fiyatlar %50 hatta Blackfriday döneminde %60 uyguna geliyor. 400 euro Xbox son sürümüydü geçen sene Almanya’da. Ps5 ise 450 euro.
Ets2 konsollara geliyor bu arada. Konsolların sonu gelmez. Pc ile kıyaslayınca konsolların çok artısı var.

Her konsol jenerasyonu mid-cycle yaptığında yeniden gelen soru, cevabı söyleyeyim hayır gelmiyor.

Sırası ile başlayalım
Fiyat - Performans
Yeni jenerasyon çıktığında fiyat performans olarak erişilemez oluyor sonra PC'ler yavaş yavaş yetişiyor ve geçiyor. Ardından ne oluyor? Yeni jenerasyon konsol çıkıyor :D

Kullanım Kolaylığı
Kendinizi belirli bir bütçesi olan oyun oynamak isteyen normal biri gibi düşünün, elinizde PC toplamak, Laptop Almak veya Konsol Almak var.
PC Toplamak;
Bilmediğiniz birsürü şey arasından hangisi daha iyi hangisi daha mantıklı seçimleri yapmak, aaaa buna monitör de lazımmış, aaa Windows mu kuracağız gibi problemler var.
Laptop Almak;
Şimdi gerçekçi olalım kimse sadece oyun oynamak için laptop almaz. Alsanız bile en fazla para en az performans alırsınız (kampanya haricinde)
Konsol;
Ben ne oynayacam, o bu şu; kimde var, şu bu o. E o zaman onun yenisini alam. Televizyona da taktım mı bitti.

PC'deki klavye mouse kulaklık mousepad gibi şeyler var onları saymıyorum.

Not: Kendim pc'ciyim ama konsolların artısı daha çok. Şimdi kimse bana 30k'ya PS5 performansı verecek sistem toplayamaz.

Bu sorunun sorulmasında sadece mid-cyclea gelmesi falan değil Türkiye'deki bazı ekonomik durumlar yüzünden bu sorunun daha fazla sorulmaya da başlandığını düşünüyorum.

Konu sahibi
Konsollardan nefret etmişimdir konsolla oynamaya çalışınca yapamıyorum bana klavye mouse lazım 🔥

Geri
Üst Alt