Tema düzenleyici

Kalkınma Yolu Projesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi
Musul’u yeniden yapılandırma ve imar sürecine giren Irak, gündemindeki çeşitli projeler ve yatırım fırsatlarında inşanın Türkiye tarafından yapılmasını istiyor. Irak hükümeti, Musul’daki eski şehrin nehir kıyısının organizasyon ve rehabilitasyonu için Türk firmaların inşaattaki güvenilirliğine vurgu yaparak Türk firmaların burada işler yapması için Ticaret Bakanlığına başvuruda bulundu.

Hadi hayırlısı

Kalkınma yolu tren projesi hızlı trene göre mi normal trene göre mi yapılacak ?

Konu sahibi
Kalkınma Yolu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241227_082430.jpg
    Screenshot_20241227_082430.jpg
    198.1 KB · Görüntüleme: 70
Konu sahibi

Kalkınma Yolu'nun Türkiye tarafında yer alacak ve 2025 Yılı Yatırım Programı'na alınan Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin Ovaköy'e kadar olan kısmının ihaleleri bu yıl yapılacak 👍👍👍

Konu sahibi

Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu, Orta Koridor’u destekleyecek​

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan arasındaki üçlü mekanizma toplantısında konuştu. Bakan Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi’nin, Orta Koridor’u destekleyecek, güçlendirecek bir proje olduğunu kaydetti.​

Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun 07.02.2025 TRT Haber kanalında yaptığı açıklama :

Kalkınma Yolu Projesi'nde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Irak, Türkiye, Katar ve BAE, 4'lü mutabakatımız söz konusu. 4'lü Bakanlar Komitesi toplanacak.
Finansman modelini ortaya koyduktan sonra yapımıyla ilgili aşamaya geçeriz.

1753181117422.jpg

🌍 Kalkınma Yolu: Türkiye'nin Geleceğe Açılan Stratejik Koridoru 🚚🚆

21. yüzyılın en iddialı lojistik ve altyapı projelerinden biri, adım adım gerçeğe dönüşüyor:
KalkınmaYolu Projesi — BasraKörfezi’nden Londra’ya uzanan dev bir ticaret ve ulaşım hattı.

Türkiye ve Irak iş birliğiyle hayata geçirilen bu dev altyapı projesi, sadece yollar ve raylar inşa etmiyor; ekonomileri, halkları ve kıtaları birbirine bağlıyor.

🛤 Projenin Stratejik Detayları
🔹 Türkiye Cumhuriyeti Yatırımları:
💰 Toplam yatırım: 19,4 milyar dolar
🛣️Otoyol uzunluğu: 1.923 km
🚆 Demiryolu uzunluğu: 2.094 km

🔹 Irak Yatırımları:
🛤Karayolu +Demiryolu toplam uzunluğu: 1.200 km
🔹 Başlangıç Noktası: Basra’daki Fav Limanı
🔹 Geçiş Noktaları: Basra – Necef – Musul – Ovaköy – Mardin –Gaziantep –Konya – İstanbul –Edirne
🔹 Hedef Nokta: Avrupa içlerine kadar kesintisiz ulaşım — Londra’ya kadar uzanan bir lojistik kuşak

🚀 Türkiye Neden Merkezde?
Türkiye bu projede yalnızca bir transit ülke değil; aynı zamanda lojistik merkez, teknik çözüm ortağı ve ekonomik çekim noktası.

İstanbul, Mersin, Adana,Gaziantep,Konya, Ankara gibi şehirler projenin aktarma, dağıtım ve üretim üslerine dönüşecek.

Proje; Türkiye'nin limanlarını, havaalanlarını, serbest bölgelerini ve organize sanayi bölgelerini orta ve doğu pazarlarına entegre ediyor.

🌐Küresel Ekonomi İçin Yeni Bir Nefes
📦 Basra Körfezi’nden Avrupa’ya uzanan ticaretin rotası değişiyor.
Kalkınma Yolu, Süveyş Kanalı'na olan bağımlılığı azaltacak, ürünleri daha hızlı ve düşük maliyetle kıtalar arasında taşıyacak.

Bu hat sayesinde:
Teslimat süreleri %50’ye kadar kısalacak
Yakıt vezaman maliyeti düşecek
Üretim merkezleri ile pazarlar arasında sürdürülebilir bağlantı kurulacak

📈 Lojistikten Daha Fazlası: Kalkınma, Erişim, Barış
Bu proje; sadece taşımacılığı değil, bölgesel kalkınmayı, istihdamı, yatırımı ve bölgesel istikrarı hedefliyor.

Kalkınma Yolu, Orta Doğu ile Avrupa arasında yeni bir ticaret dilini inşa ediyor.

📢 Türkiye'nin altyapı vizyonu artık sınırları aşan bir çapa sahip.
Kalkınma Yolu, coğrafi konumumuzu küresel lojistik güce dönüştürmenin adıdır.

Hızlı Tren Antep'e kadar neredeyse ulaşmak üzere. Etabın doğuya doğru olan kesimi için pek ses seda yok. Gaziantep-Şanlıurfa-Mardin inşaatı ne zaman başlar?

Geri
Üst Alt