Tema düzenleyici

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
706 Ayrancılar - Tınaztepe
Güzergah: İzmir-Aydın Otoyolu - İzmir-Aydın Otoyolu - DEÜ Kampüs İçi
Bu hat Ayrancılar yolcusu için 705'ten daha faydalı olabilir izbana aktarma yerine Tınaztepe'den M2 + diğer otobüs hatlarına imkanı ile hem de otoyoldan ekspres ulaşım sağlayacağı için çok faydalı bir hat olacağını düşünüyorum hem öğrenciler de faydalanır. @Caracalla hocam bu hat sizce nasıl ?Ekli dosyayı görüntüle 102064
HGS geçmesi tarifeye çok koyar

Vaktinde ben de bunun Torbalı MYO’ya kadar gitmiş halini düşünüyordum,sonra daha da düşündüm ve vazgeçtim

Böyle bir hat inanılmaz faydalı olur ancak kesinlikle açmalarının imkanı yok düşüncesine bile dayanamazlar😂
1 sebep ayrancıların dile getirilmeyen cezalı olması durumu en başından yeni hat açılışını imkansız hale getiriyor
2 sebep otoyolun ücretli kesimi, eshot hiçbir otoyolun ücretli kesimini kullanmıyor bu durumda ne yapılır bilmiyorum, yanlış bilmiyorsam İstanbul otoyollarının ücretli kesimlerini kullanan hatlar var halbuki
3 sebep otoyol güzergahı yerine köy güzergahı istenecektir ama bu da süreyi uzatabilir ama yine de süre sorun olmaz
4 sebep daha önceki aynı hat başvurularının aktarmalı ulaşım gerekçesiyle reddedilmesi

Aslında dolmuş bile açsalar çok iş yapar ama nerde. Asıl bu hatta metro gelene kadar bugün için ihtiyaç var. Metro sonrası ise zaten fuarizmir ve semt garajı istasyonlarıyla m2 ye ulaşmak çok kolay olacak. O yüzden tınaztepe hattı açmaya gerek kalmayacak.
Metro sonrası 705in metroya uzatılmasını ummaktan başka yapacak bir şey yok
O arada HGS var mı ki HGS geçisi Ayrancılar'dan sonra değil mi bugün oradan geçtim görmedim.
aydın otoyolunun ücretli kesimi buca kaynaklar yakınlarındaki gişelerden başlıyor. Sonraki ilk çıkış ise havaalanı-tahtalıçay çıkışı.

Böyle bir hat inanılmaz faydalı olur ancak kesinlikle açmalarının imkanı yok düşüncesine bile dayanamazlar😂
1 sebep ayrancıların dile getirilmeyen cezalı olması durumu en başından yeni hat açılışını imkansız hale getiriyor
2 sebep otoyolun ücretli kesimi, eshot hiçbir otoyolun ücretli kesimini kullanmıyor bu durumda ne yapılır bilmiyorum, yanlış bilmiyorsam İstanbul otoyollarının ücretli kesimlerini kullanan hatlar var halbuki
3 sebep otoyol güzergahı yerine köy güzergahı istenecektir ama bu da süreyi uzatabilir ama yine de süre sorun olmaz
4 sebep daha önceki aynı hat başvurularının aktarmalı ulaşım gerekçesiyle reddedilmesi

Aslında dolmuş bile açsalar çok iş yapar ama nerde. Asıl bu hatta metro gelene kadar bugün için ihtiyaç var. Metro sonrası ise zaten fuarizmir ve semt garajı istasyonlarıyla m2 ye ulaşmak çok kolay olacak. O yüzden tınaztepe hattı açmaya gerek kalmayacak.
Metro sonrası 705in metroya uzatılmasını ummaktan başka yapacak bir şey yok

aydın otoyolunun ücretli kesimi buca kaynaklar yakınlarındaki gişelerden başlıyor. Sonraki ilk çıkış ise havaalanı-tahtalıçay çıkışı.
Eldeki hatları bile değerlendirmezler mi ki?
Mesela bana kalırsa 722 Yazıbaşı içini ara durakmışcasına gidip gezdikten sonrasında Suyunbaşı(712’nin gittiği kesim) ile gidip 705’in son durağında durabilir, sonrasında Çaybaşı istikametine dümdüz otobandan basarak gider

Eldeki hatları değerlendirme gibi bir amaçları yokki. Eshotun maalesef çözüm odaklı değil günü kurtarma şeklinde bir anlayışı var.
ayrıca hatların fazla dolaşması süreyi aşırı uzatıyor şuan bile egekent hastane arası 50dkyı buluyor aynı güzergah dolmuş ile 20 dk
Bölgede fazla dolaşmayan daha ekspres hatlara ihtiyaç var
722 ise torbalı köy hatlarının en yoğunu, sık ve dolu çalışıyor, bu hatta ellemek doğru olmayacaktır belki yeni hat açılabilir
Ancak araç eksikliğini de düşünmek gerekir

Eldeki hatları değerlendirme gibi bir amaçları yokki. Eshotun maalesef çözüm odaklı değil günü kurtarma şeklinde bir anlayışı var.
ayrıca hatların fazla dolaşması süreyi aşırı uzatıyor şuan bile egekent hastane arası 50dkyı buluyor aynı güzergah dolmuş ile 20 dk
Diyecek sözüm yok,her kelimenden haklılık damlıyor
Bölgede fazla dolaşmayan daha ekspres hatlara ihtiyaç var
710 misali?
722 ise torbalı köy hatlarının en yoğunu, sık ve dolu çalışıyor
Buna katılıyorum. Bunu yazarken neden düşünmemişim :D

Evet öyle olabilir şimdi bunu düşündüm benim attığım hat otoyol yerine o yoldan gitsin galiba o köyden geçen hat yok nu açıdan da iyi olur ama körüklü olmasa da o yoldan solo otobüsler geçemez mi?
@StarChaser @Caracalla 706 hattını tekrar düzenledim artık otoyol yerine alternatif yoldan güzergahını çizdim Yıldızlar köyünden geçiyor bu şekilde nasıl olmuş?
Ekran Görüntüsü (595).png

Son düzenleme:
Güzel olmuş

Hafta içi+ Cumartesi sabah 4 akşam, 4 sefer ile çalışır muhtemelen
Bu hat sadece Yıldızlar köyü için açılacak olsa böyle yapılabilir ama asıl Ayrancılar'ın ulaşımı için açılmalı bu yüzden bu seferler çok yetersiz kalır 30 veya 45 dakika aralıklı seferler olmalı bu şekilde İzban kullanmayıp Buca ve Bornova tarafına gidecek yolcular bu hattı kullanır 705'in yükü biraz hafifler. Yolu biliyor musunuz ben Street View'de gördüğüm kadarıyla biliyorum da bence körüklü olmasa da 12 metrelik araçlar o yoldan rahat geçer diye düşünüyorum körüklüler yine 705'te çalışmaya devam eder.

Bu hat sadece Yıldızlar köyü için açılacak olsa böyle yapılabilir ama asıl Ayrancılar'ın ulaşımı için açılmalı bu yüzden bu seferler çok yetersiz kalır 30 veya 45 dakika aralıklı seferler olmalı bu şekilde İzban kullanmayıp Buca ve Bornova tarafına gidecek yolcular bu hattı kullanır 705'in yükü biraz hafifler. Yolu biliyor musunuz ben Street View'de gördüğüm kadarıyla biliyorum da bence körüklü olmasa da 12 metrelik araçlar o yoldan rahat geçer diye düşünüyorum körüklüler yine 705'te çalışmaya devam eder.
Bence de 12 metre geçer ama köyiçi hatalı parklama varsa sıkıntı olur gibi

Sefer olarak da bence 45 dakika gene gözüme çok sık geldi hattın fazla kullanılacağını düşünmediğimden söylüyorum, 75 dakikada bir ilk zamanlarda ideal sonrasına bakılır

Her iki yönde de Kısıkköy kavşağına gir çık yaparsa hem kısık-buca yolcusu işçiler hem de kısık-ayrancılar yolcusu kullanır
Çok daha fazla yolcuya hitap eder
Bu civardaki asıl yoğunluk kısıkköy sanayide. kısıktan bucaya çok fazla işçi servisi gidiyor.
Süreyi biraz uzatır ama beş dk ekler eklemez çok sorun değil.

Ama bırakın açmayı, talebin işleme alınacağını bile düşünmüyorum. Bir talebin adında ayrancılar geçti mi him okumadan reddediyor

Her iki yönde de Kısıkköy kavşağına gir çık yaparsa hem kısık-buca yolcusu işçiler hem de kısık-ayrancılar yolcusu kullanır
Çok daha fazla yolcuya hitap eder
Bu civardaki asıl yoğunluk kısıkköy sanayide. kısıktan bucaya çok fazla işçi servisi gidiyor.
Süreyi biraz uzatır ama beş dk ekler eklemez çok sorun değil.

Ama bırakın açmayı, talebin işleme alınacağını bile düşünmüyorum. Bir talebin adında ayrancılar geçti mi him okumadan reddediyor
Ben bir talep sunmayı deneyeceğim bakalım olacak mı en azından aktarma maktarma diye geveleyecekler mi

Geri