Tema düzenleyici

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kav
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
253 ün saatlerinin düzenlemelerle bana ters düşmesine karşın ben de mecburen 912 kullanmaya geri döndüm,ve yazdığım o kadar dilekçeler şikayetler boşa gitmiş umursanmamış bile
bir gün sefer atlar gelmez,bir gün arka arkaya gelir,bir gün hiç gelmez bekle dur
İZBAN da zaten gelmesi bi dert,kalabalığı ayrı dert,halkapınardan sonra karşı treni 10 dakika beklemek ayrı dert
ama ne hikmetse 800-602-608-660 grubu zamanında geliyor,kaldı ki güzergahları daha uzun daha yoğun

trafik analizlerimi de 6:50-7:30 arası yaptım,o saatlerde kaza vb. durum olmazsa en fazla sadece serinkuyu-soğukkuyu trafik arası sıkışık oluyor,bu da daha çok 7:30 gibi oluyor,daha öncesinde otobüs geciktirecek kadar berbat olmuyor

benim aklıma buna dair üç çözüm yöntemi geliyor:

birincisi 340 Örnekköy Şantiye-Alsancak hattının açılması,Yeni Girne-Soğukkuyu-Altınyol-Alsancak
sadece haftaiçi sabah ve akşamları 30 dakika araylaçalışacak

ikincisi 921 Karşıyaka İskele-Alsancak hattının açılması
Alaybey-Altınyol-Alsancak
sadece haftaiçi sabahları çalışacak

üçüncü ve bence en kapsamlı yöntem de 913 Egekent Aktarma-Çevreyolu-Alsancak hattının açılması
Çiğli Belediye-E87 Otoyolu-Yeni Girne-Soğukkuyu-Altınyol-Alsancak
sadece haftaiçi sabah ve akşamları 24 dakika arayla çalışacak ve 912 ile paylaşımlı şekilde çalışacak

253 ün saatlerinin düzenlemelerle bana ters düşmesine karşın ben de mecburen 912 kullanmaya geri döndüm,ve yazdığım o kadar dilekçeler şikayetler boşa gitmiş umursanmamış bile
bir gün sefer atlar gelmez,bir gün arka arkaya gelir,bir gün hiç gelmez bekle dur
İZBAN da zaten gelmesi bi dert,kalabalığı ayrı dert,halkapınardan sonra karşı treni 10 dakika beklemek ayrı dert
ama ne hikmetse 800-602-608-660 grubu zamanında geliyor,kaldı ki güzergahları daha uzun daha yoğun

trafik analizlerimi de 6:50-7:30 arası yaptım,o saatlerde kaza vb. durum olmazsa en fazla sadece serinkuyu-soğukkuyu trafik arası sıkışık oluyor,bu da daha çok 7:30 gibi oluyor,daha öncesinde otobüs geciktirecek kadar berbat olmuyor

benim aklıma buna dair üç çözüm yöntemi geliyor:

birincisi 340 Örnekköy Şantiye-Alsancak hattının açılması,Yeni Girne-Soğukkuyu-Altınyol-Alsancak
sadece haftaiçi sabah ve akşamları 30 dakika araylaçalışacak

ikincisi 921 Karşıyaka İskele-Alsancak hattının açılması
Alaybey-Altınyol-Alsancak
sadece haftaiçi sabahları çalışacak

üçüncü ve bence en kapsamlı yöntem de 913 Egekent Aktarma-Çevreyolu-Alsancak hattının açılması
Çiğli Belediye-E87 Otoyolu-Yeni Girne-Soğukkuyu-Altınyol-Alsancak
sadece haftaiçi sabah ve akşamları 24 dakika arayla çalışacak ve 912 ile paylaşımlı şekilde çalışacak
Karşıyaka İskelede o kadar büyük bir depo yeri yok ama 921 Bostanlı İskele'den başlayıp Sahilyolu Alaybey yapabilir.

913'ü ya 912 ya da İzban var diye açmazlar

Biraz saçma olucak ama Aktarma merkezini ara durak olarak kullanan aktarma merkezi olmayan yerlerde son durak yapan hatlara ne dersiniz dolmuşlat gibi örneğin
Pınarbaşı-Evka 4(Akt Merkezi:Bornova Metro) gibi

Biraz saçma olucak ama Aktarma merkezini ara durak olarak kullanan aktarma merkezi olmayan yerlerde son durak yapan hatlara ne dersiniz dolmuşlat gibi örneğin
eski ulaşım sistemi o şekil ilerliyordu ama parkur süresi yüzünden hatları parçaladılar(663 pınarbaşı-limontepe,245 esentepe-gültepe,248 teksif sitesi-ağaçlıyol-kemer gibi)

Karşıyaka İskelede o kadar büyük bir depo yeri yok ama 921 Bostanlı İskele'den başlayıp Sahilyolu Alaybey yapabilir.

913'ü ya 912 ya da İzban var diye açmazlar
zaten biz 912 ye çözüm için bunları konuşuyoruz. bahsi geçen 912 ve İZBAN işlevini yerine getiremiyor,kaç kere denedim hepsi de fiyasko
aslında 121 de karşıyaka-alaybey arası devasa yolcu alımı yapmıyor,921 bende bostanlı iskele-girne bulvarı-soğukkuyu trafik-altınyol-alsancak şeklinde açılırsa iş görebilir
ama İZBAN tek başına yetmez,yetemez
daha bu sabah İZBAN dan paylaşım yapıldı,millet birbirini ittire ittire biniyor trene,çoğu yolcuyu almadan devam ediyor sonuç olarak

Aslında gayet mantıklı Hat ismi de Pınarbaşı-Bornova Metro- Evka4 olabilir;
yada İstanbuldaki gibi otobüslere Harf kodu da verilebilir
BM 2: Pınarbaşı - Evka4 gibi

121 var artık 921 açılmaz.
921 zaten 912 ye alternatif olarak girne-altınyol üzerinden açılmalı,sahilyolundan değil
bunlar sanırım bizim "rahatça,konforlu,insanca" değil de "zaman kaybederek,balık istifi,konforsuz" ulaşım yapmamızı istiyor,veys bize kasıtları var yoksa bu 912 böyle olmaz ya da İZBAN 10 yıldır bi gelişme sarfederdi yanlış mıyım?

Geri
Üst Alt