Egekent Aktarma - Tınaztepe
Güzergah: Egekent Aktarma - Anadolu Caddesi - Altınyol - Ankara Caddesi - Çevreyolu - Tınaztepe
Sefer sıklığı: 20 dk
Menemen Aktarma - Bornova Metro (Ekspres)
Aslında ESHOT'un otoban ulaşımını desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.Metro ağının genişlemesi uzun süreceğinden
önceki mesajlarda şöyle ekspres hatlar önermiştim 510 hattı hariç otoban yeteri kadar etkin kullanılmıyor. 690 hattının seferlerinin yeteri kadar sıklaştırılması ise son bir iki senenin olayı, batı semtlerinin güzelbahçeden otobana girmesi de son 1 yıllık olay, yolcular artık tek şeritli güzelbahçe caddelerinde isyan çıkaracak noktaya gelmişti
hiç bir şehirde şehire doğru aktarma noktalarında bağlanan bu kadar kıymetli bir çevre yolu yok
Otogar, Şehir Hastanesi, Tınaztepe, F.Altay, Güzelbahçe kavşağı, Egekent, Menemen, Bornova Metro, Esbaş gibi pek çok nokta hızlı sürekli ve düzenli otobüs hatlarıyla bağlanabilir. Hatta bu zamana kadar bağlanmamış olması hata ancak eshotun bunu akıl edemediğini değil kasıtlı olarak tercih etmediğini düşünüyorum, kilometre fazla olduğu için bundan kaçınıyor olabilir ancak bunun savunulacak bir tarafı yok
6 aydır bucanın tek şeritli kaldırımsız caddelerinde izsu çalışması varken şirinyere ulaşmak 1.5 saat sürerken bile otoyol ekspres hatları açılmadı, İzmirin her tarafından öğrenciler ve çalışanlar bucaya gelirken bu eziyet devam etmemeli. M2'nin hizmete girmesi en en erken 3 yıl sürecektir. 3 yıl daha eziyet mi çekilsin. kaldı ki m2 açılsa bile daha başka hiçbir raylı sistem hattımız yok mevcutta olanlar ise elimizde patlamak üzere izbana pik saatlerde binebilene madalya takmak lazım
178 Ayrancılar - Adatepe, Kısık Sanayi'ye de gir-çık yapabilir.
176 hattını Demirciköy'den Ayrancılar'a çekmek
ayrancılar buca arasında inkar edilemez bir yolcu yoğunluğu var ayrancılardan şirinyere kadar gelmekte problem yok ancak sonrası adeta bataklık gibi, bucanın batısına direkt bir hat çok iyi olacaktır
ileride buca metrosu da açılınca ayrancıları direkt olarak metroya da bağlamış olacaktır.
demirciköy torbalının mahallesi olduğu için 709 demirciköy ayrancılar pancar aktarma hattı var ama ben daha içinde bir yolcu bile görmedim binen varsa bilmiyorum. belki bu hat üzerinden de bir düzenleme yapılabilir. demirci ayrancılar arası 5km kadar bir mesafe var.