Tema düzenleyici

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Metro/Tramvay/Ve Diğer Raylı Sistem Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Enstanya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam detaylı inceleyemiyorum, ama üstünkörü bakınca birkaç şey hariç bence güzel duruyor.

M6 bu hali ile bence çok uzun, Esbaş sonrası kısım M3B Konak-Sarnıç şeklinde çalışabilir.
Bölge İstasyonu 4 adet metroyu kaldırabilecek bir yer mi?
M10 hattı bütünüyle, M4 Evka3-Gürpınar / M11 Otogar-Gürpınar arası garip hissettiriyor, neden bilmiyorum.

Ek tavsiye olarak, istasyonları olması gerekn konumlara değil de koyulabilecek arazilere koyarsanız müthiş olur bence

Hocam detaylı inceleyemiyorum, ama üstünkörü bakınca birkaç şey hariç bence güzel duruyor.

M6 bu hali ile bence çok uzun, Esbaş sonrası kısım M3B Konak-Sarnıç şeklinde çalışabilir.
M10 hattı bütünüyle, M4 Evka3-Gürpınar / M11 Otogar-Gürpınar arası garip hissettiriyor, neden bilmiyorum.

Ek tavsiye olarak, istasyonları olması gerekn konumlara değil de koyulabilecek arazilere koyarsanız müthiş olur bence
M10 hattını Forum Bornova'dan batıya nereye götürebilirim?

Bende daha eksik çok hocam, bir sürü yapacağım var ama bakmak isterseniz okeyim

Hangi haritaya bakalım Evka 4se yok benim okula gitmiyor bunlar 😂(Şaka şaka gitmiyor ama yoğunluk alır)
Diğer bir tane daha var İzmir-Aydın-Manisa için

Bu arada nasıl bilmiyorum ama üzerinde daha çok çalıştığım güzergahlardansa 339 Gürçeşme-Şirinyer hattı daha fazla beğenilmiş :) ama bitince Evka-4 veya bu raylı sistem hatlarının daha fazla olacağını Ümit ediyorum

MT1 Dikilinin içini biraz daha dolaşıp Bergama yolcusunu toplayabilir.
Ovacık - Süleymanlı durağı eklenebilir.
Yayakent durağı alakasız bir yerde şuanki Yayakent durağı kaldırılıp Şuanki Dündarlı durağının adı Yayakent - Dündarlı olarak değiştirilebilir.
Poyracık Yolu durağıda kimsenin kullanmayacağı bir yerde.
Kınık MTAL ın olduğu bölgeye bir durak eklenebilir.

MT2 95 Evler durağından sonra Sazlıcaya gitmesi bir işe yaramaz orada 664 çalışıyor onun bile oralarda inip binen yolcusu yok bizzat binip gördüm. 95 Evler durağından sonra Burunucu Koyu durağı koyulup orası son durak yapılabilir.

T3 Urla AKM ve Necati Cumalı durakları birbirine çok yakın olmuş Urla AKM kaldırılabilir. Güzergah aşağıdaki gibi değişirse daha iyi olur.

Ekli dosyalar

• IMG_0344.jpeg
    IMG_0344.jpeg
    124 KB · Görüntüleme: 19
M4 Ulukent Sanayi değilde Harmandalı Güzergahını kullanabilir.
Tarımsal Araştırma durağı kaldırılıp hattın Ahıska Toki üzerinden gitmesi sağlanmalı zaten planlamadada böyle yapılmış.
İKÇÜ’ye değil Çiğli-Karşıyaka Devlet Hst.-Yamanlar-Gümüşpala-Cengizhan-Çay-Çiçek-Salhane-Manavkuyu-Mansuroğlu üstünden Bornova Merkeze gitmeli.

HRS5 19 Mayıs durağından sonra Gürçeşme İzban durağında sonlanarak İki yönlü kullanılabilir bir hatta dönüştürülebilir.

MT1 Dikilinin içini biraz daha dolaşıp Bergama yolcusunu toplayabilir.
Ovacık - Süleymanlı durağı eklenebilir.
Yayakent durağı alakasız bir yerde şuanki Yayakent durağı kaldırılıp Şuanki Dündarlı durağının adı Yayakent - Dündarlı olarak değiştirilebilir.
Poyracık Yolu durağıda kimsenin kullanmayacağı bir yerde.
Kınık MTAL ın olduğu bölgeye bir durak eklenebilir.

MT2 95 Evler durağından sonra Sazlıcaya gitmesi bir işe yaramaz orada 664 çalışıyor onun bile oralarda inip binen yolcusu yok bizzat binip gördüm. 95 Evler durağından sonra Burunucu Koyu durağı koyulup orası son durak yapılabilir.

T3 Urla AKM ve Necati Cumalı durakları birbirine çok yakın olmuş Urla AKM kaldırılabilir. Güzergah aşağıdaki gibi değişirse daha iyi olur.
MT2 daha uzayacak

Eskifoça-Bağarası-Menemen Serbest Bölge-Kesik yoluyla Menemen'e gidecek

M4 Ulukent Sanayi değilde Harmandalı Güzergahını kullanabilir.
Tarımsal Araştırma durağı kaldırılıp hattın Ahıska Toki üzerinden gitmesi sağlanmalı zaten planlamadada böyle yapılmış.
İKÇÜ’ye değil Çiğli-Karşıyaka Devlet Hst.-Yamanlar-Gümüşpala-Cengizhan-Çay-Çiçek-Salhane-Manavkuyu-Mansuroğlu üstünden Bornova Merkeze gitmeli.

HRS5 19 Mayıs durağından sonra Gürçeşme İzban durağında sonlanarak İki yönlü kullanılabilir bir hatta dönüştürülebilir.
Tamamdır M4 zaten daha devam edecek Evka-5'ten,sonra yukarıya çıkartıcaktım o şekilde de olabiliyorsa tamamdır o şekilde yaparız

Geri