Aynı güzergahta metro hattı olması bana mantıklı gelmiyor. Hadi dallanma hatlar olsa bir kademe anlayacağım ama sadece 1 durak mesafe gidiyorlar.Sorun değil hocam, olur böyle şeyler.
Gediz'den geçmesi daha iyi olmaz mı hocam?
Bir de orada bulunan Gazi Ortaokulunun bir bina ilerisinde yeşil alan görünüyor. Orasına yapılabilir.
Doğru karar ama Mersinli yer altında değil, viyadükte. Ya Halkapınar'dan Karşıyaka'ya gider ya da Halkapınar'dan gitmez.Bana göre Halkapınar büyük bir aktarma merkezi olmalı.
38.448314, 27.223268Atıl alan tam olarak neresi hocam?
Mevlana,35050 Bornova/İzmir
Mesafe+Yetersiz nüfus + aktarma ile kolayca erişilebilir. (Halen Kemalpaşaya metroyu gereksiz görüyorum.)Ulucak'tan geçmesi iyi olmaz mı hocam?
Karar sizin ama G.A.Gündüz Çamlıkule arası mantıklı bir hat çıkmıyor. İşletme olarak da işkence olacağına eminim.Ben gereksiz olduğunu düşünmüyorum, çünkü ring oluşturuyor.
Sık çalışan 2 hat yerine ekstra uzun 1 hat bana mantıklı gelmiyor.
Adliye-Mersinli arasına çözümünüz nedir?Adalet-Adliye-Mersinli-Halkapınar-Gıda Çarşısı şeklinde gitmesi daha iyi değil mi hocam?
Eğer yer altı ise Halkapınar'ın zeminin bu konuda sağlam olduğunu düşünmüyorum.
Tercih meselesiM9 Işıkkent'e uzasa olmaz mı hocam?
Güzergah Banliyö güzergahı değil ama,Ayvalık'a uzatmamın sebebi Ayvalık turistik bir yer, ayrıca Ayvalık'a Balıkesir banliyösü yapılırsa Balıkesir banliyösüne de bağlanmış olur. Soma'ya uzatmamın sebebi, Soma'ya Manisa banliyösü yapılırsa Manisa banliyösüne bağlanmış olur. Ayrıca madem İZBAN'ın Kınık'a kadar gitmesi planlanıyor, Soma'ya da gitsin. Sarıgöl'e uzatmamın sebebi, Sarıgöl'e Manisa ve Denizli banliyöleri yapılırsa 3 banliyö birbirine bağlanmış olur.
Torbalı / Kemalpaşa / Güzelbahçe falan İzmir Şehrinin banliyöleri
Aliağa / Urla / şaka maka Turgutlu İzmir'in banliyö adayları (Teknik olarak Aliağa banliyö değil uydu kent ama izban sayesinde banliyö de sayılabilir, garip bişi)
Hani Batı Ege Metropolü olsa bile Ayvalık ile Sarıgöl dahil olmaz.
Benim gözümde Batı Ege Metropolü Banliyöleri ile budur.Bayraklıdere'ye tren gelse konumu yeni yapılan YHT'lere benzeyecek![]()
Nokta: Bayraklıdede (8390113540)
OpenStreetMap, gönüllülerin katkılarıyla hazırlanmış küresel bir dünya haritasıdır. Açık lisans kapsamında özgürce erişilebilir ve kullanılabilir.www.openstreetmap.org
Şaka bir yana Kuşadasının coğrafyası çok da güzel bir yere izin vermiyor zaten.