Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M4
  • 5. Sanayi durağının Ülkü Park'a daha yakın olmasını isterdim. (Ülkü Park'ın açık olmasını da isterdim.)
  • TSK arazisinden geçmemek için ya Yeşilçam - Naldöken yapılması lazım ya da Bornova Stadı - Doğanlar şeklinde olması lazım.
  • Bornova Merkez işi zor.
  • Salhane istasyonu Salhane İzban'a daha yakın olabilirdi ama bu sefer de anayola uzak olurdu. :/
  • Güzergah Deniz Komutanlığından geçmeyecek şekilde düzenlenmeli fakat bu sefer de Gümüşpala eğimi fazla oluyor.
  • Bahçelievler durağı Dedebaşı Kavşağının oradaki parka alınması daha mantıklı.
  • Karşıyaka durağı yeraltında İzban + M2 + M4 sıkıntılı olabilir.
  • Aksoy durağı KSK eski Stadın oraya kaydırılabilir.
  • Yalı durağı Opera Binasının oraya yapılabilir ama mevcut konumunda da iyi.
  • Ne kadar sinir bozucu olsa da Mavişehir durağı Mavişehir İzban'ın orada olmalı.
  • Bölge Hastanesi durağı kavşağın oraya taşınıp Ata Sanayi ismini alabilir.
  • Çiğli - Hastane arasına Yenimahalle veya Eski Havaalanı durağı açılabilir.
  • Harmandalı Cumhuriyet (belki Harmandalı da eklenebilir) yerine 9 Eylül durağı olmalı (Oranın topografisini bilmiyorum belki izin vermeyebilir. Eğer durum bu ise şu anki güzergah da iyi)
  • Irmak durağı 1 alt caddeye(528) çekilip Göl'ün etrafından dolanmalı.
  • Gaybi durağının ismi Menemen Belediye olabiliir.

Şehir Hastanesi aslında abartıldığı kadar yüksek değil, polikliniklerin olduğu kısmın rakımı 175 metre. Cengizhan'ın bazı yerleri şehir hastanesinden daha yüksek. Atatürk Mahallesinden hafif eğimlenirse ve istasyonu derin yapılırsa sıkıntı olmaz. Cengizhan ile şehir hastanesi istasyonları arasında çok eğim olmaz. 75. Yıl istasyonuna hafif bir eğimle iner, Nafiz Gürman'a iniş biraz sıkıntılı olabilir. Çiğli - Şirintepe arası Şirintepe istasyonu biraz alçak bir yere inşa edilmeli bu şekilde eğim az olur.
75.yıl ile Nafiz Gürman arası en büyük sıkıntı arada Deniz Üssü olması
belki 75.yıl Ali Osman Konakçı'nın oraya Nafiz Gürman da Gümüşpala Ticaret Meslek'e çekilirse yapılabilir.

M1 Zeytinalanı uzatması yapılacağı zaman Zeytinalanı yerine Sitelere kadar uzatılsa nasıl olur ? Zeytinalanı Urla'ya bağlı olduğundan tarife değişikliği olabilir mi? Sitelere kadar olursa büyük ihtimalle merkez tarifesinde çalışır. Siteler uzatmasından sonra Urla'ya ve İyte'ye kadar farklı bir tarifede çalışır.
Hocam direkt İyte-Menemen yapıp ismini M10 yapalım hatta gittiğin kadar öde gelsin

Şehir Hastanesi aslında abartıldığı kadar yüksek değil, polikliniklerin olduğu kısmın rakımı 175 metre. Cengizhan'ın bazı yerleri şehir hastanesinden daha yüksek. Atatürk Mahallesinden hafif eğimlenirse ve istasyonu derin yapılırsa sıkıntı olmaz. Cengizhan ile şehir hastanesi istasyonları arasında çok eğim olmaz.
Hocam sıkıntı yükseklik farkı değil. Değişimi ; Westparkın orada yükseklik hızlı azalıp Cengizhan'da hızla artıyor.

İzmir,de metroların içinde mobil hatlar çekecek deniyordu sadece konak istasyonunda turkcel çekiyor

İzmir,de metroların içinde mobil hatlar çekecek deniyordu sadece konak istasyonunda turkcel çekiyor
Türk Telekom kullanıyorum metroya genellikle Bölge istasyonundan binip Konakta iniyorum basmaneye giderken tünele girince telefonum hala tam çekiyor sadece Konakta değil gördüğüme göre söyleyeyim Konak,Çankaya,Basmane de Türk Telekom çekiyor

Türk Telekom kullanıyorum metroya genellikle Bölge istasyonundan binip Konakta iniyorum basmaneye giderken tünele girince telefonum hala tam çekiyor sadece Konakta değil gördüğüme göre söyleyeyim Konak,Çankaya,Basmane de Türk Telekom çekiyor
Evet ben de Türk Telekom kullanıyorum benim de aynı. Bu istasyonlarda az da olsa çekiyor ama Konak'tan sonra DEÜ Hastanesi istasyonuna kadar hiçbir istasyonda çekmiyor.

Geri
Üst Alt