Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eğer 229,429,529,329 un geçtiği sokağı diyorsanız orası 8055
yada 123,342,423,442,443,816nın geçtiği sokağı diyorsanız orasıda 8050 sk
8155 şirintepe mahallesinde ara bir sokak.
Doğrudur hocam, yanlış görmüş olabilirim. Eski havaalanı caddesine bağlanan kavşak diyeyim o zaman.

ben pekte iyi bir güzergah değişikliği olduğunu düşünmüyorum aslında bu sadece insanları tramvaya itmek için yapılan bir değişiklikti.
organize sanayiden karşıyaka iskeleye en hızlı 777 gidiyor tramvay gelsede aktarma yapmak için bekliyorsun flamingo durağında o da zaman kaybettiriyor.
Anladım hocam, 777 deyince aklıma sadece ÇFL ve Hayvanat bahçesi geldiği için ara-durak yolcusunu unutmuşum.

Umarım tramvaya yeni gelecek setler ile düzgün bir çalışma düzeni yapılabilir. Keşke Kırmızı ile Yeşil hat birleşse, hem Çiğli içi ring devam ederken Alaybey-İkçü kesintisiz olur.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-11-14 003520.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-14 003520.png
    65.5 KB · Görüntüleme: 11
Menemene TOKİ 15 bin konut yapacak. Normal nüfus artışını da düşününce nüfusu 5 yılda 100 bine yakın artabilir.

5 seneye 800’ü 2-3 dakikada bir çalıştırırlarsa şaşırmam.
Farklı hatlar da açılmalı mesela Menemen - Konak hattı açılsa çok faydalı olacak bütün kuzey yolcusunu toplar ve bütün yük 800'e binmemeli Menemen'den İzmir'in merkezi olan Konak'a gitmek zor izban + metro şart oluyor.

Farklı hatlar da açılmalı mesela Menemen - Konak hattı açılsa çok faydalı olacak bütün kuzey yolcusunu toplar ve bütün yük 800'e binmemeli Menemen'den İzmir'in merkezi olan Konak'a gitmek zor izban + metro şart oluyor.
Aslında açılması gereken hatlar
Menemen-İkçü-Bostanlı
Menemen-Çiğli-Mavişehir
Menemen-ikçü-Şehir Hastanesi

Menemene TOKİ 15 bin konut yapacak. Normal nüfus artışını da düşününce nüfusu 5 yılda 100 bine yakın artabilir.

ne 800 ü hocam bundan sonra aynı istanbuldaki gibi çanakkale asfaltı caddesini ve anadolu caddesini metrobüse dönüştürmeliler.
veya yeraltı tramvayı,metrosu olabilir.

ne 800 ü hocam bundan sonra aynı istanbuldaki gibi çanakkale asfaltı caddesini ve anadolu caddesini metrobüse dönüştürmeliler.
veya yeraltı tramvayı,metrosu olabilir.
İzmir'de metrobüs isteyenlerin anlamadığı birşey var. Hocam lütfen yanlış anlamayın.

Metrobüs Çevreyolunda, aktif şerit alınmadan yapıldı. Emniyet şeridi alınarak yapıldı.

acaba menemenin hangi bölgesine yapacak umarım koyundere ile egekent2 arası olur çünkü nasıl ulukent ve egekent 2 birleştiyse artık koyundere ve egekent2 de birleşmeli.

İzmir'de metrobüs isteyenlerin anlamadığı birşey var. Hocam lütfen yanlış anlamayın.

Metrobüs Çevreyolunda, aktif şerit alınmadan yapıldı. Emniyet şeridi alınarak yapıldı.
hocam anlıyorum ama artık izmirdede bir metrobüse ihtiyaç var bende biliyorum istanbuldakinin emniyet şeridi kullanılarak yapıldığını yani bu doluluğu artık görüyoruz hepimiz otobüs,izban,metro,tramvay gibi ulaşım araçları kaldıramamaya başladı özellikle
menemen ve çiğli yolcusu çok fazla Menemen artık nüfus olarak Çiğliyi geçmiş durumda bende bu duruma çok şaşırdım ama şuan izmirin yerleşimi kuzeye doğru kayıyor. metrobüs yapılamayacaksa bile M4 hattının yapımına kesinlikle başlanılması gerektiğini düşünüyorum.

Aslında açılması gereken hatlar
Menemen-İkçü-Bostanlı
Menemen-Çiğli-Mavişehir
Menemen-ikçü-Şehir Hastanesi
İlkine katılıyorum kesinlikle açılmalı. İkinciye çok gerek yok belki A tarifesinde çalışarak Menemen - Çiğli arası yoğunluğu almak için açılabilir.
Üçüncü zaten 531 olarak açılacak ama İKÇÜ değil de Çiğli'den giderse daha iyi olur hem Çiğli yolcusuna ekspres ulaşım sağlar ve hem de 535'in yoğunluğunu azaltmada faydalı olur.

acaba menemenin hangi bölgesine yapacak umarım koyundere ile egekent2 arası olur çünkü nasıl ulukent ve egekent 2 birleştiyse artık koyundere ve egekent2 de birleşmeli.
Egekent 2 ve Ulukent ayrı bir ilçe olsun Koyundere'yi de alalım 😂😂😂 hem böylece ulaşım imkanları gelişebilir ilçe diye yeni hatlar açılabilir.

Merhabalar bölüyorum kusura bakmayın. İzmir'in sistemleri bilmediğim için en iyisi size sorayım dedim. Şu başlığın adını daha resmi yapsak ne olabilir? Dışardan bakan birinin konuya girmeden izmir olduğunu anlaması için. Mesela bizde İETT veya ÖHO gibi

Konu sahibi
Merhabalar bölüyorum kusura bakmayın. İzmir'in sistemleri bilmediğim için en iyisi size sorayım dedim. Şu başlığın adını daha resmi yapsak ne olabilir? Dışardan bakan birinin konuya girmeden izmir olduğunu anlaması için. Mesela bizde İETT veya ÖHO gibi

Bence olur hocam sizde bakabilirsiniz hocam İzmir Ulaşıma biz (ben) nasıl bakıyorsam 😉

Geri