Tema düzenleyici

İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fotoğrafları paylaşırsam başım ağrır baya ancak rakamlarını söyleyeyim 75 adet var toplam dahada gelebilir dün 65 adetti bugun 10 tane daha geldi araçlae suan kaplamasız plakasız fabrikadan yeni geldiler daha anca 3 aya falan sefere çıkar
75 adet MAN mı? OA

Eshot 800 ve 830'dan iyi para kırmış. :D

Eshot MAN alacağına uzun hat şöförü bulsun aktarma merkezine kurulu hayatlar yaşatmasın
Eshot uzun hatlarda şoför ziyan edeceğine zarar marjını düşürmeye baksın.

Komple bir saat düzenlenmesi şart hatlar için, elektrikli araçların alınıp kullanılabileceği birsürü hat var, belediyeyi sıkıştırıp troleybüs hattının ihalesine başlatabilirler?

Ya da belediye TCDD ile değil direkt AYGM ile konuşup İzban'da iyileştirme çalışmaları yapılabilir. (imkansız olay)

Eshot uzun hatlarda şoför ziyan edeceğine zarar marjını düşürmeye baksın.

Komple bir saat düzenlenmesi şart hatlar için, elektrikli araçların alınıp kullanılabileceği birsürü hat var, belediyeyi sıkıştırıp troleybüs hattının ihalesine başlatabilirler?

Ya da belediye TCDD ile değil direkt AYGM ile konuşup İzban'da iyileştirme çalışmaları yapılabilir. (imkansız olay)
Belediye zararını İzbanla karşılamaya çalısıo zamladıkça binen azalıo farkında değiller😀

75 adet MAN mı? OA

Eshot 800 ve 830'dan iyi para kırmış. :D
Bu Eshot yedek parça sorunundan ötürü elindeki Man’ları çalıştırmada zorlanmıyor muydu?

Benim hâlâ inanasım yok da belki DMO’nun elinde hazır Man varsa ondan ötürü almış olabilirler. Pahalı da olsa yerli üretim araçlar olduğundan böyle bir durum olmuş olabilir. DMO’dan nasıl araç alınıyor fikrim yok sadece fikir yürttüm.

Belediye zararını İzbanla karşılamaya çalısıo zamladıkça binen azalıo farkında değiller😀
Binen azalıyor mu :D , çok güzel şaka hocam

Şimdiye kadar (gerçek hayatta) konuştuğum kişilerde İzban kullanmayı bırakan sadece 1 kişi var, onun yerine de başka bir tanıdığım kullanmaya başladı :) Belki benim denek boyutum küçüktür mümkün fakat İzban şehrin omurgası durumunda insanlar mecburi olarak kullanıyor.

Şöyle bir örnek vereyim: (Kendimden)
Karşıyaka Çarşı'dan evime gitmek için 4 seçeneğim var;
1. 222 + 3-5dk yürüme 15₺
2. 853 + 3-4dk yürüme 15₺
3. İzban + 8-10 dk yürüme 15₺
4. Dolmuş + 2-3 dk yürüme 35₺

En başta otobüs çok mantıklı geliyor değil mi? Şimdi bir de kalkış saatlerine bakalım;
853:
1762976450896.png

222: 35dk'da bir

İzban: 12dk'da bir

Dolmuş: 5dk'da bir

Durum böyle olunca otobüs hiç mantıklı olmuyor. İşte sıkıntı da burada zaten, Otobüs mantıklı olmuyor.

-------------------------------------------------

Başka bir örneği eski lisemden vereyim;

3 farklı ana seçeneğim var;

İzban - Otobüs

Otobüs - 290 - Otobüs

222/221 - Vapur - Otobüs

Şimdi siz burada neyi kullanırsınız?

Şimdiye kadar (gerçek hayatta) konuştuğum kişilerde İzban kullanmayı bırakan sadece 1 kişi var, onun yerine de başka bir tanıdığım kullanmaya başladı :) Belki benim denek boyutum küçüktür mümkün fakat İzban şehrin omurgası durumunda insanlar mecburi olarak kullanıyor.

Şöyle bir örnek vereyim: (Kendimden)
Karşıyaka Çarşı'dan evime gitmek için 4 seçeneğim var;
1. 222 + 3-5dk yürüme 15₺
2. 853 + 3-4dk yürüme 15₺
3. İzban + 8-10 dk yürüme 15₺
4. Dolmuş + 2-3 dk yürüme 35₺

En başta otobüs çok mantıklı geliyor değil mi? Şimdi bir de kalkış saatlerine bakalım;
853:Ekli dosyayı görüntüle 91375

222: 35dk'da bir

İzban: 12dk'da bir

Dolmuş: 5dk'da bir

Durum böyle olunca otobüs hiç mantıklı olmuyor. İşte sıkıntı da burada zaten, Otobüs mantıklı olmuyor.

-------------------------------------------------

Başka bir örneği eski lisemden vereyim;

3 farklı ana seçeneğim var;

İzban - Otobüs

Otobüs - 290 - Otobüs

222/221 - Vapur - Otobüs

Şimdi siz burada neyi kullanırsınız?
Dostumm bu hatları kullanan varmı sence veya sen şemiklerde birsürü kişinin indiğini gördünmüü hiç hayır tabiki ben şahsen görmedim 853 desen girneden bineni var sadece herkes 912 kullanıor izban sabah ve akşam trafikden dolayı mecburi tercih edilior

ben mecbur kalmadıkça izban kullanmıyorum mesela eskiden karşıyakaya gideceksem 748/698/749 + İzban yapıyordum şimdi 800/602/660 a binip soğukkuyu trafik durağında inip yaklaşık bi 10 dakika yürüyorum. belki yürümeyi sevdiğim için bu yöntem ban iyi geliyor olabilir ama hiç yürümeden gitmek istersemde 748/698/749 + 428/827 + T1 veya 748/698/749 +428/827 + 853 yapabilirim.
Esbaş tarafına gideceksem mutlaka izban kullanmak zorunda kaldığım için kullanıyorum veya eski foçaya gideceksem kullanmak zorunda kalıyorum.

ben mecbur kalmadıkça izban kullanmıyorum mesela eskiden karşıyakaya gideceksem 748/698/749 + İzban yapıyordum şimdi 800/602/660 a binip soğukkuyu trafik durağında inip yaklaşık bi 10 dakika yürüyorum. belki yürümeyi sevdiğim için bu yöntem ban iyi geliyor olabilir ama hiç yürümeden gitmek istersemde 748/698/749 + 428/827 + T1 veya 748/698/749 +428/827 + 853 yapabilirim.
Esbaş tarafına gideceksem mutlaka izban kullanmak zorunda kaldığım için kullanıyorum veya eski foçaya gideceksem kullanmak zorunda kalıyorum.
Hocam izbansız öyle oluyor ama süre çok uzuyor. Karşıyaka'ya izban + 128/749 ile bekleme süresi olmadan 45 dakikada gidebiliyorken 428+T1 şeklinde beklemesiz bile en az 1 saat sürüyor 800 trafik yoksa hızlı gidiyor 800'le gitmek daha mantıklı.

Dostumm bu hatları kullanan varmı sence veya sen şemiklerde birsürü kişinin indiğini gördünmüü hiç hayır tabiki ben şahsen görmedim
222/221'i pek çok kez çakılı gördüm. :) Özellikle Bostanlı pazarının olduğu günler çakılı olabiliyor.
853 desen girneden bineni var sadece herkes 912 kullanıor
1. Herkes 912 kullanmıyor, onları ara durak yolcusu kullanıyor.
2.si 912 ile 853'ün güzergahları çok farklı.

853'ün saatlerinin artmamasını Çiğli Bölge Hastanesine giden dolmuşlarda buluyorum, o hattın az kullanılmasının sebeplerinden bir seferlerinin az olması.
izban sabah ve akşam trafikden dolayı mecburi tercih edilior
O da var ama durum şu Eshot ve iştiraklerinin İzban'ın yükünü alacak hatları sınırlı ve bu hatlara ulaşım heryerden olmuyor.

222/221'i pek çok kez çakılı gördüm. :) Özellikle Bostanlı pazarının olduğu günler çakılı olabiliyor.

1. Herkes 912 kullanmıyor, onları ara durak yolcusu kullanıyor.
2.si 912 ile 853'ün güzergahları çok farklı.

853'ün saatlerinin artmamasını Çiğli Bölge Hastanesine giden dolmuşlarda buluyorum, o hattın az kullanılmasının sebeplerinden bir seferlerinin az olması.

O da var ama durum şu Eshot ve iştiraklerinin İzban'ın yükünü alacak hatları sınırlı ve bu hatlara ulaşım heryerden olmuyor.
İzbanın yükünü alacak hatları kapatarak veya geceye alarak insanları izbana mecbur bırakıolar örnek olarak havaalanı hatları

Limandaki MAN'larla ilgili bir bilgi kirliliği var. ESHOT'a gelecek araçlar limanda ne arıyor acaba? Ankara'dan deniz yoluyla mı gelmişler? Zaten en büyük tuhaflık da otobüslerin kırmızı olmaları. ESHOT ile bir ilgilerinin olmadığı oradan belli... O limanda bir ara Hyundai otobüsler de vardı.

Limandaki MAN'larla ilgili bir bilgi kirliliği var. ESHOT'a gelecek araçlar limanda ne arıyor acaba? Ankara'dan deniz yoluyla mı gelmişler? Zaten en büyük tuhaflık da otobüslerin kırmızı olmaları. ESHOT ile bir ilgilerinin olmadığı oradan belli... O limanda bir ara Hyundai otobüsler de vardı.
Hey dostum limandakiler ayrı benim bahsettiğim limanda değilki

Arabaların eshota geleceği hakkında kesin bir bilgi yok ama yaklaşık 70 tane arabayı da İzmirde ne yapacaklar bilemiyorum benim fikrim eshota gelecek

Geri