Yakında kapanır da artık bu hattın fazla bir avantajı yok A tarifesinde olsa seferleri artardı bu hat A tarifesine geçirilmedi daha uzun km giden birsürü A tarifesinde hat varken.
Tekrar kapanacaksa niye açıldı o zaman?Yakında kapanır da artık
İzbana alternatif olsun diye açtılar herhalde ama C tarifesinde açılınca olamadı.Tekrar kapanacaksa niye açıldı o zaman?
Güzergahlar iyi optimize edilmediği için o. Özellikle 648, 748, 749 gereğinden fazla dolaşıyor.Bugün 17.20 civarı ulukent iztaşıt garajının yanında geçerken sadece bir sultan gördüm başka araç yoktu ya da benim görmediğim taraftaydı anladığım kadarıyla araçlar yetersiz kalıyor.
648 zaten her yere girip çıkıyor kullanışsız bir hat. 748'in daha az dolaşması zor şu anda geçtiği yerlerden geçmeli belki 698'le ortak geçtiği duraklardan geçmeden güzergahı değiştirilebilir. 749 aslında sadece hastaneye uğrayacak şekilde düz çanakkale asfaltından gidip Emiralem kavşağından Manisa asfaltına girip hastane kavşağından 747 gibi dönmeli sadece gir çık yapmalı. Gidiş güzergahı neyse de 749'un Ulukent'e dönüş güzergahı çok uzun çok dolaşıyor bu düzenleme yapılmalı. Hatta Ulu Koop güzergahı da iptal edilebilir zaten oradan Menemen merkezine gidecek olan çok dolaşarak gidiyor 749'a bineceğine muhtemelen otobüsle Ulukent gara gidip izban yapar 749 eski güzergahındaki gibi çalışmalı sadece ek olarak hastaneye gir çık yapmalı. Zaten o şekilde giderse öğrencilerin yine işini görür liselerin çoğu hastane çevresindeGüzergahlar iyi optimize edilmediği için o. Özellikle 648, 748, 749 gereğinden fazla dolaşıyor.
800 hattı aynı İstanbulda 500T de olduğu gibi ikiye bölünmeli
807 Menemen Akt. - Çiğli Akt. (diğer Çiğli hatları gibi çiğlinin içini dolaşmayacak şekilde olmalı)
830 Egekent Akt. - Bornova Metro
800 yine çalışacak ama seferleri 15dk da bir olacak şekilde çalışacak
Ben de burada tam bunu demek istedim şu anda olması gereken en uygun karar bu aktarma imkanı olsun.830 Menemende de değil ama onlar kaybediyor bu haliyle 830'a binen yok ama A tarifesinde olsaydı muhtemelen Çiğli - Karşıyaka - Bornova arası çoğu kişi binerdi. Aslında en iyi çözüm 830'u A tarifesine geçirip seferlerini sıklaştırmak ve Menemen - Çiğli hattını A tarifesinde açmak. 800'deki bazı araçlar bu yeni hatta verilip seferleri sık yapılabilir zaten Menemen - Çiğli arası giden yolcu çok oluyor. 800'ün yoğunluğu artık bu iki hatta kayar ve bu iki hat sık olursa zaten sadece Menemen - Bornova arası gidecekler yine 800'ü kullanır bu şekilde de şu ankine göre az da olsa eshot yine kazanır ve yolcular daha az mağdur olur.
Ve 807 ve 830 kesinlikle A veya K tarifesinde çalışmalı807 hattı saat 2.00 kalkışı son olabilir iki yöndende çünkü mesafe kısa garajda tam güzergahın ortasında kalıyor.
830 hattıda 807 hattıyla uyumlu olacak şekilde çalışmalı
Örnwğin
evet hocam böyle çok iyi olur hemde şaraphane durağında inip birsürü bostanlı otobüsüne binme şansı olur menemende oturanların böylece Menemen-Bostanlı hattına olan ihtiyaç büyük oranda azalır diye düşünüyorumBen de burada tam bunu demek istedim şu anda olması gereken en uygun karar bu aktarma imkanı olsun.
K olur zaten A ve K aynı şey sadece biri iztaşıt birisi EshotVe 807 ve 830 kesinlikle A veya K tarifesinde çalışmalı
tam aynı değil, ilk binişin K tarifesiyse 412'ye aktarma vermez.K olur zaten A ve K aynı şey sadece biri iztaşıt birisi Eshot
hocam izmirimkart tarife ve ücretlendirme kısmında böyle bir bilgi bulunmuyor ?tam aynı değil, ilk binişin K tarifesiyse 412'ye aktarma vermez.
830 da yolcu olmamasının sebebi C tarifede olması değil seferlerini sık olmaması830 Menemende de değil ama onlar kaybediyor bu haliyle 830'a binen yok ama A tarifesinde olsaydı muhtemelen Çiğli - Karşıyaka - Bornova arası çoğu kişi binerdi. Aslında en iyi çözüm 830'u A tarifesine geçirip seferlerini sıklaştırmak ve Menemen - Çiğli hattını A tarifesinde açmak. 800'deki bazı araçlar bu yeni hatta verilip seferleri sık yapılabilir zaten Menemen - Çiğli arası giden yolcu çok oluyor. 800'ün yoğunluğu artık bu iki hatta kayar ve bu iki hat sık olursa zaten sadece Menemen - Bornova arası gidecekler yine 800'ü kullanır bu şekilde de şu ankine göre az da olsa eshot yine kazanır ve yolcular daha az mağdur olur.
Aslında K tarifesine hiç gerek yoktu neden açtılar anlamadım zaten her şeyi A tarifesiyle aynı aktarması vshatta eskiden (iztaşıt ilk geldiği sene) 128,619,648,658,695,698,748,749,757,812,826,848,850,868 hatlarının tarife bilgisinde A tarifesi yazıyordu sonradan düzelttiler
Seferleri az olduğu için zaten tercih edilmemesi normal ama A tarifesinde olsaydı ekstra ücret ödemek istemeyen yolcular hattı kullanabilirdi tabi yine de az yolcu çıkardı. Aslında alternatif olarak 830 Egekent Aktarma - Evka 3 Metro hattına dönüşse çok iyi olur o zaman binen çok olur zaten o şekilde 800 ile güzergahı çok farklı olur.830 da yolcu olmamasının sebebi C tarifede olması değil seferlerini sık olmaması
830 gelene kadar 800 660 608 602 araçları falan geliyor zaten, Ben şahsen Halkapınar 2 hatlarında 830'dan daha çok gördüm. O güzergahta 830'dan daha az gördüğüm hat 853 onu da Hiç görmediğim için
Sesle yazdır ile yazdım Ondan dolayı Yazım yanlışı olabilir Bundan dolayı Sizden özür diliyorum
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.