Ayban ayrı şirket olacak izbanla alakası yok, Manisa için belki olabilir ama önce İzbb ile Tcdd hisse devir konusunun çözülmesi gerekiyor oda hemen olmaz.Tahminimce %33'er ortaklık ile TCDD/AyBB/İzBB şeklinde olacak, sebebi ise TCDD'nin tek başına bu işin altına girmek istememesi.
Eğer AYGM Ayban'ı işletirse işler değişir.
Eski aydın banliyösü projesine dayanarak gitmiştim, orada (kaynağı bulabilirsem eklemesini yaparım) %50 Aydın Büyükşehir Belediyesi (AyBB) %50 İZBAN A.Ş. ortaklı planlandığı yazıyordu. Bundan dolayı mevcut durumları düşününce 1/3 pay dağıtımı olabilir diye düşündüm.Ayban ayrı şirket olacak izbanla alakası yok, Manisa için belki olabilir ama önce İzbb ile Tcdd hisse devir konusunun çözülmesi gerekiyor oda hemen olmaz.
Bende aynısını düşünüyorum. Belediye set ve işletme sorumluluklarını yüklenmek istemiyor bundan dolayı TCDD'ye paslamaya çalışıyor.%50 hisseyi İzbb almak isterse mali gücü olacağını sanmıyorum belki %25 Manisa belediyesine al diyebilir çok borçları var,
Tcdd alırsa Manisa belediyesine hisse vermez kendisi tek başına işletir.
Her şeyde yük İzbb'ye gidiyor sonra belediyenin parası kalmıyor keşke tamamen TCDD'ye bağlı olsa Manisa ve Aydın banliyosünün işletmesi izbana bağlı olmamalı yoksa zaten kötü durumda olan belediye bütçesi daha da kötü olacak. Bu yüzden TCDD ve MBB bu işi kendi arasında halletmeli.Eski aydın banliyösü projesine dayanarak gitmiştim, orada (kaynağı bulabilirsem eklemesini yaparım) %50 Aydın Büyükşehir Belediyesi (AyBB) %50 İZBAN A.Ş. ortaklı planlandığı yazıyordu. Bundan dolayı mevcut durumları düşününce 1/3 pay dağıtımı olabilir diye düşündüm.
Bende aynısını düşünüyorum. Belediye set ve işletme sorumluluklarını yüklenmek istemiyor bundan dolayı TCDD'ye paslamaya çalışıyor.
TCDD'de sinyalizasyon geliştirme yükümlülüğünü almak istemiyor bundan dolayı da belediyeye karşılık vermiyor. Zaten 3.Bölgede de kar ettiği için şehiriçi sinyalizasyon ile uğraşmak istemiyor.
Menemen-Manisa bağlantısı büyük ihtimalle %50 İzban %50 MBB veya %40 İzban %40 MBB %20 TCDD şeklinde olur düşüncesindeyim.
Aydın aynı partide olmamasına rağmen Özlem Çerçioğlunun İzban ile birleşme talebi vardı. Ama ulaştırma bakanlığıyla görüşmelerden sonra İzmir gibi ortak işletmek istemiş. Muhtemelen Gaziantep'e giden yerli trenler Aydın'a da gelecektir. Ama Ayban tek hattan nasıl işleyecek merak etmekteyim. Özellikle Ortaklar-Aydın arası. İzbanın ortak olması daha iyi bence. Ama Tunç başkan zamanı araları bozuldu. Bide pandemi etkisi var. Pandemi öncesi çok iyi işliyordu İzban. Pandemi sonrası sıkıntılı hale geldi ama şimdi tekrar yeni yeni düzeliyor.Her şeyde yük İzbb'ye gidiyor sonra belediyenin parası kalmıyor keşke tamamen TCDD'ye bağlı olsa Manisa ve Aydın banliyosünün işletmesi izbana bağlı olmamalı yoksa zaten kötü durumda olan belediye bütçesi daha da kötü olacak. Bu yüzden TCDD ve MBB bu işi kendi arasında halletmeli.
İzbanın hisselerini Tcdd alırsa muhtemelen ismini Egeray yapıp hepsini aynı şirket altında toplar tersi durumda her şehir belediyesi ile ortak ayrı isim ve şirket ile devam eder.Aydın aynı partide olmamasına rağmen Özlem Çerçioğlunun İzban ile birleşme talebi vardı. Ama ulaştırma bakanlığıyla görüşmelerden sonra İzmir gibi ortak işletmek istemiş. Muhtemelen Gaziantep'e giden yerli trenler Aydın'a da gelecektir. Ama Ayban tek hattan nasıl işleyecek merak etmekteyim. Özellikle Ortaklar-Aydın arası. İzbanın ortak olması daha iyi bence. Ama Tunç başkan zamanı araları bozuldu. Bide pandemi etkisi var. Pandemi öncesi çok iyi işliyordu İzban. Pandemi sonrası sıkıntılı hale geldi ama şimdi tekrar yeni yeni düzeliyor.
ulaşım sistemleri çok kâr'da olmaz zaten. bir japonyadakiler kâr ediyor diye biliyorumTCDD alsa bile faydası olur mu? Sonuçta son 2-3 yılda çılgın bir zarar tablosu var...
Aktarma kalktıktan sonra İzban da kâr ediyordur diye düşünüyorumulaşım sistemleri çok kâr'da olmaz zaten. bir japonyadakiler kâr ediyor diye biliyorum
Eshot açılır ama tokileri kullanacak yine selçukta yaşayanlar olucak.Selçuk’taki TOKİ’ler tamamlanmak üzere ve orası İzban hattına çok yakın. O tarafa İzban istasyonu inşaa edilebilir. 2 set çalıştırıp sefer sıklığı 48 dakikaya düşürülmeli.
Tcdd zaten sinyalizasyonu yenilese tamam olucak. Devir olunca bişey değişmez. Sadece pahalı olabilir.TCDD alsa bile faydası olur mu? Sonuçta son 2-3 yılda çılgın bir zarar tablosu var...
Trafikten dolayı eshot uzun hat açacak olsa bile yine sıkıntı olacak maalesef izbanı kullanmaya mecbur kalıyoruz. Bu yüzden izban bir şekilde düzeltilmeli seferler 6 dakikada bire çekilmeli ve bir an önce M4 inşaatına başlanmalı ki bu da yıllar sürer yine izbandan başka çaremiz yok.Eshot açılır ama tokileri kullanacak yine selçukta yaşayanlar olucak.
Tcdd zaten sinyalizasyonu yenilese tamam olucak. Devir olunca bişey değişmez. Sadece pahalı olabilir.
Bugün İzmirdeçevirme sayfasında bir çok kişi izbanda yoğunluğun dahada arttığını söylüyor. Sebebi hem mazot zammı hemde Soğukkuyu-Altınyol arası oluşan gereksiz trafikte etkili oluyor. Mesela Cumartesi akşam Egekent 2-Üçyol arası arabayla trafik olsa 1 saat 15 dk sürüyordu ama 30 km yolu tam 30 dkda geldim. Geçerken baktım İzban ve Metro daha kalabalıktı.
İzban ile Bölgesel trenler aynı yerden gittiği sürece 5 6 dakika civarına inmez bence zaten bu yüzden izbanı Manisa ya uzatmak istiyorlar benceTrafikten dolayı eshot uzun hat açacak olsa bile yine sıkıntı olacak maalesef izbanı kullanmaya mecbur kalıyoruz. Bu yüzden izban bir şekilde düzeltilmeli seferler 6 dakikada bire çekilmeli ve bir an önce M4 inşaatına başlanmalı ki bu da yıllar sürer yine izbandan başka çaremiz yok.
Sabah akşam 12 dakika seferlerin arasına Menemen - Alsancak seferleri eklenmeli tüm gün 6 dakika aralıklı çalışması zor ama en azından bu şekilde yoğun saatlerde yapılmalı. Gaziemir - Alsancak seferleri ek olarak bu şekilde yapılıyor aynısı kuzey için de lazım.İzban ile Bölgesel trenler aynı yerden gittiği sürece 5 6 dakika civarına inmez bence zaten bu yüzden izbanı Manisa ya uzatmak istiyorlar bence
Aslında M4'ün illaki Bornova'ya gitmesine gerek yok Salhane'den sonra düz Halkapınar'a da gidebilir.M3'ün inşaatı başlamadı ki M4 başlasın? M3 ancak 2030'larda yapılmaya başlanır, M4'ün yapılması için bornova merkez tarafının kamulaştırılması lazım. İzban'ın seferlerinin 6 dakikada bir olması için tren setleri lazım ancak alınmıyor.
Yapılmıyor işte M3 ve M4 yapılsa sorun çözülecek de çok geç kalındı. Belediye banliyöye yatırım yapacağına bu metro hatlarına yatırım yapmalıydı.Ne izban mış arkadaş izbana paralel metro hatları yapılsın çözülsün şu sorun
bornova değilde Halkapınara gidebilirM3'ün inşaatı başlamadı ki M4 başlasın? M3 ancak 2030'larda yapılmaya başlanır, M4'ün yapılması için bornova merkez tarafının kamulaştırılması lazım. İzban'ın seferlerinin 6 dakikada bir olması için tren setleri lazım ancak alınmıyor.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.