Tema düzenleyici

İstanbul'da İstediğiniz Raylı Sistem Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rüzgar_Gürak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vaditepe'den Alkent'e de gitse?
Alkent'e de metro yok,
Alkent müstakil evlerin yoğunluklu olduğu yani gelir seviyesi yüksek bir bölge metro hatları gelir seviyesi düşük bölgelere ve yoğun konutların bulunduğu bölgelere yapılır. Onun yerine daha öncelikli yerlere yoğunlaşılırsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Alkent müstakil evlerin yoğunluklu olduğu yani gelir seviyesi yüksek bir bölge metro hatları gelir seviyesi düşük bölgelere ve yoğun konutların bulunduğu bölgelere yapılır. Onun yerine daha öncelikli yerlere yoğunlaşılırsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Tüyap kısmı ideal mi peki? Ya da Gürpınar?

M9 Toplu Konutlardan geçecek şekilde Kayaşehir Merkez e uzatılması.Orada M3 M9 M11 olurdu.Hem de MK11,MK12 in güzergahları Bayramtepeye kısaltılırdı Kayaşehirden geçmezdi

Son düzenleme:
M9 hattının kapasitesi yetmez o bölgelere bağımsız metro hatları daha opsiyonel olur.
Olimpiyat’tan M9’a binen yolcuların tamamına yakını MK13, MK14, MK15 gibi hatlarla Güvercintepe, Şahintepe, Ispartakule, Bahçeşehir, Vaditepe, Boğazköy’den gelenler zaten. O sebepten M9, M7’nin ulaşamadığı kuzey mahallelere uzaması gerekir. Kapasite sorunu olacağını sanmıyorum.

Vaditepe'den Alkent'e de gitse?
Alkent'e de metro yok,
Orası için Hadımköy-Ambarlı hattı daha uygun olur. M9’un Boğazköy’e kadar çıkıp tekrar güneye inmesi olmaz.

Bir metro için uzun olabilir belki ama bir sunayım

M17 Sinanoba-Bakırköy Belediyesi

Tüyap-Gürpınar-Cihangir Mahallesi-Atatürk Havalimanı-Bakırköy Ruh ve Sinir Hst.- İncirli

Olimpiyat’tan M9’a binen yolcuların tamamına yakını MK13, MK14, MK15 gibi hatlarla Güvercintepe, Şahintepe, Ispartakule, Bahçeşehir, Vaditepe, Boğazköy’den gelenler zaten. O sebepten M9, M7’nin ulaşamadığı kuzey mahallelere uzaması gerekir. Kapasite sorunu olacağını sanmıyorum.

Orası için Hadımköy-Ambarlı hattı daha uygun olur. M9’un Boğazköy’e kadar çıkıp tekrar güneye inmesi olmaz.
Yok zaten Vaditepe'ye uzatılabilir de daha ilerisi hem güzergah açısından hem de maliyet açısından zorlu olur. Alkent'e kadar uzatılabilir diyen forumdaş için demiştim.

Bir metro için uzun olabilir belki ama bir sunayım

M17 Sinanoba-Bakırköy Belediyesi

Tüyap-Gürpınar-Cihangir Mahallesi-Atatürk Havalimanı-Bakırköy Ruh ve Sinir Hst.- İncirli
İBB'nin kredi izni verilmediği Beylikdüzü - Sefaköy metro hattının güzergahı metrobüs aksından geçiyor onun yerine metro konutların yoğun olduğu bölgeye gelip ordan metrobüse doğru gitse daha sağlıklı olmaz mı? Metrobüse ulaşmakta zorlanan güzergahlara istasyonlar yapılıp sonra metrobüse varsın.

İBB'nin kredi izni verilmediği Beylikdüzü - Sefaköy metro hattının güzergahı metrobüs aksından geçiyor onun yerine metro konutların yoğun olduğu bölgeye gelip ordan metrobüse doğru gitse daha sağlıklı olmaz mı? Metrobüse ulaşmakta zorlanan güzergahlara istasyonlar yapılıp sonra metrobüse varsın.
Tamamdır, mahalin geçen adını verirseniz planlamayı yapacagım

Yok zaten Vaditepe'ye uzatılabilir de daha ilerisi hem güzergah açısından hem de maliyet açısından zorlu olur. Alkent'e kadar uzatılabilir diyen forumdaş için demiştim.
Haklısın. Eski forumda görselini çizmişlerdi o uzatmanın hatta.

- Güvercintepe
- Şahintepe
- Vaditepe
- Boğazköy

Daha ötesi dediğin gibi olmaz. M3’ün Kayaşehir’e uzaması da böyle bir hikayeydi. Yoksa M3 de M9 da normalde yatay hatlar.

İstanbul'a loop metro olabilir mi?
Olabilirse önerim

M18 Tüyap-Boğazköy-Tüyap

Güvercintepe ve Şahintepe'den geçer, Metrobüs yolu tarafından değil de Gürpınar Marinalar kısmından gidebilir

Geri
Üst Alt