M16 Florya-Mescidiselam metrosu
Metrodreamin'de oluşturabilirim, ama fikirlerinizi almazsam olmaz
Alkent müstakil evlerin yoğunluklu olduğu yani gelir seviyesi yüksek bir bölge metro hatları gelir seviyesi düşük bölgelere ve yoğun konutların bulunduğu bölgelere yapılır. Onun yerine daha öncelikli yerlere yoğunlaşılırsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Vaditepe'den Alkent'e de gitse?
Alkent'e de metro yok,
Tüyap kısmı ideal mi peki? Ya da Gürpınar?Alkent müstakil evlerin yoğunluklu olduğu yani gelir seviyesi yüksek bir bölge metro hatları gelir seviyesi düşük bölgelere ve yoğun konutların bulunduğu bölgelere yapılır. Onun yerine daha öncelikli yerlere yoğunlaşılırsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Bucali İstanbula çalışıyor fullM16 Florya-Mescidiselam metrosu
Metrobüs ile Edirnekapı ordan Mescidi Selam tramvayına aktarma daha mantıklı. Maliyete değmezM16 Florya-Mescidiselam metrosu
Adam yok ki adam yok, aktifliğe çalışırım ben, git biraz kendi başlığına yaz, benum izmirde 900 mesajım var, daha buraya yazabilirim,Bucali İstanbula çalışıyor full![]()
M9 hattının kapasitesi yetmez o bölgelere bağımsız metro hatları daha opsiyonel olur.Tüyap kısmı ideal mi peki? Ya da Gürpınar?
Tamamdır, sizden fikirleri alıp da yine Metrodreamin'de oluşturabilirim,Metrobüs ile Edirnekapı ordan Mescidi Selam tramvayına aktarma daha mantıklı. Maliyete değmez
Esasen aklımda daha iyi bir metro hattı var, yazıyorum burayaTamamdır, sizden fikirleri alıp da yine Metrodreamin'de oluşturabilirim,
Olimpiyat’tan M9’a binen yolcuların tamamına yakını MK13, MK14, MK15 gibi hatlarla Güvercintepe, Şahintepe, Ispartakule, Bahçeşehir, Vaditepe, Boğazköy’den gelenler zaten. O sebepten M9, M7’nin ulaşamadığı kuzey mahallelere uzaması gerekir. Kapasite sorunu olacağını sanmıyorum.M9 hattının kapasitesi yetmez o bölgelere bağımsız metro hatları daha opsiyonel olur.
Orası için Hadımköy-Ambarlı hattı daha uygun olur. M9’un Boğazköy’e kadar çıkıp tekrar güneye inmesi olmaz.Vaditepe'den Alkent'e de gitse?
Alkent'e de metro yok,
Yok zaten Vaditepe'ye uzatılabilir de daha ilerisi hem güzergah açısından hem de maliyet açısından zorlu olur. Alkent'e kadar uzatılabilir diyen forumdaş için demiştim.Olimpiyat’tan M9’a binen yolcuların tamamına yakını MK13, MK14, MK15 gibi hatlarla Güvercintepe, Şahintepe, Ispartakule, Bahçeşehir, Vaditepe, Boğazköy’den gelenler zaten. O sebepten M9, M7’nin ulaşamadığı kuzey mahallelere uzaması gerekir. Kapasite sorunu olacağını sanmıyorum.
Orası için Hadımköy-Ambarlı hattı daha uygun olur. M9’un Boğazköy’e kadar çıkıp tekrar güneye inmesi olmaz.
İBB'nin kredi izni verilmediği Beylikdüzü - Sefaköy metro hattının güzergahı metrobüs aksından geçiyor onun yerine metro konutların yoğun olduğu bölgeye gelip ordan metrobüse doğru gitse daha sağlıklı olmaz mı? Metrobüse ulaşmakta zorlanan güzergahlara istasyonlar yapılıp sonra metrobüse varsın.Bir metro için uzun olabilir belki ama bir sunayım
M17 Sinanoba-Bakırköy Belediyesi
Tüyap-Gürpınar-Cihangir Mahallesi-Atatürk Havalimanı-Bakırköy Ruh ve Sinir Hst.- İncirli
Tamamdır, mahalin geçen adını verirseniz planlamayı yapacagımİBB'nin kredi izni verilmediği Beylikdüzü - Sefaköy metro hattının güzergahı metrobüs aksından geçiyor onun yerine metro konutların yoğun olduğu bölgeye gelip ordan metrobüse doğru gitse daha sağlıklı olmaz mı? Metrobüse ulaşmakta zorlanan güzergahlara istasyonlar yapılıp sonra metrobüse varsın.
Haklısın. Eski forumda görselini çizmişlerdi o uzatmanın hatta.Yok zaten Vaditepe'ye uzatılabilir de daha ilerisi hem güzergah açısından hem de maliyet açısından zorlu olur. Alkent'e kadar uzatılabilir diyen forumdaş için demiştim.
Şu bölgelere de cidden metro şart. Çok fazla yolcusu var ve otobüsleri fena dolduruyorlar. 79Y'yi sevmeme nedenlerimden biri şu bölgelerden geçmesi. İstanbulda en sevmediğim bölge- Güvercintepe
- Şahintepe
Mevcut Sefaköy - Beylikdüzü metro hattı yaşam vadisinin olduğu bölgelere istasyonlar eklenip Tüyap'a uğrasın. Diğer kısımlarında buna gerek yok.Tamamdır, mahalin geçen adını verirseniz planlamayı yapacagım
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.