İstanbul'daki minibüs sistemi İzmir'in minibüs siteminden biraz farklıben kooperatiflere ait olanlardan bahsetmiştim belediyeye ait değil![]()
İstanbul'daki minibüs sistemi İzmir'in minibüs siteminden biraz farklıben kooperatiflere ait olanlardan bahsetmiştim belediyeye ait değil![]()
Yine belediye ait değilim sanırım. Araç sahibi parasını verip almıştırben kooperatiflere ait olanlardan bahsetmiştim belediyeye ait değil![]()
Hepsi şahısYine belediye ait değilim sanırım. Araç sahibi parasını verip almıştır
2010'dan bu yana da nüfus inanılmaz arttı. Böyle de bir gerçek var maalesef. Bu kadar yetersizliğin sebebi de çarpık artan İstanbul NüfusudurAslında İETT yi kalitesizleştiren yapıyı bulmak gerekiyor ben 2010 yılının İETT yönetimi gibi bir yönetim istiyorum. O zaman altın çağı yaşadık Üsküdara otobüs hattı istedik 130Ş açıldı, Tuzlaya ulaşımımız yok dedik 133M arkasından 133TM açıldı 133Ş yetmiyor seferler dedik 133Ş sıklaştırıldı. Ta ki o yönetim değişti hepsi birbirinden beter çıktı
Toplu ulaşım araçları seçim yatırımı olarak görülmese gayet tıkır tıkır işler aslında.Aslında İETT yi kalitesizleştiren yapıyı bulmak gerekiyor ben 2010 yılının İETT yönetimi gibi bir yönetim istiyorum. O zaman altın çağı yaşadık Üsküdara otobüs hattı istedik 130Ş açıldı, Tuzlaya ulaşımımız yok dedik 133M arkasından 133TM açıldı 133Ş yetmiyor seferler dedik 133Ş sıklaştırıldı. Ta ki o yönetim değişti hepsi birbirinden beter çıktı
İzmirin minibüs sistemini hiç bilmiyorumİstanbul'daki minibüs sistemi İzmir'in minibüs siteminden biraz farklı
Sanırım her bölgenin kooperatifi vardı oradaİzmirin minibüs sistemini hiç bilmiyorum![]()
Özelde çok bakımlı ve temiz araçlar var. Bazı mal sahipleri araçlara ekstra özen gösteriyorlarDurakta aşırı otobüs bekleme = İETT
Araçların kalitesizliği = Özel
A-025Özelde çok bakımlı ve temiz araçlar var. Bazı mal sahipleri araçlara ekstra özen gösteriyorlar
Tabi onu ekstra parantez açıp yazacaktım ama zaten anlarsınız diye düşündüm . Genel olarak ama biraz dökülüyorlar . Gerçi iett’de hemen hemen böyle artıkÖzelde çok bakımlı ve temiz araçlar var. Bazı mal sahipleri araçlara ekstra özen gösteriyorlar
İETT araçları şirket aracı gibi olduğundan normal buluyorum.Tabi onu ekstra parantez açıp yazacaktım ama zaten anlarsınız diye düşündüm . Genel olarak ama biraz dökülüyorlar . Gerçi iett’de hemen hemen böyle artık
Hangi hatta olduğuna bakayım derken 2012 model olduğu gerçeğiyle yüzleştim
Şahsi düşüncem bölgeselcilik yani bir bakıyorsunuz bir bölgede İETT daha ağırlıklı diğer tarafta ÖHO daha ağırlıklı İETT artan nüfusla birlikte yerleşimin artmasıyla oluşan talepe yetişemiyor ama kardeşim Öztaşı var Özulaşı var Mavi Marmarası var aklıma gelmeyen nice ÖHO kooperatifi var iste destek sadece belli hatlara parselleme ayır bölgelere Ankaradaki gibi 1.Bölge 2.Bölge 3.Bölge diye sok garajlara ÖHO otobüslerini atıyorum 16U da C-5 ÖHO su son seferini attıktan sonra Şifaya geri dönmesin Yunus Garajında parklansın. Son seferi en yakın Garaj neredeyse orada kalsın. Mahalle aralarında ÖHO olmaz kardeşim bunu kaldırmalı öncelikleToplu ulaşım araçları seçim yatırımı olarak görülmese gayet tıkır tıkır işler aslında.
Bunun olması için araç sayısının artırılması lazım işte. Mesela Citaro G'leri ben az buluyorum.Şahsi düşüncem bölgeselcilik yani bir bakıyorsunuz bir bölgede İETT daha ağırlıklı diğer tarafta ÖHO daha ağırlıklı İETT artan nüfusla birlikte yerleşimin artmasıyla oluşan talepe yetişemiyor ama kardeşim Öztaşı var Özulaşı var Mavi Marmarası var aklıma gelmeyen nice ÖHO kooperatifi var iste destek sadece belli hatlara parselleme ayır bölgelere Ankaradaki gibi 1.Bölge 2.Bölge 3.Bölge diye sok garajlara ÖHO otobüslerini atıyorum 16U da C-5 ÖHO su son seferini attıktan sonra Şifaya geri dönmesin Yunus Garajında parklansın. Son seferi en yakın Garaj neredeyse orada kalsın. Mahalle aralarında ÖHO olmaz kardeşim bunu kaldırmalı öncelikle
Güzergahı uygun hangi hat varsa en az bir körüklü otobüs olmalı o hatta
2000'den fazla araç var ÖHO'lerde, Mesela Öztaşta 56 tane solo otobüse gerçekten gerek var mı 500T hattında? Taş çatlasın karşılıklı 10 araç çıksa en fazla 12 körüklü araç gerekir. Aynı durum 130Ş hattında da geçerli 36 tane solo otobüse gerek yok, toplamda 6 körüklü 18 solo otobüs yetecektir. Geri kalan araçları da 3'er 5'er dağıtılabilir tüm hatlara, İETT nin 20 tane solo otobüs verdiği hatta bunun sayesinde 5 tane solo otobüs verecek 15 ÖHO girecek. İETT ÖHO ile birlik olup araç, hat planlamasını doğrusal yapması gerekiyor.Bunun için araç sayısının artırılması lazım işte.
Arnavutköy? İztaşıt?Özel Halk Otobüsü Nakit ve Kart ile işlem yapar.
Belediye Otobüsü Sadece Kart ile işlem yapar
Minibüs Sadece Nakit ile işlem yapar.
Hiçbir Şehirde Minibüsler'de Validatör yoktur. Halk Otobüsleri Kontak Kapatırsa Görürsünüz Minibüs te validatörü.
Ben bu MD lerden bir tane Jest görmüştüm Şişli-Kağıthane dolmuşu vazifesini yerine getiriyordu görmüştüm aylar evvel. O da mı dönüşmüş?
İmzamı atarımAcil ve acil olarak Körüklü otobüs ihalesi açılmalı ilk etapta 200 adet
500T'ye körüklü otobüs verilmesi lazım .Hatta mümkünse KGM'den izin alınıp sarı Otokar Kent XL de alınabilir.2000'den fazla araç var ÖHO'lerde, Mesela Öztaşta 56 tane solo otobüse gerçekten gerek var mı 500T hattında? Taş çatlasın karşılıklı 10 araç çıksa en fazla 12 körüklü araç gerekir. Aynı durum 130Ş hattında da geçerli 36 tane solo otobüse gerek yok, toplamda 6 körüklü 18 solo otobüs yetecektir. Geri kalan araçları da 3'er 5'er dağıtılabilir tüm hatlara, İETT nin 20 tane solo otobüs verdiği hatta bunun sayesinde 5 tane solo otobüs verecek 15 ÖHO girecek. İETT ÖHO ile birlik olup araç, hat planlamasını doğrusal yapması gerekiyor.
Acil ve acil olarak Körüklü otobüs ihalesi açılmalı ilk etapta 200 adet Garajı da belli Kurtköy Garajı ağırlıklı
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren xentr.net adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.