Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Ben şahsen mağdur değilim. Hatta daha iyi oldu. Aynı ilçenin bir mahallesinden diğer mahallesine trafik yüzünden 1 saattte gidemezken şuanki sistem sayesinde çok daha hızlı bir şekilde birden fazla ilçe değiştirebiliyorum. Hemde trafik stresi çekmeden. Umarım bu uygulama sayısı gittikçe artar. Alibeyköyle sınırla kalmaz her bölgede devam eder
ALLAH KORUSUN

Çok mu şey istiyorum. Solo citaroları Avrupa yakasına gönderseler ne var. Ulan kabul kabul otokarları da alın bakın yemin ediyorum. Yani istediğiniz aracı alın. Ama şu solo citaroları bari son kez avrupaya verin. Bu araçlara hiç binemedim şaka gibi.
Citaro G’lerine sahip çıkamıyor avrupa daha. Kadıköy avrupa yakasındaysan gitmesi kolay bir yer zaten

Hali hazırda aktif çalışan bir sistem için insanlar neden enerji sarf etsinki? 500T kısaldı ona bile laf edilmedi. Daha önemli şeylere ses çıkarmayanlar basit hat kapatmalara mı çıkaracak
500T kısaldı laf ettik ama sesimiz duyulmadı ya da artık irfan halkı umursamıyor

Ben isterim ki alternatifler olsun. Neden M7 ve T5'i açtınız diye kimsenin yakasına yapışmıyoruz mesela. Veya neden raylı sistemlere aktarma hatları açtınız diye de söylenmiyoruz. Ana hatları kapatmalarına kızıyoruz. Alternatif yaratmaları gerekirken ben yaptım oldu kafasındalar bu yanlış. Biz burda eşek başı mıyız. Kim bana (halka) sordu😁😔

Trafikte bol şans o zaman 😅 Trafikte otobüste otururak gitmektense metroyla kapıda ezilerek hızlıca gitmeyi tercih ederim. Onun dışında bazı istasyonlarda telefon hiç çekmiyor. Bu sorunun acilen çözülmesi gerek. Özellikle M3'te Bağcılara kadar hiç çekmiyor
Metroda balık istifi seyahat etmektense otobüste oturmak isterim. Hem ikisine de neden sahip olamıyoruz. Metroya pik saatte destek olsun diye bir otobüs hattı açmak zor mu. M7’nin özellikle buna ihtiyacı var

Trafikte bol şans o zaman 😅 Trafikte otobüste otururak gitmektense metroyla kapıda ezilerek hızlıca gitmeyi tercih ederim. Onun dışında bazı istasyonlarda telefon hiç çekmiyor. Bu sorunun acilen çözülmesi gerek. Özellikle M3'te Bağcılara kadar hiç çekmiyor
Yine bunu göze alan vardır ona bakarsanız aktarma merkezine bağlı araçlar trafikte çok bekliyorlar özellikle yaz gelmeden bazı TM hatları Çobançeşme göbekte 10 dk bekliyordu

Ben isterim ki alternatifler olsun. Neden M7 ve T5'i açtınız diye kimsenin yakasına yapışmıyoruz mesela. Veya neden raylı sistemlere aktarma hatları açtınız diye de söylenmiyoruz. Ana hatları kapatmalarına kızıyoruz. Alternatif yaratmaları gerekirken ben yaptım oldu kafasındalar bu yanlış. Biz burda eşek başı mıyız. Kim bana sordu😁😔
Elinde yeterince aracın olmadıktan sonra her metro açıldığında hat kapamak zorunda kalıyorsun. Araç sayın artmadıkça metro entegreli ya hat açamazsın ya da hatları kapatmak zorunda kalırsın. Mevcut araçlar bile çoğu hatlara yetişemiyor şuanki halleriyle. Kaç sefer araç verilememesi sebebiyle iptal oluyor. Ya metro açmayıp otobüsle idare edeceksin ya da metro açıp hatları metroya göre revize edeceksin. Araç sayısı az

Metroda balık istifi seyahat etmektense otobüste oturmak isterim. Hem ikisine de neden sahip olamıyoruz. Metroya pik saatte destek olsun diye bir otobüs hattı açmak zor mu. M7’nin özellikle buna ihtiyacı var
Evet zor sebebi araç sayısının yetersiz olması. Ya metro entegreli hatlar olmayacak ya da metro açmayacaksın

Elinde yeterince aracın olmadıktan sonra her metro açıldığında hat kapamak zorunda kalıyorsun. Araç sayın artmadıkça metro entegreli ya hat açamazsın ya da hatları kapatmak zorunda kalırsın. Mevcut araçlar bile çoğu hatlara yetişemiyor şuanki halleriyle. Kaç sefer araç verilememesi sebebiyle iptal oluyor. Ya metro açmayıp otobüsle idare edeceksin ya da metro açıp hatları metroya göre revize edeceksin. Araç sayısı az
Araçtan çok bir şöför sorunu var İETT’de körüklü ve metrobüs kısımlarında

Körüklülerimizin çoğu garajda yatıyor. Metrobüs ağır araç olarak geçtiği için İETT metrobüs şöförlerini kendi yetiştiremiyor

Araç sayısı az olmasına rağmen filo ve hatları mantıklı yönetemiyorlar

Yine bunu göze alan vardır ona bakarsanız aktarma merkezine bağlı araçlar trafikte çok bekliyorlar özellikle yaz gelmeden bazı TM hatları Çobançeşme göbekte 10 dk bekliyordu
Mesela geçen okumuştum hatta burada paylaşılmıştı. Sabahları trafik oluyor diye araçlar alibeyköyden bile 20 dk geç kalkıyormuş. Kimse kimseyi kandırmasın insanlar küfür ediyor.

Araçtan çok bir şöför sorunu var İETT’de körüklü ve metrobüs kısımlarında

Körüklülerimizin çoğu garajda yatıyor. Metrobüs ağır araç olarak geçtiği için İETT metrobüs şöförlerini kendi yetiştiremiyor
Her ikisinin de sayısı şehirin kalabalığına oranla az.
Mesela geçen okumuştum hatta burada paylaşılmıştı. Sabahları trafik oluyor diye araçlar alibeyköyden bile 20 dk geç kalkıyormuş. Kimse kimseyi kandırmasın insanlar küfür ediyor.
Şuanki kısa hatlardayken bile böyle. Birde uzun hatları düşün. Araç 45 dk rötarlı kalkıyor trafikten

M7 2020'de açıldı. Ana hatlar ise 2024 ortalarında kapandı. Daha önce akılları nerdeydi o zaman. 4,5 yıl sorunsuz çalışan sistem o 10 km hızla giden b**tan T5 tramvayının açılmasıyla mı bozuldu yani. Yapmayın gerçekten yapmayın.

Geri
Üst Alt