Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Çırpıcıda hareket amirliği var peron alanı yeterli gelmiyor ama genişletilme şansı yok çok dar ve yanlış konum seçilmiş peron alanı için, ben Avrupa Yakasını çok bilmiyorum lakin peron alanı geniş yolcunun olduğu bir yere 500L ötelenemez mi? Olimpiyatköy Metro, Kayaşehir Metro, Metrokent vs. Orada nispeten alan arsa müsait gibi duruyor.
Yolun oraya uzaması demek 500L'nin Mahmutbey/MOİ trafiğine takılması demek. Bu da şaka yapmıyorum yolun boş haline göre 1 kavşak için +30dk gidiş +30geliş 1 saat ekleyebilir.

Şu an 500L'de sadece 3 araç var, 500T'de 40 araç bu nasıl oluyor? Bu aktarma-kısaltma ile 500L'nin sadece piyon bir hat olduğu asıl amacın 500T'nin daha fazla tur sayısı yapmasını sağlamak olduğunu görmüş olduk.

130Ş'de 22 araç yetersiz bana göre haftasonları bu hatta şu durumda en az 40 araç olması lazım.

Yolun oraya uzaması demek 500L'nin Mahmutbey/MOİ trafiğine takılması demek. Bu da şaka yapmıyorum yolun boş haline göre 1 kavşak için +30dk gidiş +30geliş 1 saat ekleyebilir.
Mahmutbey kavşağı insanlık suçu olabilir

Konu sahibi
89S -> A-1871 2022 Kent LF

Şuan ise 89A -> A-1716 2025 Kent LF

ile Zeytinburnu ilk duraktan bindim Söğütlüçeşme Köprüsü'ne doğru gideceğim 3 dakika var kalkmasına
2025 model bir araçta terden kilo vermeyi kabul edemiyorum. Eski güleryüz aracı daha serindi. Şoförlere klima açma yasağı değil en düşük ayarda klima açma yasağı gelmeli. Yoksa 2025 model olsa bile en düşükte açıyor. 2 gün önce Beykoz'a gittim saatlerce trafikteydim 2017 model Isuzuda üşüdüm yazıktır yani. Avrupa yakası çok kötü maalesef

132PM Göçbeyli-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtköy Metro (depar olarak Emirli-Kurnaköy’e gidebilir, Yayalar Metro’ya peron yapılırsa oraya uzatılır)

Güzergah: Göçbeyli-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtdoğmuş Yolu Cd.-Ankara Caddesi-Kurtköy Metro

İstanbul Park’ta etkinlik olunca Kurtköy Metro’dan depar sefer düzenlenebilir. Ballıca’dan aşağı inip İstanbul Park’a uğrayıp oradan Göçbeyli’ye gider. Şu an bir tek 133GP geçiyor buradan.

Bu hat ile:
*Pendiğin tüm köyleri tek bir hatta birleştirilir ve metroya kolay ulaşım sağlanır.
*Eğer İstanbul Park’ta bir etkinlik düzenlenirse millet kolayca İstanbul Park’a toplu taşımayla gider.

Sefer sıklığı: 1-1.5 saatte bir, arttırılabilir gerekirse. Gönül isterdi ki LE otobüs çalışsın…
Az evvel iett’de istediğiniz hatlar’da yazdığım mesajı tamamlayabildim. Görüşlerinizi almak için butaya taşıdım

Konu sahibi
2025 model bir araçta terden kilo vermeyi kabul edemiyorum. Eski güleryüz aracı daha serindi. Şoförlere klima açma yasağı değil en düşük ayarda klima açma yasağı gelmeli. Yoksa 2025 model olsa bile en düşükte açıyor. 2 gün önce Beykoz'a gittim saatlerce trafikteydim 2017 model Isuzuda üşüdüm yazıktır yani. Avrupa yakası çok kötü maalesef
Şimdi indim araçtan dışarısı daha serin :D

Sorsan aracın performansı düşüyor 🙄

Avrupa yakasındaki şoförlerin bahanesi bitmez arkadaş halbuki o da terliyor ama işine gelmiyor

Konu sahibi
Sorsan aracın performansı düşüyor 🙄

Avrupa yakasındaki şoförlerin bahanesi bitmez arkadaş halbuki o da terliyor ama işine gelmiyor
89A için Zeytinburnu'na varınca hangi aracın kalkacağına bakmadan gitmiştim. 16:50 seferine baktım sadece saat kaçta diye. Bir an önümde A-1716'nın yeni aracını görünce içimden şöyle dedim "Aha 2025 model araç buz gibi yolculuk beni bekliyor.". Tek bir sorun vardı buz gibi değil cehennem gibiydi :D

Konu sahibi
Başka bir konudaki mesajı başka bir konuda nasıl alıntılayıp yazıyoruz ve birini nasıl etiketleyip yazıyoruz söyleyebilir misiniz arkadaşlar bunları bilmiyorum hala bi ara yazılmıştı ama bakmamıştım oyüzden 🙂

1)
Ekran görüntüsü 2025-08-09 193317.png

2)

Ekran görüntüsü 2025-08-09 193332.png

3)
Ekran görüntüsü 2025-08-09 193335.png

4)

Ekran görüntüsü 2025-08-09 193340.png

Birini etiketlerken de: @İettci

Ekran görüntüsü 2025-08-09 193626.png

@ işaretini koyduktan sonra nickini yazarken altta öneriyor zaten

89A için Zeytinburnu'na varınca hangi aracın kalkacağına bakmadan gitmiştim. 16:50 seferine baktım sadece saat kaçta diye. Bir an önümde A-1716'nın yeni aracını görünce içimden şöyle dedim "Aha 2025 model araç buz gibi yolculuk beni bekliyor.". Tek bir sorun vardı buz gibi değil cehennem gibiydi :D
Hocam plakasını şikayet edin ertesi gün binin bakalım yine açık değil mi

Geri
Üst Alt