Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Bunlar nasıl kurum yok yani yeni hat açarlar faal yapmazlar anca hava cıva mesaj yazarsın hep aynı şey inşaAllah kayyum atanır bu kurum böyle rezalet görmemiştir ayıp ya
Yolsuzluk soruşturması geçiriyor kurumun yöneticileri
Kurumda şu anda iş disiplini sıfır
Ukome karar alır doğru düzgün uygulanmaz

Sıkıntı sadece yönetcilkte değili bütün çalışan Kadrosunu değiştirdi şöförlerde bile büyük değişim var kalite olarak
Bu konuya katılıyorum, bizim eski komşu vardı Nevşehirli Öztaş ÖHO'de daha önce şöför olarak çalışan, geçtiğimiz hafta 133Ş hattında O1141 kodlu İETT otobüsünü sürerken gördüm. İETT kadrosuna geçmiş.

DEĞERLI YOLCULARIMIZIN DIKKATINE 132V NUMARALI HATTIMIZ 9 AĞUSTOS 2025 TARIHINDEN ITIBAREN 132YS VE 132SP OLMAK ÜZERE IKI AYRI HAT OLARAK HIZMET VERECEKTIR. BU HATLAR ARASINDA YAPILACAK AKTARMALAR ÜCRETSIZ OLACAKTIR.
Acaba bu durum 36AS, 76, 76O, 142B, 146 hatlarına gelirmiki acaba çünki bana göre bunrda durak sayısı olarak uzun bi hat çünki.

Acaba bu durum 36AS, 76, 76O, 142B, 146 hatlarına gelirmiki acaba çünki bana göre bunrda durak sayısı olarak uzun bi hat çünki.
36AS eğer ki Sefaköy e metro gelirse kapanır 76 zaten yakında kapanır büyük ihtimalle 76O asla kapanmaz 142B de kapanmaz çünkü hiçbir seferi boş geçmiyor ama Esenyurt a metro gelirse depar sayısı artırılır 146 da maksimum deparları artar

Konu sahibi
Öhoda halen CNGli araçlar var mı
CNG'li cobralar var. Güleryüz Cobra GM-290 LF. Aktif Çalışan CNG'li TCV ise yok

A-1736
A-1737
A-1738
A-1739
A-1740
A-1837
A-1838
A-1839
A-1841
A-1842
A-1843
A-1844
A-1845
A-1846
A-1847
A-1849
A-1850
A-1851
A-1853
A-1854
A-1855
A-1857
A-1859

34 GA XXXX (1855 ve 57 bu plakada değiller) plakalı bunların bir kısmı dizele çevrildi ama sonuçta fabrikasyon CNG'li araçlar

Konu sahibi
nasıl bakıyorsunuz kaç araç calıştığına?

Kimse cevap yazmamış ama bu site aracılığyla düzenli bakarak bulabilirsin veya hat filtreleme kısmına ilgili hattı yazarsan o an görevde olan o hattın araçlarını da görebilirsin

İETT'nin acilen Pendik bölgesindeki hatları ele alması ve düzenleme yapması gerekiyor. Çoğu otobüs hattı ya gereksiz dolanıyor ya da %90 oranında diğer otobüslerle aynı güzergahı takip ediyor. Özellikle en kötüsü Kurtköy/Çamlık/Yenişehir'den merkeze giden hatların neredeyse hepsi Ertuğrul Gazi Mahallesi'nden geçiyor. 2 arabanın yan yana geçemediği evlerin 2 katlı olduğu sokaklarda 4-5 otobüs arka arkaya gelebiliyor.

Daha önce de belediyeye yazmıştım ama dönüş olmamıştı. Yayalar metro istasyonu etrafındaki boş alanlardan birisi İETT garajı yapılıp buradan bütün Kurtköy/Çamlık/Yenişehir hatta Sultanbeyli ve Tuzla'ya metro aktarmalı hatlar açılmalı.
Garajdan kastınız peron mudur? Kurtköy garajı zaten yakın oralara açmazlar çünkü.
Eğer yayalara peron yapılırsa bence bir Emirli-Kurnaköy-Göçbeyli-Yayalar Metro hattı açılabilir.

Garajdan kastınız peron mudur? Kurtköy garajı zaten yakın oralara açmazlar çünkü.
Eğer yayalara peron yapılırsa bence bir Emirli-Kurnaköy-Göçbeyli-Yayalar Metro hattı açılabilir.
Kastım Peron. Veya en azından otobüslerin park edeceği bir alan. Kurtköy garajı Yayalar metroya uzak ve tek ana yol, Ankara Caddesi, sürekli tıkalı bir yol.

Bu arada Tavşantepe Metro, Pendik Köprüsü gibi trafiğin hat safhada olduğu bir yere peron demeye bin şahit isteyen, yol kenarında parklanmadan ibaret olan hatları, Yayalar Metro yada Kurtköy Metroya o kısımda neresi müsaitse büyük bir peron alanı yapılması daha mantıklı olmaz mıydı?
132D, 132E, 133GP gibi Pendik Köy hatları burada son durak yapabilir, Pendik uzatması açıldığında metro ile aktarma yapabilirler, her hattı Pendike, Kartala götürmenin bir anlamı yok artık Pendik Sahil Peronlar, Kartal Sahil Peronlar patlıyor doluluktan, Kartala gelen Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli hatları da Kartal Metroda son bulabilir. Kartal Metro - Kartal arası gerekirse bir hat konulur.

Pendik kısmına yapılacak peron alanına KM11, KM12, KM13, KM17, 130E gibi Tuzla hatları da gelebilir.
130ŞT iptal edilip KM50 olarak Mimar Sinan Şifa Mahallesi ulaşımı sağlanmış olur.
Şu yapılmalı: Maltepe/Kartal ile Sultanbeyli arasında, Pendik'in çeşitli mahallelerinden geçecek, dolanmayan ve paralel hatlar açılabilir. Örneğin:
  • Kartal Sahil - Pendik'in bir mahallesi - Sultanbeyli
  • Kartal Sahil - Pendik'in diğer mahallesi - Sultanbeyli
  • Kartal Sahil - Pendik'in başka mahallesi - Sultanbeyli vs...
Bir de gene bu mahallelerden metroya ring seferleri.
  • Yayalar metro - Pendik'in bir mahallesi
  • Yayalar metro - Pendik'in diğer mahallesi
  • Yayalar metro - Pendik'in başka mahallesi

Son düzenleme:
Çırpıcıda hareket amirliği var peron alanı yeterli gelmiyor ama genişletilme şansı yok çok dar ve yanlış konum seçilmiş peron alanı için, ben Avrupa Yakasını çok bilmiyorum lakin peron alanı geniş yolcunun olduğu bir yere 500L ötelenemez mi? Olimpiyatköy Metro, Kayaşehir Metro, Metrokent vs. Orada nispeten alan arsa müsait gibi duruyor.
Yolun oraya uzaması demek 500L'nin Mahmutbey/MOİ trafiğine takılması demek. Bu da şaka yapmıyorum yolun boş haline göre 1 kavşak için +30dk gidiş +30geliş 1 saat ekleyebilir.

Şu an 500L'de sadece 3 araç var, 500T'de 40 araç bu nasıl oluyor? Bu aktarma-kısaltma ile 500L'nin sadece piyon bir hat olduğu asıl amacın 500T'nin daha fazla tur sayısı yapmasını sağlamak olduğunu görmüş olduk.

130Ş'de 22 araç yetersiz bana göre haftasonları bu hatta şu durumda en az 40 araç olması lazım.

132PM Göçbeyli-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtköy Metro (depar olarak Emirli-Kurnaköy’e gidebilir, Yayalar Metro’ya peron yapılırsa oraya uzatılır)

Güzergah: Göçbeyli-Ballıca-Kurtdoğmuş-Kurtdoğmuş Yolu Cd.-Ankara Caddesi-Kurtköy Metro

İstanbul Park’ta etkinlik olunca Kurtköy Metro’dan depar sefer düzenlenebilir. Ballıca’dan aşağı inip İstanbul Park’a uğrayıp oradan Göçbeyli’ye gider. Şu an bir tek 133GP geçiyor buradan.

Bu hat ile:
*Pendiğin tüm köyleri tek bir hatta birleştirilir ve metroya kolay ulaşım sağlanır.
*Eğer İstanbul Park’ta bir etkinlik düzenlenirse millet kolayca İstanbul Park’a toplu taşımayla gider.

Sefer sıklığı: 1-1.5 saatte bir, arttırılabilir gerekirse. Gönül isterdi ki LE otobüs çalışsın…
Az evvel iett’de istediğiniz hatlar’da yazdığım mesajı tamamlayabildim. Görüşlerinizi almak için butaya taşıdım

Konu sahibi
2025 model bir araçta terden kilo vermeyi kabul edemiyorum. Eski güleryüz aracı daha serindi. Şoförlere klima açma yasağı değil en düşük ayarda klima açma yasağı gelmeli. Yoksa 2025 model olsa bile en düşükte açıyor. 2 gün önce Beykoz'a gittim saatlerce trafikteydim 2017 model Isuzuda üşüdüm yazıktır yani. Avrupa yakası çok kötü maalesef
Şimdi indim araçtan dışarısı daha serin :D

Geri
Üst Alt