Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

2026 yılı icin;

İBB toplam bütçesi: 440 milyar TL

İETT bütçesi: 70 milyar TL

2025 yılı İETT bütçe açığı: -14 milyar TL...

Bütçe açığı ile alakalı İrfan Demete eleştiriler gelmiş.
O da ücretsiz kartlar ve benzin parası vs sübvanse ediliyor demis: Kaynak_yandex

Asıl Rayli sistem bütçesini merak ediyorum... Umarım iyi bi oranda olur
Bu bütçe açıkları ekonomik kriz oldukça artıcak ve ücretsiz kart olayı devam ettiği sürece daha çok zarar edicek

Pendik-Kadıköy dolmuşuna bindim geçen hafta. Şöförün ve yancı koltuğunun orada 3 poşet toplam 25 kg bulgur var. Bunu birine verecekti fakat telefonla aramış aramış bulamamış. Küçükyalı Marmaray’ı geçtik. bu aradığımız adamı karşı şeritte kendi dolmuşunu sürerken bulduk. İkimiz de durduk. Şöför araçtan inip Poşetlerden birini diğer dolmuşa verdi. Yancı koltuğundaki adam vermek istedi de kendim veririm dedi. Hatta ben bundan yararlanıp şöför kokpitini çektim de kameram bozuk olduğu için kötü çektim.

Şimdi olayı Avrupa yakasından ayıran en büyük detayı söylüyorum: Kimse korna çalmadı. Arkamız boştu diğer şeritteki dolmuşu da beklediler.

10 dakika geçti bindiğimden beri ve hep tekim. Şaka gibi.

IMG_5719.jpeg

IMG_5720.jpeg

IMG_5721.jpeg

IMG_5723.jpeg

Konu sahibi
2030'da İstanbul'da insallah minibus denen bir ulaşım sistemi kalmaz...

Hepsinin güzergahlarina cadde tramwaylari yapılır umarım🙏

Suanki metrolar bittiğinde direkt tramway inşaatlarına başlanmali...
Minibüs sistemi yine olsun her ne kadar nefret etsem de fakat Karsan Atak, Isuzu Novociti gibi kısa araçlarla mahalle aralarında dolaşmalı. Otobüsler her zaman mahallelere giremeyebiliyor

İlk defa boş Otobüs görüyorum İstanbulda
TM7 hiç bir amaca hizmet etmiyor. Perondan çıkarken en fazla bindiğini gördüğüm kişi sayısı 2 (şöför dahil değil)

Çoğu zaman boş gidip boş geliyor. İETT bu hattı kapatsa kimsenin ruhu duymaz. Güzergahının çoğu başka bir tm hatla çakışıyor.

26 serisi de nispeten boştur keza.

2030'da İstanbul'da insallah minibus denen bir ulaşım sistemi kalmaz...

Hepsinin güzergahlarina cadde tramwaylari yapılır umarım🙏

Suanki metrolar bittiğinde direkt tramway inşaatlarına başlanmali...
Minibüs denen ulaşım sisteminin kalmaması için ilk önce Kağıthane’nin baştan inşa edilmesi lazım. 12M’ye pek uygun değil İstanbul özellikle mahalle aralarında

TM7 hiç bir amaca hizmet etmiyor. Perondan çıkarken en fazla bindiğini gördüğüm kişi sayısı 2 (şöför dahil değil)

Çoğu zaman boş gidip boş geliyor. İETT bu hattı kapatsa kimsenin ruhu duymaz. Güzergahının çoğu başka bir tm hatla çakışıyor.

26 serisi de nispeten boştur keza.
Şimdiye kadar en yakın 48U'nun son seferinde ben-2.yolcu-şoför şeklinde oldu. Garip bir andı. D:

Ben şahsen 26 ve 26B'yi hiç boşa yakın görmedim diğerleri ile hiç karşılaşmadım.
TM7 ara yolcu almıyor mu metrolar arası? Ya da pik saatlerde rahatlama olarak mı görev görüyor? (Yoksa torpilbeyköyün torpilli olması mı?)

Şimdiye kadar en yakın 48U'nun son seferinde ben-2.yolcu-şoför şeklinde oldu. Garip bir andı. D:

Ben şahsen 26 ve 26B'yi hiç boşa yakın görmedim diğerleri ile hiç karşılaşmadım.
TM7 ara yolcu almıyor mu metrolar arası? Ya da pik saatlerde rahatlama olarak mı görev görüyor? (Yoksa torpilbeyköyün torpilli olması mı?)
26’yla akşamleyin en fazla 4 yolcu gitmiştik ama çoğunda 2 kişiydik.

26B biraz daha fazlaydı

TM7’ye bir insanın bindiğini görmedim. O gördüğüm iki kişi nereden geldi onu da bilmiyorum. TM14, 16 gibi pik saatler haricinde boş bir hat olabilir

Onun yerine metro kullanmak daha mantıklı Alibeyköy ile Çırçır bir durak

Geri