Tema düzenleyici

İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Konu sahibi
Atatürk Mahallesi'ndeki ışıklar kaldırılmış ben de gördüm.Peki arayı bariyerle kapatırlar mı ?
Geçen gün fotoğrafları paylaşmıştım. Bariyerleri söküyorlardı

Öyle'de zaten ama 146'nın araclarıda berbat A-1539 ve A-1663 hariç
O iki araç da arızalanıyor. 146'ya hiçbir araç dayanmıyor.

Bazen sefere yetişemiyorlar; bazen seferde iken kapıları açık gidiyoruz, yol uzun olduğu için şoför kapıları kapatmayı unutuyor ya da kapattım sanıyor, kapı açma kapama düğmesine iki defa basmış. Bazen de motordan garip sesler çıkıyor, bazen de titreye titreye...

146'ya en iyi çalışabilecek araç Hibrit Conecto gibime geliyor. Onu da alan sayılı. B-243, C-422, A-916, C-969

Konu sahibi
Cidden 146 hattı Araç sağlamlık testi hattı gibi. Ring olmasa sorun olmazdı da ring olması sebebiyle dinlenmeden 4+ saat motorun çalışması yoruyor araçları.

Acaba Yeni Conecto, Isuzu, Yeni nesil Güleryüz, BMC Procity TR Plus gibi bölgede çalışmayan markalar olsa dayanabilirler miydi

O iki araç da arızalanıyor. 146'ya hiçbir araç dayanmıyor.

Bazen sefere yetişemiyorlar; bazen seferde iken kapıları açık gidiyoruz, yol uzun olduğu için şoför kapıları kapatmayı unutuyor ya da kapattım sanıyor, kapı açma kapama düğmesine iki defa basmış. Bazen de motordan garip sesler çıkıyor, bazen de titreye titreye...

146'ya en iyi çalışabilecek araç Hibrit Conecto gibime geliyor. Onu da alan sayılı. B-243, C-422, A-916, C-969
Bunlar nasıl yeni otokarlar anlayamadım ben iyi yenilerde

146 bölgesine özel değil 2025 Otokarlar arızaya meyilli araçlar. A-1820 sürekli motor arızası veriyordu. Diğer bölgelerde de bu durum mevcut
Biliyorum modelde değiştirmiyorlar tasarım olarak birde Cummins kullanıyorlar hala.Mesela bizim bölgedeki A-1672 2024 OTOKAR ama hiç arıza verdiğini görmedim

20220517_204117.jpg
Ekran Alıntısı.PNG

17 Mayıs 2022

Konu sahibi
Sanmam. 76O dikey, M1B yatay bir hat. Çok fazla örtüşmüyorlar. O bölgeye başka bir raylı sistem düşünülmedikçe orada hatlar etkilenmez.
Bencede 76O Otogar bağlantısı, işçi kesimi, alışveriş tayfa, okul tayfa gibi etmenlerden dolayı asla kapatılacağını düşünmüyorum

Bencede 76O Otogar bağlantısı, işçi kesimi, alışveriş tayfa, okul tayfa gibi etmenlerden dolayı asla kapatılacağını düşünmüyorum
76O’yu geç M3 ve M9’un 98, 98S, HT20 gibi hatları bitireceğini de düşünenler vardı, elbette bazı yolcuları raylı sisteme yönlendirmiştir ama genel olarak güzergah örtüşmediğinden hatlar eskisi gibi devam etti.

Konu sahibi
76O’yu geç M3 ve M9’un 98, 98S, HT20 gibi hatları bitireceğini de düşünenler vardı, elbette bazı yolcuları raylı sisteme yönlendirmiştir ama genel olarak güzergah örtüşmediğinden hatlar eskisi gibi devam etti.
Kesinlikle bende aynı fikirdeyim.

Metro açılınca insanlar şöyle düşünüyor. Bu hattın ilk veya son durağı metroya geliyor o zaman kapatırlar. Fakat 98S, 98, HT20, 76O gibi hatlar metroyu bırak minibüsün zor girdiği mahallerlerden geçerek ilk ve son duraklara gittikleri için en fazla kısaltılma olabilir ama ben kısaltılacağını da sanmıyorum.

Sadece H-3 hattı M11 ile veda edilebilir. Zaten çok fazla durağı olan bir hat değildi

Kesinlikle bende aynı fikirdeyim.

Metro açılınca insanlar şöyle düşünüyor. Bu hattın ilk veya son durağı metroya geliyor o zaman kapatırlar. Fakat 98S, 98, HT20, 76O gibi hatlar metroyu bırak minibüsün zor girdiği mahallerlerden geçerek ilk ve son duraklara gittikleri için en fazla kısaltılma olabilir ama ben kısaltılacağını da sanmıyorum.

Sadece H-3 hattı M11 ile veda edilebilir. Zaten çok fazla durağı olan bir hat değildi
Doğrudan aynı güzergaha hitap etse bile neticede duraklar arası mesafe aynı olmuyor. Örneğin BN1, Marmaray’a rağmen hala çalışıyor.

T5 açılınca birçok Eminönü hattı kapansa da 99A hâlâ duruyor. Aslında isteseler kısaltabilir de ama bir yandan da T5’i yedekliyor.

Konu sahibi
Doğrudan aynı güzergaha hitap etse bile neticede duraklar arası mesafe aynı olmuyor. Örneğin BN1, Marmaray’a rağmen hala çalışıyor.
Evet kesinlikle en büyük örneği BN1'dir. Küçükçekmece Marmaray - Eminönü arasında kalan güzergahı marmarayla neredeyse birebir aynı.

Fakat olay yine en başta dediğime geliyor. Halkalı meydan, yenidoğan, istasyon mahallesi, bezirganbahçe, kanarya, soğuksu gibi küçükçekmece'nin mahallerden geçtiği için bu hatta da dokunamazlar.

Dokunmak yerine depar açtılar Halkalı Meydan - Halkalı Marmaray arasında dönüyor araçlar

Geri