Tema düzenleyici

İstanbul İETT Hat Sohbetleri

336E - 36A - 36V vb. hatların güzergahı değişip Cevatpaşa'dan geçmediği gün yok akşam vakitlerinde.Bir ara burdan geçene binmeye çalışacam özellikle 36V'yi istiyorum ama şoför almaz diye korkuyorum. @Semih alır mı sence
Bir keresinde 50A, 50P yol çalışmasından ötürü mü ne, Silahtarağa’dan gidiyordu. Fil Köprüsü’nde bir tane 50A’nın yolcu aldığına şahit olmuştum

Tamam taşıdım şimdi rahat olabiliriz. Doğru o da var fakat direkt önünde indirenleri saydım. Onu da sayarsak 5 AVM, 1 Otogar, bir sürü metrobüs durakları (Sefaköy - Avcılar arasındaki hepsi), Bir sürü lise, ikitelli garajı falan derken baya yoğun hat. Hep derim Avrupa yakasının 500T'si 76O'dur diye
Ben 146T derdim. Bu yakada yaşamış herkes bence bir kere bile olsa binmiştir bu hatta :D

Konu sahibi
@marmaray bağımlısı 4. Levent'e gitmişken E-3'ü denemek istiyorum

Fakat şuan aktif çalışan 8 araç var 6 tanesi Güleryüz

C-1813 -> 2015 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1814 -> 2015 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1831 -> 2018 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1838 -> 2017 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1840 -> 2017 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1848 -> 2015 Isuzu Citiport
C-1878 -> 2013 Mercedes-Benz Conecto
C-1939 -> 2017 Güleryüz Cobra GD-272 LF

Bu senaryoda Isuzu'yu denk getirebilirsem yarın denemek isterim

@marmaray bağımlısı 4. Levent'e gitmişken E-3'ü denemek istiyorum

Fakat şuan aktif çalışan 8 araç var 6 tanesi Güleryüz

C-1813 -> 2015 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1814 -> 2015 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1831 -> 2018 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1838 -> 2017 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1840 -> 2017 Güleryüz Cobra GD-272 LF
C-1848 -> 2015 Isuzu Citiport
C-1878 -> 2013 Mercedes-Benz Conecto
C-1939 -> 2017 Güleryüz Cobra GD-272 LF

Bu senaryoda Isuzu'yu denk getirebilirsem yarın denemek isterim
İnşallah denk getirirsiniz. Acaba hattı gerçekten Ekspres bulacak mısınız? Kurtköyü beğenirsiniz umarım

Aslında dönüşümü merak ediyorum. E-3 ile gidip E-3 ile mi dönsem yoksa başka bir yol mu bulsam Sabihadan
Pendik köy hatları veya 132,132H ile Pendik YHT’ye inebilirsiniz. Denk getirebilirseniz ekspres olmayan E-3’ü deneyimleyebilirsiniz (122H)

Hatta eğer eve dönmek için belirli bir zaman sınırınız yoksa 16S ile Harem’e/Uzunçayır Metrobüs’e geçebilirsiniz. Kartal cezaevi gibi meşhur yerlerden gçeiyor

Kurtköy’de gezmek isterseniz UM73 viaporta gidiyor, çarşı falan gezmek istiyorsanız herhangi biri olur

Son düzenleme:
Bir 76O klasiği. Acaba kalkış saatine yetiştiği bir gün olur mu?

IMG_4818.jpeg

bu İETT ye ne desem bilemiyorum amaçları nedir gerçekten merak ediyorum,50b yi bictikleri gibi şimdide 50y yi bicmisler yarım saatte bire dusurmusler seferleri ya arkadaş bölgeden tek hat Yenikapı aksaraya giden dersiniz nedir böyle yapıyorsunuz minibüslerde kalktı zaten madem böyle yapıyorsunuz neden bu aktarma sistemi geldi birde hangi hattı acarlarsa açsınlar şöyle diyorlardı daha fazla sefer imkanı fıkra bu kadar

bu İETT ye ne desem bilemiyorum amaçları nedir gerçekten merak ediyorum,50b yi bictikleri gibi şimdide 50y yi bicmisler yarım saatte bire dusurmusler seferleri ya arkadaş bölgeden tek hat Yenikapı aksaraya giden dersiniz nedir böyle yapıyorsunuz minibüslerde kalktı zaten madem böyle yapıyorsunuz neden bu aktarma sistemi geldi birde hangi hattı acarlarsa açsınlar şöyle diyorlardı daha fazla sefer imkanı fıkra bu kadar
G.O.P.-Aksaray dolmuşu duruyor diye biliyorum. 50Y’yi yarım saate düşürmeleri oldukça sinirlendirdi beni. Bir zamanlar sefer sıklıkları çok kötü olan 50K yüzünden ya 48A ya da son zamanlarda buna biniyordum
(yanlış anlaşılmasın bu hattı marmaray aktarması açısından gram özlemiyorum takıldığı trafik yüzünden evden erken çıkmama rağmen gitmem gereken yere 1 saat civarı geç gitmiştim)

Ama bu hat uğruna ne hatlar biçildi, şimdi yaptıkları oldukça anlamsız. Madem yenikapı’ya şöförler gitmek istemiyor, açılsın Alibeyköy-Aksaray, Aksaray’dan ring yapsın. Güzergahı 50Y ile aynı olmasın. Ya da bu hattın yükünü alabilecek hatlar açılsın. Kağıthane-Yenikapı hattı önermiştim. Aşağıya onu ve ibrahimin onun üzerine önerisini alıntılayacağım.
birtek Taksim,sişli ve Beşiktaş hatlarının seferleri sık arkadaş insanlar sadece o taraflara gitmiyor ki aksaray,Yenikapı tarafında çalışan bir sürü insan var hastanelere giden insanlar var
50V de sabahları bayağı sık. 50Z, 50D de sıklar.

Son düzenleme:
46Y Kağıthane-Yenikapı
Sefer sıklığı: 30 dakikada bir (gerekirse düşebilir)

Kağıthane Metro- İmrahor Caddesini takip eder.-Haliç Parkı- Buradan sonra 47A güzergahında gider

Bu hat sayesinde:
-Kağıthanedekilere daha kolay bir Yenikapı alternatifi olur.
- Kağıthanedekiler diplerindeki Doğu Beyoğlu için, Sütlüce için Alibeyköy’e sürüklenmez

Hamidiye'den başlasın. Hem 44B ve 39Ç'nin yerini tutar hem de 48T+M2'den kurtarabilir.

Ayrıca 46T'nin 3 yıllık sefer süresine de güzel alternatif

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki trafikten ötürü olabilir. Özellikle garanti olarak Yenikapı İSKİ durağının oralarda takılıyorsun
birde gece 00:10 da alibeykoyden yenikapi seferi var kim gider arkadaş o saatte yenikapıya tam tersi oradan alibeykoye koysanıza seferi

birde gece 00:10 da alibeykoyden yenikapi seferi var kim gider arkadaş o saatte yenikapıya tam tersi oradan alibeykoye koysanıza seferi
Her iki taraftan da olmalı. Gece seferleri ne kadar mantıksız güzergahta olursa olsun gereklidir

Unutulmamalıdır ki gece otobüse binen her birey taksiciden kurtulmuş bir bireydir

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt