Tema düzenleyici

İran'da Rejim karşıtı Ayaklanma

İran'a saldırıda Türkiye için sesini çıkarma tehdidi gelmiş. Hatta Hakan Fidan da sivrildi diye Hakan Fidan / İbrahim Kalın değişikliğine gidilecek gibi görünüyor.
Rubio, Hakan Fidan ile çok ters düşüyor.

İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 29'a yükseldiğini bildirdi.​

Türkiye Suriyeyi aldı. İranıda alamazmı?
Türkiye Suriye'yi vs almadi kim diyor böyle popülist şeyleri??

Ukrayna savaşı yüzünden Rusya askerlerini suriyeden çekince rejim çöktü abd ve Ukrayna sayesinde oldu her şey...

Ki irani nasil alıcaksın??
İranla bi bağlantımiz yokki...

İrani İsrail alır ancak tüm rejim hedeflerini vurup hamaney'i oldururse

Ne kadar aptalca. İran'da ekonomik sorunda kimse açlıktan ölmez. En fazla aç kalırsın. Niye eylemde ölüyüm ????
Açlıktan ölmeyi neden bir ekonomik sınır olarak bakıyorsunuz ki? Halk refah içinde yaşamıyorsa istediğini alamıyorsa sorun vardır. İlla halkın açlıktan ölmesi mi gerekiyor. Açlıktan ölen halk varsa zaten devlet, görevini yapamayan hasta bir devlettir. Açlıktan ölmen için durumun Afrika Ülkeleri kadar fakir ve sömürge altında olmalı. Bu zenginlikte açlıktan ölebiliyorsan zaten ortada bir sorun vardır.

Ayrıca boş yaşayıp boş ölmektense bir amaç uğruna ölmeyi yeğlerim. Tarih amacıyla ölenleri yazar

Son düzenleme:
Türkiye Suriye'yi vs almadi kim diyor böyle popülist şeyleri??

Ukrayna savaşı yüzünden Rusya askerlerini suriyeden çekince rejim çöktü abd ve Ukrayna sayesinde oldu her şey...

Ki irani nasil alıcaksın??
İranla bi bağlantımiz yokki...

İrani İsrail alır ancak tüm rejim hedeflerini vurup hamaney'i oldururse
İran'da yaşayan Türk sayısı hakkında bir fikriniz var mı?

Konu sahibi
İran'ın çoğunluğunu Türk ve Kürtler , farslar oluşturuyor
Kuzey eyaletinde Türkler yaşıyor ama Türkiye türkleri degil azerbaycan türkleri onlar...

Bizimle hiçbir bağı yok yani iranın. Rejimi değişikligini ancak abd-israil yapar. Önümüzdeki günler gorecegiz nolucak...
O eyaletler ayaklanabilir rejime karşı.

Daha sonra devletlerini kurarlar

Açlıktan ölmeyi neden bir ekonomik sınır olarak bakıyorsunuz ki? Halk refah içinde yaşamıyorsa istediğini alamıyorsa sorun vardır. İlla halkın açlıktan ölmesi mi gerekiyor. Açlıktan ölen halk varsa zaten devlet, görevini yapamayan hasta bir devlettir. Açlıktan ölmen için durumun Afrika Ülkeleri kadar fakir ve sömürge altında olmalı. Bu zenginlikte açlıktan ölebiliyorsan zaten ortada bir sorun vardır.

Ayrıca boş yaşayıp boş ölmektense bir amaç uğruna ölmeyi yeğlerim. Tarih amacıyla ölenleri yazar
Abi adam öldü öldü.
İran, dünyanın en zengin ülkesi olsa bile göremeyecek.

Seni Filistin davasında İsrail kasabı

Kaç kere öldün hocam. Türkiye'de eylemler oldu. Kaçında en öndeydiniz ?

Kürt deyince disslike atarsınız zaten
O yüzden atmadım bilgi yanlış diye attım.

Binlerce yıllık Fars devletinde çoğunluğu başkaları yaşıyor demissin...

Bir devletin yıkılması güzel bı şey değil iç savaş, büyük göçler olabilir;

ayrıca insanların devletinin yıkılmasını istemek ahlaksızlıktır...

İnsanlar sadece rejim değişsin, demokrasi ile seçelim devlet yöneticilerini istiyo..

dünyanın en zengin ülkesi olsa bile göremeyecek.
Askerleri düşün. Ülkenin kurtuluşunu göremeyeceklerine rağmen savaştılar. Senin mantığına göre askerler neden ölüyor? Zaten ülkenin kurtulduğunu göremeyecekler. Mesela Atatürk, sağlığı uğruna Hatay meselesi ile uğraştı ama alındığını göremedi. Şimdi boşa mı gitti Atatürk'ün Hatay fikri. Kendisi göremedi ama halkı gördü
Seni Filistin davasında İsrail kasabı Kaç kere öldün hocam.
Kendi ülkemin sorunlarınla ilgilenmeyi yeğlerim. Dünyaya açılırsak Bunun Ukraynası, Rusyası, Filistini, İsraili, Doğu Türkistan'ı her yerde masum insanlar suçsuz yere öldürülüyor.
Baktım ortalama çoğunluk Farslar ve Azerilermiş.

İran'daki başlıca etnik gruplar şunlardır: Farslar (%65), Azeriler (%16), Kürtler (%7), Lurlar (%6), Araplar (%2), Beluçlar (%2), Türkmenler (%1), Kaşkai ve diğer Türkler (%1), Ermeniler, Aşuriler ve Gürcüler (%1'den az).

Bunlar asker değildi. Maaşlı işçi değiller.
Eyleme katılıp öldüler.
Tamamen gerizekalılık.
Madem öleceksin git lideri öldür, seni de öldürürler ama olsun. (Ölenlere diyorum)

Her şey oyun hocam. Şu an Türkiye'de muhalefet halkı sokağa falan çağırıyor. Kendileri evlerinde kahve yudumlayarak sıcak sıcak oturup izliyorlar.

Konu sahibi

Binlerce yıllık Fars devletinde çoğunluğu başkaları yaşıyor demissin...

Bir devletin yıkılması güzel bı şey değil iç savaş, büyük göçler olabilir;

ayrıca insanların devletinin yıkılmasını istemek ahlaksızlıktır...

İnsanlar sadece rejim değişsin, demokrasi ile seçelim devlet yöneticilerini istiyo..
Sonra farslar sitede yazdım

Geri