Koku konusunu başka başlıkta konuşsak iyi olur.
İkitelli Citaro'ları 142B ve 79B'den vazgeçmiyorlar.
İkitelli Citaro'ları 142B ve 79B'den vazgeçmiyorlar.
142B'de çalışmasa keşke yoğun bir hatİkitelli Citaro'ları 142B ve 79B'den vazgeçmiyorlar.
Mercedes Benz E ATAİşte Karşınızda İETT Filosundaki Tek Elektrikli Otobüs*
2000. Mesajım ve Binbaşı Rütbesi Hayırlı Olsun
Bildiğiniz gibi İETT, 2024 yılının başlarında bir adet Mercedes-Benz Citaro aracını test olarak elektrikliye dönüştürdü. O araç da 34 TN 2298 plakalı M2234'tü. Bu araç neredeyse 20 yaşına girecek. Filodan çıkarılmaya aday olan bu araç 2023'ün sonlarına doğru sinyalini kaybetti. Ama 2024'ün başlarında kodu E1000 şeklini aldı. Yani dizel olan o Citaro elektrikliye dönüştü.
İlk olarak 28T hattında pilot olarak göreve başlayan bu araç daha sonra 55T ve 25E hatlarında da görev yaptı. Arada uzun süre seferlere ara veren bu otobüsü 28T hattında yakaladım.
Bu araçta meydana gelen değişimler şunlar:
1- Motoru dizelden elektrikliye dönüştü. Yani artık daha rahat, sessiz ve konforlu sefer yapıyor.
2- Ayna sistemi artık Kameralı oldu. Ayna bakımları artık daha kolay olacak.
3- Talebası Gobra iken önü renkli Polaris tabela ile değiştirildi. Ancak ön tarafındaki biraz küçük olmuş sanki.
4- Sarı boyamanın üstüne mavi, yeşil kaplama yapıştırılmış.
5- Ayrıca boyaları soyulan tutma direkleri yeniden yeşile boyanmış. Ancak önceki yeşile göre birazcık daha açık yeşil.
6- Araç içindeki ekranlar yenilenmiş. Ön tarafındaki tek olan Tochi marka yerine İBB'nin İSBAK ekranı takılmış. Eski ekran Duracak yazısının önünde iken yeni ekranlar, aracın orta tarafında.
7- Aracın kodu M2234'ten E1000 oldu.
8- Koltuk desenleri yine eskisi gibi. Yenilenmiş.
9- Araca düzenli olarak temizlik yapılıyor.
10- Ve çok daha fazla değişim...
Bunların devamının geleceği belirsizliğini koruyor. İddialara göre gelecek ama kesin bir bilgi henüz için yok.
8 Ekim 2025 tarihinde Topkapı'da yakaldığım 28T hattında seferini tamamlayan E1000 kodlu aracı en net şekilde çekebildim.
28T -> M2234 (E1000)
Ekli dosyayı görüntüle 85596Ekli dosyayı görüntüle 85597
8 Ekim 2025 - Topkapı
*Elektrikli Minibüsler de var ama ben onları saymadım.
146'yı görünce beynim otomatik olarak 146T okumuş. Sen diyince fark ettim. 146'ya nasıl dayansın 2006 model CitaroEkleme:
Bir de çok uzun güzergahı olan 146 hattına vermişler. Nasıl arıza vermemiş, ben ona hayret ettim.
Bayağı molalı çalışıyor ama bakamayan bir garajda146'yı görünce beynim otomatik olarak 146T okumuş. Sen diyince fark ettim. 146'ya nasıl dayansın 2006 model Citaro
Sorun molalı çalışması değil aralıksız o kadar çalışması. Trafikli bir günde verilince bazen o mola bile yetmiyor. 5-10 dakikada geri kalkıyorBayağı molalı çalışıyor ama bakamayan bir garajda
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.