Tema düzenleyici

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
50F hattı çok gereksiz, zaten Zincirlikuyu'dan kalkıp aynı güzergahı kullanan 50Z hattı varken neden birde 4.Levent'ten kaldırıyorlar otobüs???? Sonra Alibeyköy torpilli dedik diye tartışıyoruz. En ufak hat artırım talebimize ret veriyorlar, körüklü araç vermiyorlar ama Alibeyköy deyince akan sular duruyor. İmkanım olsa da haritadan silsem Alibeyköy denen iğrenç çarpık kentleşmeyi.
Beyoğlu-Şişli-Beşiktaş bölgesine açılmış sekiz adet Alibeyköy kalkışlı hat var: 50C ve 50S (Şişli), 50N (Taksim Harbiye), 50T (Taksim Gümüşsuyu), 50M (Mecidiyeköy), 50L (Beşiktaş Peronlar), 50F (4. Levent Metro) ve 50Z (Zincirlikuyu Metrobüs).
Bu bölge için temelde iki hat yetiyor:
50T Alibeyköy Metro - Halıcıoğlu - Kasımpaşa - Şişhane - Taksim - Harbiye - Şişli - Mecidiyeköy - Yıldız - Beşiktaş (Alibeyköy Metro - Taksim/Beşiktaş) (C, D, M, N, S ve T'nin yerine). Şu anki 50L de 50T-1 (Alibeyköy Metro - Tünel/Beşiktaş) olur.
50Z Alibeyköy Metro - Vadistanbul - 4. Levent Metro - Zincirlikuyu Metrobüs (Alibeyköy Metro - 4. Levent/Zincirlikuyu) (F ve Z'nin yerine)
Ayrıca 50D ve 50H da birleştirilerek tek bir 50H (Alibeyköy Metro - İstinye Ünv. - Atlas Ünv. - Vadistanbul - Hacıosman Metro) hattı oluşturulabilir.

Beyoğlu-Şişli-Beşiktaş bölgesine açılmış sekiz adet Alibeyköy kalkışlı hat var: 50C ve 50S (Şişli), 50N (Taksim Harbiye), 50T (Taksim Gümüşsuyu), 50M (Mecidiyeköy), 50L (Beşiktaş Peronlar), 50F (4. Levent Metro) ve 50Z (Zincirlikuyu Metrobüs).
50T Alibeyköy Metro - Halıcıoğlu - Kasımpaşa - Şişhane - Taksim - Harbiye - Şişli - Mecidiyeköy - Yıldız - Beşiktaş (Alibeyköy Metro - Taksim/Beşiktaş) (C, D, M, N, S ve T'nin yerine). Şu anki 50L de 50T-1 (Alibeyköy Metro - Tünel/Beşiktaş) olur.
50Z Alibeyköy Metro - Vadistanbul - 4. Levent Metro - Zincirlikuyu Metrobüs (Alibeyköy Metro - 4. Levent/Zincirlikuyu) (F ve Z'nin yerine)
Ayrıca 50D ve 50H da birleştirilerek tek bir 50H (Alibeyköy Metro - İstinye Ünv. - Atlas Ünv. - Vadistanbul - Hacıosman Metro) hattı oluşturulabilir.
50S oranın en yoğun hattı okmeydanı, perpa, Okmeydanı hastanesi bütün yoğun yerlerden geçiyor mümkün değil kaldırılmaz ,, 50D yi yanlış yazdın sanırım alakasız rota Ayazağaya gidiyor

50D ne kadar Ayazağa - Alibeyköy olsa da daha çok Kağıthane - Vadi - Ayazağa gibi çalışıyor. Otobüs Kağıthane Metro'ya kadar bomboş ve Vadi yolcuları dolduruyor. Yani 50H ile neredeyse alakasız bir hat. Bence K3 Kağıthane Metro - Ayazağa olmalı ve 41Y'yi Ayazağa-Vadi-Kağıthane-Hasköy-Kulaksız-Yenikapı rotasından yeniden açılmalı.

50S oranın en yoğun hattı okmeydanı, perpa, Okmeydanı hastanesi bütün yoğun yerlerden geçiyor mümkün değil kaldırılmaz ,, 50D yi yanlış yazdın sanırım alakasız rota Ayazağaya gidiyor

50D ne kadar Ayazağa - Alibeyköy olsa da daha çok Kağıthane - Vadi - Ayazağa gibi çalışıyor. Otobüs Kağıthane Metro'ya kadar bomboş ve Vadi yolcuları dolduruyor. Yani 50H ile neredeyse alakasız bir hat. Bence K3 Kağıthane Metro - Ayazağa olmalı ve 41Y'yi Ayazağa-Vadi-Kağıthane-Hasköy-Kulaksız-Yenikapı rotasından yeniden açılmalı.

Doğrudur. 50D-50H ikilisini Ayazağa ve Hacıosman Sarıyer'de ve baştaki Alibeyköy-Ali Sami Yen kompleksi güzergâhları örtüşüyor diye yazdım. 41Y yeniden açılabilir. 50S (Okmeydanı-Hastane-Perpa için) kalabilir. Bir de Beyoğlu-Şişli-Beşiktaş bölgesinde bu kadar fazla Alibeyköy hattı var diye ilk birleştirmeyi önerdim.

iett Şişli kağıthane dolmuşlarını dönüşüme geçirip 50C yapmalı onlarda aliveyköye yakın bir yerde peronumsu bir alanları var diye biliyorum

50Z dolaşmadan gidiyor 50F gibi boş boş dolaşmıyor stadın etrafını 50Z nin görevi başka ayrıca zincirlikuyuya gidiyor
Katılmıyorum 50F yi zincirlikuyudan başlatsınlar vadiden üniversitelerden ve çamlıvadiden geçiyor en azından, 50Z nin hiçbir amacı yok milleti leventten Alibeyköye taşıyor sadece

Arkadaşlar vadide güzeldir beykozda uzatmayın boşverin her yerde ulaşım problemi var çözüm yok
Alibeyköy bir ara çok kullanmış biri olarak söylim saçma bir aktarma merkezi bütün her yer alibeyköy geliyor ama M7 metrosuna kimse binemiyor alibeyköy den ne anlamı kaldı Tm15 Tm17 alibeyköy ileti ellerine Tm17 kazımkarabekir Tm15 yenimahalle metro aktarma verse hem yorgunluğu dağıtır hemde aynı araçla çok sefer yapar planlama yok İETT benim şahsi fikrim kimin tanıdıgı varsa oraya boşta olsa çok otobüs veriyor planlama projelendirme vs hiç bir şey yok

Şuan genel olarak sorarsanız İstanbul'da kaldırılan minibüs lerin (taksi 🚕 olan) yerine ve şehrin gelişmesine bağlı en az 1500 adet 12 metre otobüs alsa 3000 şöför alsa şuanki durumu zor toplar o yüzden tartışmanıza gerek yok

Hatların kısaltılmasının amacıda belli araç yok şöför yok bu sebeple hatları kısaltalımda insanlar çok zannetsin
Çözüm yok çözüm siyasi kimse taraftarı değilim ama İETT metro istanbul bu güne kadar görmediği derecede kötü yönetiliyor
T4 tramvayına kimse binemiyor
Bu bahsettiğim saatler iş okul en önemli saatler

İnşallah çözülür yoksa bu durumda geleceğimiz çok parlak görünmüyo

22d istinye dereiçi istinye merkez istinye bayırı istinye park maslak sanayi mahallesi 4.levent levent zincirlikuyu metrobüs balmumcu beşiktaş kabataş

Konu sahibi
Beykoz'dan Ataşehir'e nasıl ulaşım olmaz yahu? Düşünüyorum çok saçma geliyor. Beykoz'a yeni bir hat açılacaksa bu ilk Ataşehir hattı olmalı. Hattın adı da 15AB olmalı. Güzergahı Ortaçeşme-Paşabahçe-Kanlıca-Kavacık-Finanskent-Batı Ataşehir diye devam etmeli varsa Ataşehir'de bir peronda son durak yapmalı yoksa Bostancı'ya devam etmeli ya da Ataşehir'in içinden Ümraniye'ye gitmeli. 15SD muadili gibi düşünün.

Aslında fulyadan cevahire ring otobüs olmalı 15 dkda bir servislerde çok sıra oluyor

Beykoz'dan Ataşehir'e nasıl ulaşım olmaz yahu? Düşünüyorum çok saçma geliyor. Beykoz'a yeni bir hat açılacaksa bu ilk Ataşehir hattı olmalı. Hattın adı da 15AB olmalı. Güzergahı Ortaçeşme-Paşabahçe-Kanlıca-Kavacık-Finanskent-Batı Ataşehir diye devam etmeli varsa Ataşehir'de bir peronda son durak yapmalı yoksa Bostancı'ya devam etmeli ya da Ataşehir'in içinden Ümraniye'ye gitmeli. 15SD muadili gibi düşünün.
Batı Ataşehir’de biter muhtemelen. Ümraniye’ye talep olmaz bence Bostancı için de M8 var derler (belki şaşırtıp beykoz’dan M8’e aktarma bir hat açarlar)

Beykozlu ve sen neyin kafasını yaşıyorsunuz.

İETT'ye bu cesareti sizin gibiler veriyor.

Normal hatların kapatılmasına karşı çıkan bana saldırmaya devam edin. Sonra da normal hat talep edin iyi misiniz siz. Sana derler ki aktarma hattı açıyorum M8 bin derler.

Herşey sırayla unutmayın.

Sarı öküzü vermicektiniz.
M8 aktarması değerli olur bence beykozlular için. Çünkü sadece M8 güzergahı değil ondan M4’e aktarma dolayısıyla havaalanı, kartal, kurtköy vs yerlere de gidilevilir. Bilmiyorum beykozfakiler M4 e kolay erişiyor mu ama

Geri
Üst Alt