Tema düzenleyici

İETT - Üzerinde Güneş Batmayan Hat 500T

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowuye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
500T kısaltılınca bu hatta haddinden fazla otobüs olduğu daha belli oldu, Metrobüs gibi 3 dakika aralıklarla arka arkaya otobüsler geçiyor artık. Gerek var mı bilemedim biri dolu diğeri boş gidecektir gün içinde
Bu hattan biraz daha araç alınıp 130Ş kaydırılabilir 130Ş daha kalabalık oluyor.
Aslında bu peş peşe gelen araçlarda dolu-boş sorunu yolculardan da kaynaklı. Sorun her zaman veya sadece İETT’den kaynaklı olmuyor. Ne uygulamaları (Otobüsüm Nerede? ve harita uygulamaları.) kullanan var doğru dürüst ne de duraktaki sürelere dikkatli bakan, ne de sabredebilen. 2 dk bekleyemiyorlar, halbuki bekleseler çok daha rahat gidecekler. Ama yok, illa o ilk gelene binilecek, huy edinilmiş resmen. Kaç kere Avcılar Çarşı durağında şahit oldum mesela dolu otobüse 15-20 kişinin bindiğine ve hemen ardından boş otobüs geldiğine. Konu başlığıyla biraz alakasız ama madem böyle bir konuya girilmiş içimdekileri dökeyim dedim.

500L’ye yolcusu az ve seyrek çalışan karsan veya Otokar verilmeli
Karsan verildi Kağıthane Garajından bugün benim görebildiğim 3 tane, BMC Procity bile çalıştı ilk günün şerefine ayrıca hafta içi her gün 622 nin Körüklü Conectosu da çalışmaya devam edecek bir değişiklik olmazsa Karsan Körüklü, Temsa, Citaro Solo ve Körüklü görürsem şaşırmam artık bu hatta

Merhaba iyi forumlar , 500T nin 4.levent metroya geçtiği için sizce 129L kaldırılırmı aynı güzergahtan gidiyolar çünkü onu merak ettim
129L'nin akşam seferi olan 17.15'in kıymete bileceğini ve hatta ilerleyen zamanlarda bu sefere ek seferler geleceğini düşünüyorum.

500T kısaltılınca bu hatta haddinden fazla otobüs olduğu daha belli oldu, Metrobüs gibi 3 dakika aralıklarla arka arkaya otobüsler geçiyor artık. Gerek var mı bilemedim biri dolu diğeri boş gidecektir gün içinde
Bu hattan biraz daha araç alınıp 130Ş kaydırılabilir 130Ş daha kalabalık oluyor.
Okullar açıldığı zaman onbinlerce ek yolcu gelecek , dolar o araçlar :) bana kalsa 500L yi tamamen İETT ye verir 500T seferlerini daha da arttırırım.

Şu an okullar kapalı diye sefer sayısı kuşa çevrildi, biraz daha fazla seferleri oluyor normalde
Şimdi 500T artık sık geçiyor diye 129L ye fazla sefer ekleyeceklerini düşünmüyorum. Çünkü 130Ş de kendi güzergahındaki tüm hatları yedi yuttu biliyorsunuz, aksine 500T zamanla 129L yi tarihin tozlu sayfalarına gömebilir.

Dün 500L'de çalışmış İETT araçları:

B4038 -> 1 Sefer, 07:46-08:06 arası (Nurtepe - Viyadük - 4. Levent Deparı)
B5330 -> 1 Sefer, 08:42-09:04 arası (Nurtepe - Viyadük - 4. Levent Deparı)
K1089 -> 14 Sefer
K1186 -> 15 Sefer
K1221 -> 15 Sefer
M4725 -> 1 Sefer, 08:28-08:47 arası (6069 deparı ama depar hakkında bilgim yok. İETT'nin sitesinde bulamadım bu sayıyı)
M4726 -> 1 Sefer, 07:25-07:41 arası (6069 deparı ama depar hakkında bilgim yok. İETT'nin sitesinde bulamadım bu sayıyı)

Son düzenleme:
Bu yeni sistemle Cevizbağ kalkışları erken bitiyor. Eskiden gece 12'ye kadar Cevizlibağdan Şifaya otobüs olurdu. Cevizlibağdan kalkan gece 10'dan sonraki otobüsleri 500T yapsınlar, yoksa yolcu mağduriyeti oluşuyor.

Bu yeni sistemle Cevizbağ kalkışları erken bitiyor. Eskiden gece 12'ye kadar Cevizlibağdan Şifaya otobüs olurdu. Cevizlibağdan kalkan gece 10'dan sonraki otobüsleri 500T yapsınlar, yoksa yolcu mağduriyeti oluşuyor.
Eklerler belki baksana kaç gündür bir hattın seferlerini bir türlü oturtamadılar deneme tahtası gibi İETT ekleniyor çıkartılıyor. Yemin ediyorum şu forumdan bir arkadaşı koy daha iyi yönetir şu İETT yi 😒

09-08-2025 itibariyle Cumartesi 14, Haftaiçi 13, Pazar 1 seferin hareket saati güncellenmiştir. Ayrıca Cumartesi 83 sefer, Pazar 83 sefer ilave edilmiştir.

500L cumartesi pazar ortalama 10-20 dakikada bir olacak şekilde 83'er sefer eklenmiş. Hafta içi Cevizlibağ kalkışlarının saatleri de düzeltilmiş. Şuanlık hatta sorun kalmamış gibi

Düzenleme: Tek sorun Cevizlibağ kalkşının hafta içi 23:00'te son bulması.

Son düzenleme:
09-08-2025 itibariyle Cumartesi 14, Haftaiçi 13, Pazar 1 seferin hareket saati güncellenmiştir. Ayrıca Cumartesi 83 sefer, Pazar 83 sefer ilave edilmiştir.

500L cumartesi pazar ortalama 10-20 dakikada bir olacak şekilde 83'er sefer eklenmiş. Hafta içi Cevizlibağ kalkışlarının saatleri de düzeltilmiş. Şuanlık hatta sorun kalmamış gibi

Düzenleme: Tek sorun Cevizlibağ kalkşının hafta içi 23:00'te son bulması.
sorunlar bir o degilki haftasonu 23 den sonra son sefer ta 1 kusur saat sonra ve haftasonu seferleri yetersiz şuanda ya sacmalık diz boyu resmen reyzillik ya

sorunlar bir o degilki haftasonu 23 den sonra son sefer ta 1 kusur saat sonra ve haftasonu seferleri yetersiz şuanda ya sacmalık diz boyu resmen reyzillik ya
500L'de maalesef Cevizlibağ'da 23:00'ten sonra sefer yok. Sol taraf Cevizlibağ kalkışları, sağ taraf 4. Levent kalkışları

Ekran görüntüsü 2025-08-09 125027.png

Geri
Üst Alt