Tema düzenleyici

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Her zaman diyorum… Aktarma projesi mükemmel ama konumu yanlış diye . Sanırım 130 küsür otobüs çalışıyor o hatlarda . En az 70 tanesi boooş booş dönüp dolaşıyor . Alibeyköy denilen saçma yerde hem metro hemde onlarca hat var . Bu saydığım şeylerin çoğu bazı ilçelerimizde yok . Şile , beykoz ( bence beykozda ulaşım berbat ) örnekleridir bunların . İETT nin görevini düzgün yapması için burdan da çağrıda bulunuyorum 👎

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aktarma merkezi nereye yapılsaydı iyi olurdu?

Anladığım kadarıyla bildiğimiz merkez noktaları artık park etmeyecek şekilde ring seferlerle besliyorlar. Mesela Bakırköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Taksim, Beyazıt.

Alibeyköyü çok iyi bilmiyorum ama son yıllarda metro ve tramvay gelerek ulaşım açısından çok ilerledi. Bu hatlara en kolay entegre olacak yeri burası seçmişler demek ki. Bu sayede dolaşımdaki otobüslerin mesafesini kısaltmayı düşünmüş olabilirler.

Başka neresi olabilirdi, fikri olanlar yazabilir.

Size herşey müstehak biliyor musunuz. Ben olsam Çatalca’ya yaparım bu aktarma merkezini. Misal veriyorum Gazi mahallesinden eminöne gitmek isteyen önce çatalcaya gidecek ordan da alibeyköy peronlara 😃

Ne meraklıymışsınız aktarmaya 😃

Asıl size her şey müstehak yaptığınız bu yorum ulaşımdan zerre anlamadığınızı sergiler nitelikte
Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin bu sistem uygulanır çünkü bu sayede araçlar daha kısa rotalar giderek daha fazla çalışabiliyorlar ayrıca insanlar metro ve tramvaylara yönlendirilerek karbondioksit emisyonu azaltılıyor.Evet alibeyköy aktarma merkezinin eksiklikleri var ama bu aktarmanın kötü olduğu anlamına gelmez.Hele ki İstanbul gibi küresel ısınmanın etkisinin artarak sürdüğü ve petrol fiyatlarının yüksek olduğu bir yerde bu sistem mantıklı bir sistem

Ama 1 araçla gidilen yeri 2 araçla gidilebilecek duruma getirirlerse (eğer metro veya başka bir otobüs hattı ücretsiz olmazsa) insanlar zor durumda kalır. Belki büyük bir zaman tasarrufu olur ama kimse 15 lira fazladan para vermek istemez.

T1 tramvayına da mecbur kalmadıkça binmek istemiyorum, havalandırması yetersiz olduğu için içerisi çok çok kötü kokuyor.

Ulaştırma bakanı olacak adama ulaşımdan anlamıyor demende saçma olmuş.

Kimse sana entegrasyon yapma demiyor.

Hatları kapatma otobüsleri kaldırma diyoruz anlamıyor musunuz.

Hatları kapatıyorsan eksik kalsın ya senin metron ben otobüsle gitmek istiyorum.

Çevrecilik bu değil.

Sen hatları kapatıyorsun hatları hangi çevrecilikten söz ediyorsun insanları özel araca sevk ediyorsun.

Saat 10 dan sonra istanbullu eve kapanmak zorunda otobüs yok çünkü.

Gıcıklık olsun diye. Ayrıca alibeyköy perona gidecek otobüs zaten ama önce çatalcayı dolanmak zorundasın.

Varsa da 40, 25G gibi abuk subuk hatlar

Metro da her saat çalışmıyor, bir defasında Yenikapı’da dımdızlak kalmıştım ve bu da Bakırköy’e gelmeyen otobüs yüzünden olmuştu.

Son düzenleme:
25G ve 40 gece çalışan hatlar abuk subuk değil ki neden böyle dedin merak ettim ☺️ eskiden 25T ve 40T vardı. 25T’yi metro yüzünden kaldırdılar daha sonrasın da 25G açıldı sanırım. 40T Sarıyer Taksim hattıydı daha sonra İstinye dereiçine çekildi. Yolcusu olan hatlardı.

Son düzenleme:
Çünkü neye yaradıklarını ben anlamadım. Havalimanı hatları olsa neyse derim, bunlara her an ihtiyaç duyulabiliyor.

Metroya bile 24 saat ulaşamadıktan sonra diyecek fazla bir şey kalmıyor. En azından sürücüsüz olan hatlar 7/24 çalışmalı.

Son düzenleme:

Yenidoğan Kavşak Çalışması Nedeniyle Güzergah Değişikliği​

Değerli yolcularımızın dikkatine:

Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi’nde yapımı devam eden Yenidoğan Kavşağı çalışmaları kapsamında, Sırrı Çelik Bulvarı ile Barbaros Caddesi’ni birbirine bağlayan Şehit Astsubay Mehmet Koray Pınar Altgeçidi, 12.08.2024 tarihi itibarıyla trafiğe kapatılmıştır. Trafik sirkülasyonunun değişmesi nedeniyle, çalışmaların bitimine kadar, 131T, 132ÇK, 14T, UM40, UM62, 9K ve 9ÇN kodlu hatlarımız alternatif güzergahlardan hizmet verecektir.

Hatlarımız gidiş yönünde, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye yönünde Şile Yolu’na çıkarak Saray Caddesi ve Kuran Kursu Caddesi’nden; dönüş yönünde ise Anadolu Caddesi üzerinden Şile Yolu’na çıkıp U dönüşü yaparak Adnan Kahveci Caddesi Sağlık Ocağı Durağı’ndan güzergahına girecektir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Kaynak: İETT

11L Esatpaşa / Bulgurlu – Üsküdar Hattı Güzergah Değişikliği​

Değerli yolcularımızın dikkatine;

22.08.2024 Perşembe günü itibarıyla 11L Esatpaşa / Bulgurlu – Üsküdar hattımızın güzergâhı, Dörtyol Durağı’ndan sonra Altınköy – Dostluk Parkı – Bağlariçi duraklarını takip edecek şekilde, “ Esatpaşa – Dörtyol – Dostluk Parkı – Alvarlızade Camii - Kısıklı – Altunizade Metrobüs – Fıstıkağacı – Üsküdar Marmaray – Harem" olarak hizmet verecektir.

Yolcularımıza duyurulur.

48A, 50K ve 85C Hatları Geçici Güzergah Değişikliği​

Balıklı Kazlıçeşme Yolu Caddesi’nde devam eden İSKİ çalışması nedeniyle, Topkapı yönüne giden 48A, 50K ve 85C hatlarımız, geçici olarak Süleymaniye Doğumevi ve Göğüs Hastanesi duraklarına uğramayacaktır. Otobüsler, bu duraklar yerine Profesör Doktor Muammer Aksoy Caddesi’ni kullanarak normal güzergahlarına devam edecektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri Nedeniyle Vatan Caddesi’nde Güzergah Değişiklikleri​

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri nedeniyle Vatan Caddesi, 25 Ağustos Pazar günü yapılacak provalar ve 30 Ağustos Cuma günü düzenlenecek tören kutlamaları sebebiyle trafiğe kapalı olacaktır. Bu tarihlerde, Vatan Caddesi’nden geçen otobüs hatlarımızda güzergâh değişikliği yapılacaktır. Bu doğrultuda;

38, 38Z, 50Y ve 88A; Edirnekapı ve Topkapı üzerinden Millet Caddesi’ni takip ederek, Aksaray Köprüsü altından U dönüşü yapacak, ardından tekrar Millet Caddesi’ne dönüp, Topkapı alt geçitten devam ederek Edirnekapı Kaleboyu Durağı’ndan güzergâhlarına gireceklerdir.

•⁠ ⁠76A, 78, 78H, 79E, 79GE, 79T, 89T, 91E, 97G, 97GE, 146B, 146T ve 336; Atışalanı Yanyol’dan çıktıktan sonra Otogar istikametinde Terazidere ve Cevizlibağ’dan geçerek, Topkapı yönünde Millet Caddesi üzerinden Aksaray İSKİ durağına ulaşacak ve sonrasında normal güzergâhlarına devam edeceklerdir.

•⁠ ⁠92M, 92Ş, 97M, 141M, 146M, E58 ve E59; Atışalanı Yanyol’dan çıktıktan sonra Otogar istikametinde Terazidere ve Cevizlibağ’dan geçip, Halıcıoğlu ve Haliç Köprüsü üzerinden Mecidiyeköy’e ulaşacaklardır. Mecidiyeköy dönüşleri, otobüslerimiz tarafından normal güzergâhları üzerinden gerçekleştirilecektir.

•⁠ ⁠32T; Topkapı Millet Caddesi’nden, Aksaray Pertevniyal Durağı’ndan geçerek güzergahınâ girecektir.

•⁠ ⁠90B; Fevzipaşa Caddesi’nden ilerleyerek Saraçhane Meydanı’nda U dönüşü yapacak ve aynı istikametten güzergâhına devam edecektir.

•⁠ ⁠28, 28T, 87, MR11 ve 41ST; Topkapı Kale İçi istikametine giderken, Topkapı alt geçit ve Millet Caddesi üzerinden ilerleyerek Pazartekke Durağı’ndan sonra Topkapı Garajı önündeki ışıklardan U dönüşü yaparak Kale İçi’ne ulaşacaklardır. Taksim ve Beşiktaş yönüne gidişlerde ise normal
güzergâhlar kullanılacaktır.

•⁠ ⁠89, 89B ve 89K; Fındıkzade Durağı’ndan sonra Aksaray istikametine düz devam edip, Aksaray Köprüsü altından dönerek ring seferi yapacaklardır.

•⁠ ⁠35D; Millet Caddesi’ni ve Topkapı alt geçit güzergâhını kullanarak Edirnekapı’dan güzergâhına girecektir.

•⁠ ⁠89C; Atışalanı yan yoldan çıktıktan sonra Otogar istikametinden girip, Terazidere ve Cevizlibağ’dan geçerek Millet Caddesi güzergâhına girer.

15Z Hattı Geçici Güzergah Değişikliği​

15Z Güzeltepe – Üsküdar hattımızın güzergahında yer alan Akşam Sokak, Sayal Sokak, Kahraman Sokak ve Sağlık Sokak, İSKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmaları nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatılmıştır. Çalışmalar tamamlanana kadar araçlarımız, gidiş ve dönüş yönünde Küçük Namazgah Caddesi, Güzeltepe Caddesi, Çengelköy Caddesi ve Yalıboyu Caddesi güzergahlarını takip ederek hizmet vermeye devam edecektir.

Alternatif Güzergah Durakları:

Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi Durağı’ndan sonra, Şehit Gökhan Esen, Şehit Osman Yılmaz, Şehit Burak Cantürk ve Yalıboyu duraklarına uğranarak, Beylerbeyi Durağı’na ulaşım sağlanacaktır.

22, 29Ş, 40T ve AVR3 Hatları Geçici Güzergah Değişikliği​

Değerli Yolcularımızın Dikkatine,

22, 29Ş, 40T ve AVR3
numaralı hatlarımızın güzergâhı olan Sarıyer Caddesi’nde devam eden İSKİ çalışması nedeniyle, otobüslerimiz gidiş ve dönüşte geçici olarak Balabandere Caddesi’ni kullanmaktadır.

Geri
Üst Alt