Tema düzenleyici

İett Güzergah Revizyonu Gereken Hatlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gebzeli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
303B Silivri - Otogar hattı TEM’den gidiyor. Aslında birkaç durak Ispartakule’ye girse çevre semtlerden doğrudan otogar ve Silivri’ye ulaşım sağlanabilir. Sizce nasıl fikir?
(-1) deparıyla hizmet verebilir.

Bir de (-2) deparı olarak da Selimpaşa'dan sonra TEM'e girsin. Ben bir kere öyle bir sefere binmiştim. Çok hızlı gitti.

500T

Aylık abonman ve ücretsiz karta sahip insanların Şifa Mah. - Kozyatağı arasındaki yolculuklarda 130Ş'yi beklemek yerine bu hattı tercih etmesi, bu hattın olması gerekenden fazla yolcu taşımasına sebep oluyor. İnsanlara binme diyemeyiz ve bu sebeple de efsane 500T'nin helvasının yenmesi gerekiyor. Nasıl mı? 👇🏻

Şifa Mahallesi'nden 4 farklı hat çalışmalı:

1) Şifa Mah. - Tavşantepe Metro: Zaten var ama sınırlı sayıda ve metro entegrasyonu yok. Gün içerisinde sık bir şekilde düzenlenmeli ve de ücretsiz M4 aktarması olmalı.

2) Şifa Mah. - Cevizli Peronlar: Bu hattın da M4 ile ücretsiz entegrasyonu olmalı.

3) Şifa Mah. - Kozyatağı Metro: Buradan inen kişi Kozyatağı - Levent otobüsüne tek biletle binecek. M4 ile ücretsiz entegrasyon OLMAYACAK.

4) Şifa Mah. - Uzunçayır Metrobüs: M4 ve Kozyatağı - Levent aracına entegrasyon OLMAYACAK.

İlk bir ay için ise insanları alıştırmak için M4 yoluyla Levent ve sonrasına gidenlere tek biletle ulaşım seçeneği sunulabilir. Sonrasında ise toplamda Şifa Mah. - Cevizlibağ arası 2 bilet olabilir.

Şunu da ekleyeyim. Kalkışlar da sırayla olacak.

Örneğin;
8.00 Tavşantepe
8.02 Cevizli
8.04 Kozyatağı
8.06 Uzunçayır

Saatleri takılmayın, örnek olsun diye söylüyorum ama sıralama bu şekilde olmalı.

500T

Aylık abonman ve ücretsiz karta sahip insanların Şifa Mah. - Kozyatağı arasındaki yolculuklarda 130Ş'yi beklemek yerine bu hattı tercih etmesi, bu hattın olması gerekenden fazla yolcu taşımasına sebep oluyor. İnsanlara binme diyemeyiz ve bu sebeple de efsane 500T'nin helvasının yenmesi gerekiyor. Nasıl mı? 👇🏻

Şifa Mahallesi'nden 4 farklı hat çalışmalı:

1) Şifa Mah. - Tavşantepe Metro: Zaten var ama sınırlı sayıda ve metro entegrasyonu yok. Gün içerisinde sık bir şekilde düzenlenmeli ve de ücretsiz M4 aktarması olmalı.

2) Şifa Mah. - Cevizli Peronlar: Bu hattın da M4 ile ücretsiz entegrasyonu olmalı.

3) Şifa Mah. - Kozyatağı Metro: Buradan inen kişi Kozyatağı - Levent otobüsüne tek biletle binecek. M4 ile ücretsiz entegrasyon OLMAYACAK.

4) Şifa Mah. - Uzunçayır Metrobüs: M4 ve Kozyatağı - Levent aracına entegrasyon OLMAYACAK.

İlk bir ay için ise insanları alıştırmak için M4 yoluyla Levent ve sonrasına gidenlere tek biletle ulaşım seçeneği sunulabilir. Sonrasında ise toplamda Şifa Mah. - Cevizlibağ arası 2 bilet olabilir.
4 parçanın araçları fazla böldüğünü düşünüyorum, bu parçalar azaltılmalı.

Şifa- cevizli peron’u pek anlamlandıramadım. Piazza’nın karşısında duruyor zaten. Oradan biraz yürüyerek cevizli perona ulaşırsın. KM12 cevizli peron’a geri uzatılsa bundan daha yararlı bir şekilde benzer bir amaç elde edilir.

Kozyatağı Metro parçası yerine 130Ş’nin araçları arttırılabilir.

Tüm detayları ile yazmak beni yorar. Ama 4'e böldüysem, vardır bir mantıksal sebebi. Hattı kısaltırken mağduriyet yaratılmamlı. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ni kullanan insanları yok sayamam ve metroya mahkum edemem belli bir kısmı.

Tüm detayları ile yazmak beni yorar. Ama 4'e böldüysem, vardır bir mantıksal sebebi. Hattı kısaltırken mağduriyet yaratılmamlı. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ni kullanan insanları yok sayamam ve metroya mahkum edemem belli bir kısmı.
130Ş ulaşımın bel kemiği kısaltılamaz

MK13, MK14, MK15, MK16 hatlarında şu şekilde revizyon yapılabilir.
Olimpiyatköy Metro yönü
Tepeüstü - Bayramtepe - Güvercintepe - Mahmut Şevket Zırh İlk Okulu- Son Evler - Şehir Hastanesi Kadın Doğum - Onkoloji - Nöroloji - Cocuk Genel - Fizik Tedavi Rehabilitasyon - Bahçetepe - NidaPark - Stad Yolu - Olimpiyatköy Metro

Şahintepe, Vaditepe, Boğazköy, Küçükçekmece yönlerinde ise
Olimpiyatköy Metro - Stad Yolu - Şehir Hastanesi Fizik Tedavi - Çocuk Genel - Nöroloji - Onkoloji - Kadın Doğum - Son Evler - Mahmut Şevket Zırh İlkokulu - Güvercintepe - Bayramtepe - Tepeüstü durağından sonra kendi güzergahlarında devam edicekler bu şekilde hastane ulaşımlarındada alternatif hatlar olucak.

MK13, MK14, MK15, MK16 hatlarında şu şekilde revizyon yapılabilir.
Olimpiyatköy Metro yönü
Tepeüstü - Bayramtepe - Güvercintepe - Mahmut Şevket Zırh İlk Okulu- Son Evler - Şehir Hastanesi Kadın Doğum - Onkoloji - Nöroloji - Cocuk Genel - Fizik Tedavi Rehabilitasyon - Bahçetepe - NidaPark - Stad Yolu - Olimpiyatköy Metro

Şahintepe, Vaditepe, Boğazköy, Küçükçekmece yönlerinde ise
Olimpiyatköy Metro - Stad Yolu - Şehir Hastanesi Fizik Tedavi - Çocuk Genel - Nöroloji - Onkoloji - Kadın Doğum - Son Evler - Mahmut Şevket Zırh İlkokulu - Güvercintepe - Bayramtepe - Tepeüstü durağından sonra kendi güzergahlarında devam edicekler bu şekilde hastane ulaşımlarındada alternatif hatlar olucak.
Hatları Güvercintepe’ye sokmadan 36F güzergahından şehir hastanesine uzatmak daha mantıklı.

86V'yi beleşçi hattından daha fazla hale getirmek için size önerimi sunuyorum.

Eyüpsultan'dan dönmek yerine düz devam eder. Gaziosmanpaşa Meydan'a gidip oradan döner, Rami'den Demirkapı'ya gidip oradan aynı güzergah

50R'yi de Alibeyköy Cep Otogarına uzatırdım. T7 gelene kadar iki otogar arasında ulaşım sağlamış olunurdu. şu an 50R özellikle diğer 50li hatlara axis istanbul önünde duran bayrampaşa metro durağının eklenmesiyle pek bir amaca hizmet etmiyor.

Geri
Üst Alt