Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok saçma gelebilir kulağa ama , aklıma bir şey takıldı .

Madem şehrin bazı noktalarında körüklü dönebilecek alan yok , neden o zaman körüklü otobüslerin boyunu küçültmüyoruz ?

Yani atıyorum , normalde 18 metre ise 14 ya da 15’e düşürsek ? Aşırı zorlanmaz herhalde ?
Solo araçların yetmediği hatlarda ve 18 metrelik araçların çalışamayacağı yerlerde böyle araçlar kullanılabilir belki ?? En azında 30-40 kişi daha fazla alır sololara göre .

Bir firma özellikle bu tipte bir araç tasarlasa ve satsa ne kadar efektif olur acaba ? Yoksa saçmalık mı olur ?

Madem şehrin bazı noktalarında körüklü dönebilecek alan yok , neden o zaman körüklü otobüslerin boyunu küçültmüyoruz ?

Yani atıyorum , normalde 18 metre ise 14 ya da 15’e düşürsek ? Aşırı zorlanmaz herhalde ?
Solo araçların yetmediği hatlarda ve 18 metrelik araçların çalışamayacağı yerlerde böyle araçlar kullanılabilir belki ?? En azında 30-40 kişi daha fazla alır sololara göre .

Bir firma özellikle bu tipte bir araç tasarlasa ve satsa ne kadar efektif olur acaba ? Yoksa saçmalık mı olur ?
Ya da daha büyük solo araçlar olsa ? 14 ya da 15 metrelik ? Körük olmasına gerek yok illa ki 😁

Bu sefer körüklü olamaz. Solo versiyonunun birazcık uzun hali olur

Bana çirkin geliyor büyük sololar
Evet banada çirkin geliyorlar fakat işlevselliği sololara göre daha fazla olur . Hem de körüklü çalışamayacak yerlerde belki devreye girebilirler .
Zaten çoğu 14-15 metrelik “solo” araçların dönüş yarı çapı azalmıyor mu ?
Daha rahat dönüş yapabilir keskin ve dar yerlerde .

Deneme amaçlı hiç uzun solo araç geldi mi İETT’ye ?

Evet banada çirkin geliyorlar fakat işlevselliği sololara göre daha fazla olur . Hem de körüklü çalışamayacak yerlerde belki devreye girebilirler .
Zaten çoğu 14-15 metrelik “solo” araçların dönüş yarı çapı azalmıyor mu ?
Daha rahat dönüş yapabilir keskin ve dar yerlerde .

Deneme amaçlı hiç uzun solo araç geldi mi İETT’ye ?
Gelmedi sanırım

1760297954001.png

Treylerli otobüs daha mantıklı olur.

İlginçmiş ama bunun körüklüden farkı nedir ki ? Hemen hemen aynı dönüş açısına sahip olurlar ? Yoksa olmazlar mı ?
Aşağı yukarı körüklü araç kadar yolcu alıyor. Tamamen ikinci bir otobüs gibi . Çeken otobüs tarafından dümenlenebilir aksa ve klima sistemine sahip.

İlginçmiş ama bunun körüklüden farkı nedir ki ? Hemen hemen aynı dönüş açısına sahip olurlar ? Yoksa olmazlar mı ?
herhangi bir otobüse takarak körüklümsü yapabiiyorsun anladığım kadarıyla. ya da bunlar özel bir sistem kullanıyorlar

herhangi bir mekanik aksam barındırdığını düşünmüyorum kapılar haricinde

Pekii , arka taraftaki kabinin ya da sizin deyiminizle ikinci otobüsün itiş gücü veya bir motoru var mı ?
Yoksa sadece öndeki araca bağlı bir şekilde hızlanıp yavaşlıyor mu ?
Motoru yok sanırım. Tamamen çeken otobüse bağlı bir sistem.

bu iki otobüs kaç metre toplam?

İETT Akia'yı çok seviyor. LE8 modeli böyle bağlanabilecek bir şekilde tasarlanıp alınabilir. Çok da uzun olmaz
Direkt Hess olanı da alınabilir. Zaten tasarımları Hess yapıyor sanırım.

Geri
Üst Alt