Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şeyi unuttum eğer ki hani yeni garajlar açılacak ya biri olmazsa bunlardan biri elektrikli garajdı diye hatırlıyorum e o zaman mecburen de olsa elektrikli ihalesine çıkabilirler bi ihtimal. Onda bari Akia kazanmasın. Hatta mümkünse Akia artık hiçbir şekilde İETT filosuna giremesin. Çocuk oyuncağı mı bu kumar mı bu Akia'yı da deneyelim... E bakın denemiş olduk işte... Ya bu akia değil mi 2024 model Otokar Kent almamızın önüne geçen üstelik arada sadece 25 milyon lira fark vardı. Otokar her ne kadar eskiye nazaran araçları biraz daha kısık üretmiş olsa da Otokar Otokar'dır. He bakın şunu da söylim Otokar Kent modelinin yeni kasasını satışa sunduğu andan itibaren o eski albenisini de yitirebilir onun için diyorum bu kasayı devam ettirmeleri iyi, sadece maliyetten kısmak için kimi hatalı davranışlar yapmasalar yeterli.
Doğru, Kayabaşı'nda 50 elektrikli otobüslük bir altyapı yapılıyor.

Bakın ben şunu inkar etmiyorum yani Otokar'ın İETT'ye teslim ettiği Kent XL modeli ne yazık ki kusursuz değil yani şu anlamda sanki birşeyler eksik gibi veya özensizlik mi var bilemiyorum. 2013 modeli de otokar üretti 2023 modeli de otokar üretti, ama sanki bambaşka firmalar üretmiş gibi. Bunda Otokar'ın hatası olduğu kadar İETT'nin de hatası var. İnsan biraz özelleştirme yapar o ne öyle ya 2013 iett otokarına biniyorum yemin ediyorum gözüm gönlüm açılıyor yani ferah ama otokar kent xl bindiğim zaman nasıl desem işte koyu renkler tercih edilmiş falan yani bu örnekler uzar gider.

Akia'yı sevememin nedeni ise 1 - capacity alamadık akiaya para kazandıralım diye.

2 - 2024 model otokar kent almamızın önüne geçildi.

Yani hiç olmazsa capacity veya 2024 model otokar kent'ten birinden biri alınsaydı ve üstüne birde akia alınsaydı kimsenin bu kadar akia hakkında yaygara koparacağını düşünmezdim çünkü hem biz hemde ibb yetkilileri mutlu olurdu. Ama hiçbir şekilde bizim gönlümüzü hoş etmediler. Hoş ettiler diyen kendini kandırır diye düşünüyorum.

Küçük bir örnek versem. Mansur başkanın ayın birindeki ihalesini mesela bmc kazansa da olur falanca bir marka kazansa da olur çünkü adamlar doymuşlar yani mercedese otokara ve hatta biraz eskiselerde lions citylere.

Bakın ben şunu inkar etmiyorum yani Otokar'ın İETT'ye teslim ettiği Kent XL modeli ne yazık ki kusursuz değil yani şu anlamda sanki birşeyler eksik gibi veya özensizlik mi var bilemiyorum. 2013 modeli de otokar üretti 2023 modeli de otokar üretti, ama sanki bambaşka firmalar üretmiş gibi. Bunda Otokar'ın hatası olduğu kadar İETT'nin de hatası var. İnsan biraz özelleştirme yapar o ne öyle ya 2013 iett otokarına biniyorum yemin ediyorum gözüm gönlüm açılıyor yani ferah ama otokar kent xl bindiğim zaman nasıl desem işte koyu renkler tercih edilmiş falan yani bu örnekler uzar gider.

Akia'yı sevememin nedeni ise 1 -

Benzer Şikayet Yaz

2024 model model kent almamızın önüne geçildi. 2 - capacity alamadık akia'ya para kazandıralım diye.

Capacity’yi İETT kapasitesini beğenmediği için almamıştı diye hatırlıyorum. Bir de yerli almamız daha iyi o kadar uzun otobüsleri almanya’dan getirmek İETT’nin başını ağrıtırdı bir de onun yedek parçası sıkıntı olacaktı
Hem 2023 Kent var 2024 ile aynı kasa zaten Akia almak daha mantıklıydı

Ekrem başkanı oraya biz getirdik dolayısıyla yapıcı eleştiri yapmakta boynumuzun borcu yoksa diğerlerinden farkımız kalmaz. Bakın ben Mansur başkanı eleştiriyor muyum hayır çünkü kaliteli alımlar yaptı son akia metrobüs hatasını saymıyorum😅

Ama mesla zeydan ve muhittin başkanı da tıpkı ekrem başkan gibi eleştiriyorum çünkü zeydan başkan temsadan başka birşey almadı almıyor ve körüklü de almadı, muhittin başkan desen o da hakeza bmc ye abone olmuş gibi ve körüklü otobüste almıyor.

Ekrem başkan ise mercedes yetkilisine kendi ağzıyla söylemişti bu araçların fiyatını biraz tuzlu buldum diye üstelik yerli olarak hoşdere de üretme teklifiyle gelmişti mercedes yetkilisi yani ayağımıza gelen ve belki de artık hiç gelmeyecek fırsatı teptik işte ben bunu affedemiyorum.

Misal veriyorum Ankara veya Sakarya mercedesle anlaşıp yeni kasa yerli capacity alsalar o zaman mı aklımız başımıza gelecek anlamıyorum yani o zaman utanmayacak mıyız😅🥲

Otokar kent xl alan sakarya istese capacity de alabilir. Ama keşke diğerleri bu ışığı bu ümidi verebilseler.

Ekrem başkanı oraya biz getirdik dolayısıyla yapıcı eleştiri yapmakta boynumuzun borcu yoksa diğerlerinden farkımız kalmaz. Bakın ben Mansur başkanı eleştiriyor muyum hayır çünkü kaliteli alımlar yaptı son akia metrobüs hatasını saymıyorum😅

Ama mesla zeydan ve muhittin başkanı da tıpkı ekrem başkan gibi eleştiriyorum çünkü zeydan başkan temsadan başka birşey almadı almıyor ve körüklü de almadı, muhittin başkan desen o da hakeza bmc ye abone olmuş gibi ve körüklü otobüste almıyor.

Ekrem başkan ise mercedes yetkilisine kendi ağzıyla söylemişti bu araçların fiyatını biraz tuzlu buldum diye üstelik yerli olarak hoşdere de üretme teklifiyle gelmişti mercedes yetkilisi yani ayağımıza gelen ve belki de artık hiç gelmeyecek fırsatı teptik işte ben bunu affedemiyorum.

Misal veriyorum Ankara veya Sakarya mercedesle anlaşıp yeni kasa yerli capacity alsalar o zaman mı aklımız başımıza gelecek anlamıyorum😅🥲
hoşdere’de ne üretilecekti?

Misal veriyorum Ankara veya Sakarya mercedesle anlaşıp yeni kasa yerli capacity alsalar o zaman mı aklımız başımıza gelecek anlamıyorum yani o zaman utanmayacak mıyız😅🥲

Otokar kent xl alan sakarya istese capacity de alabilir. Ama keşke diğerleri bu ışığı bu ümidi verebilseler.
CapaCity L iett'ye birkaç kez gelip geri gitti. Tahminimce yerli üretim olmaması ve finansman ,yüksek kapasite konularından ötürü alınmadı. Ayrıca belediye daha uygun fiyata daha güçlü motora sahip metrobüs ürettirdi.

Son düzenleme:

Akia'yı sevememin nedeni ise 1 - capacity alamadık akiaya para kazandıralım diye.

2 - 2024 model otokar kent almamızın önüne geçildi.

Yani hiç olmazsa capacity veya 2024 model otokar kent'ten birinden biri alınsaydı ve üstüne birde akia alınsaydı kimsenin bu kadar akia hakkında yaygara koparacağını düşünmezdim çünkü hem biz hemde ibb yetkilileri mutlu olurdu. Ama hiçbir şekilde bizim gönlümüzü hoş etmediler. Hoş ettiler diyen kendini kandırır diye düşünüyorum.

Küçük bir örnek versem. Mansur başkanın ayın birindeki ihalesini mesela bmc kazansa da olur falanca bir marka kazansa da olur çünkü adamlar doymuşlar yani mercedese otokara ve hatta biraz eskiselerde lions citylere.
Ben İETT Akia'sına hiç binmedim, araç hakkında kesin bir yorum yapamam. Fakat yolcular ve çalışanlar memnunsa bence Akia alımında bir sorun yok. Bence yeni alımlara odaklanmak daha önemli.

Bana gelen bilgi akia metrobüsün daha pahalı olduğu yönünde yani aklımda öyle kalmış.

Mercedes ya bu önünde yıldız var, afedersiniz bi tık tuzlu olmasın mı. Araçların yüzüne bakan sıfır sanıyor evet metrobüsteki capacitylerden bahsediyorum yabancı yazarlar öyle yazıyor yani otobüsten anlamayana göster sıfır sanıyorlar değerli arkadaşlar.

Bu araçlar metrobüs hattıyla, İstanbulla özdeşleşmişler.

Hem bir alıyorsun en az 30+ kullanıyorsun bakımını doğru dürüst yaptıktan sonra.

Bakın size şu kadarını söylim hala tabelası bozulmamış capacitylerin olduğunu gördüğümde varya sandalye at öyle saatlerce izle gözüme o kadar güzel görünüyorlar ki bilmiyorum ya bilmiyorum yine de nazar değmesin diyorum gerçi seviyorum ne nazarı değecek benim nazarım değmez çünkü nazar etmiyorum.

Sonra o tepesinde yanan sağlı sollu beyaz ışıkları of of of.

Birde bunun yeni kasasını düşünün.

Almanya'dan deneme için İstanbul'a gelen yeni kasa capacity sedef beyazdı birde.

Ben İETT Akia'sına hiç binmedim, araç hakkında kesin bir yorum yapamam. Fakat yolcular ve çalışanlar memnunsa bence Akia alımında bir sorun yok. Bence yeni alımlara odaklanmak daha önemli.
Ben araç ile 4 5 defa seyahat ettim tasarım iç mekan aman aman değil ama konforlu hissettiryor

Bana gelen bilgi akia metrobüsün daha pahalı olduğu yönünde yani aklımda öyle kalmış.

Mercedes ya bu önünde yıldız var, afedersiniz bi tık tuzlu olmasın mı. Araçların yüzüne bakan sıfır sanıyor evet metrobüsteki capacitylerden bahsediyorum yabancı yazarlar öyle yazıyor yani otobüsten anlamayana göster sıfır sanıyorlar değerli arkadaşlar.
Yıldızlar bu gidişle hepsi kayıcak

Karoser biraz daha iyi olabilir motoru sağolsun kalkışları falan çok seri ve dolayısıyla çok sert fena sarsıyor tutunmayanı

Yapmayın değerli arkadaşlar ya aksine akia'ya tapanlar var. Güleryüz cobra'yı bile sevebilirim akia'ya karşın bu kadar diyorum bu benim kendi fikrim. Hatta daha ileri gidiyorum TCV'yi bile sevebilirim.

Geri
Üst Alt